Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. mai 2018


Navn: Sabine Emilie Fjeld, Tobias Løver
Dato: 07/05/18
Tid: 60 min
Målgruppe: 2. klasse
Utstyr: skumgummi ball
Sted: Raumyr skole, gymsal
Hovedmål: Påvirke deres evne til aerob utholdenhet med hjelp av leikaktiviteter
Ferdighetsmål: mestre øvelsen og følge beskjeden som blir gitt
Kunnskapsmål: informere barna om hvilke egenskaper vi har trent etter økten sluttes.
Hvordan:



Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ kommentar
Oppvarming
3 min
Innledning
Samle gjengen og gå igjennom dagens økt. Dette er for at jeg skal se alle, og de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje videre i økten. 
Øker motivasjonen
Øker prestasjonsevnen
Hindrer skader

Ved oppvarming øker kroppstemperaturen. I tillegg øker motivasjonen, prestasjonsevnen øker, og man hindrer skader. Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet og konsentrasjonsevnen øker.
10 min
Generell del
Hermegåsa
-       5 min
Barna deles inn i 2 grupper. Et barn utpekes til å gjøre forskjellige øvelser, mens de andre barna prøver å gjøre det samme som den utpekte personen. Etter hvert som tiden går, skal alle barna få muligheten til å lede gruppen.
Vis og forklar
10 min
Spesiell del
Stikkball
-       15 min





Vi spiller stikkball. Før vi setter i gang går vi gjennom reglene. Alle mot alle, hodet er fritt, kun 3 steg med ballen.

Vi setter i gang spillet med en ball, og øker antallet baller etter hvert. Etter at barn blir skutt skal barnet sette seg på siden av banen, og venter til personen som skøyt han blir tatt.


Vis og forklar
Hoveddel
32 min
Hoveddel
Hauk og due
-       15 min

















Staffet
-       Tid uvisst. Men gjentar leiken to ganger
Vi deler oss inn hauk, duemor og dueunger. Hauken står midt på gulvet og skal fange dueungene, duemor kaller på ungene som skal forsøke å komme sek over på andre siden uten å bli tatt.
Noen ganger vil det bli åpnet for alternative måter å komme seg over på. Vi forandrer på «regla» og ungene sier «hvordan da?» etter at duemor sier kom allikevel. Eksempler bevegelsesmåter er krabbe, slange, som en bjørn, mark eller gorilla.



Ballstaffet.
Deler inn barna inn i grupper på 2-4 grupper, avhengig av hvor mange de er. De skal ikke være mer en 8 på laget, på grunna av faren for mye stilleståing.  Elevene stiller seg deretter på den ene siden i hallen (på langsiden). De stiller seg på en rekke, 1 og 1. Den som står forran fører ballen bakover mellom beina til resten av rekka. Sistemann i rekka tar ballen og løper deretter forrest, og sender deretter ballen bakover igjen. Første lag over salen vinner.
-       Leiken kan gjennomføres på flere metoder. Med for eksempel at de må krabbe under beina, stå i planke mens de krabber. Bare være kreativ og utføre den slik at det blir morsomt.
Dette er leiker som etter egen erfaring oppfattes som morsom. Leikene påvirkes barnas utholdenhet og med at barna må løpe. De må løpe fort, og der varigheten på leiken er lang og ulike. Dette er også leiker som barna er kjent med, noe som gjør at vi kan sette raskt i gang.




Dette er en leik som stimulerer konkurranse innsiktet. Det er ikke konturering løping, men mer drag som skal være med å påvirke utholdenheten. Leiken er morsom, og er en fin avslutning på økten.
Vis og forklar
Avslutning
5 min
Lette strekkeøvelser og oppsummering av økta
Tøyningsøvelser på bein og armer

Oppsummering av økta, høre tilbakemeldinger og hva barna synes var morsomt i dagens leiker. Avslutter med felles heiarop

Lett strekking er en fin avslutning på økta og vi regulering spenninga etter aktivitet.

Samtalen fører til samhold til gruppen, og hjelper med videre planlegging og utvikling av lederegenskaper.
Apemetoden



1 kommentar:

  1. En veldig bra økt i går. Planen fungerte veldig bra, og det så ut som de hadde det gøy. De var flinke til å ta til seg beskjeder i dag, og reponerte raskt.
    Så synes det var en veldig bra time, jeg er fornøyd.

    SvarSlett