Aktive Lokalsamfunn

mandag 3. november 2014

Trening Skrim J01, 131014

Navn: Heidi Hovde Moen
Tid og sted: 19.45-20.15 Skrimhallen
Mål for økta: Gi alle rom for egen utvikling av teknikk med veiledning fra meg og trenere. Forbedre spenst, aerob utholdenhet og fotarbeid.
Ferdighetsmål: Utvikle egen teknikk på bakgrunn av spillerplass og ferdigheter
Kunnskapsmål:
Se viktigheten av å være gode med ball og å jobbe med egen teknikk
Holdningsmål:
Se mulighetene som blir gitt på trening til å utvikle seg selv og gripe disse sjansene
Aldersgruppe: 13 år, jenter
Antall: ca.17 stk.
Dette var min andre økt med jentene (har glemt å legge ut planen). Jeg har som sagt fått to hovedfokus områder som er å følge opp keeperne nøye og å ha med en basisdel i form av styrke eller løp, jeg skal helelr ikke ha mye fokus på spill da de gjør dette i de andre øktene. Dermed legger jeg opp til økter med mye skudd og teknikktrening for keeperne også kommer til å variere mellom løp, styrke i tillegg til at jeg kommer til å legge inn endel på koordinasjon og spenst også.

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Utstyr
Metode
15 min
Oppvarming
G -hermegåsa
    - bukk og bro
S - spill på basketplatene

Alle stiller seg opp på en lang rekke. Én starter med å løpe og de andre følger etter og gjør som førstemann gjør. Jeg roper når de skal bytte; da løper førstemann bak og nestemann finner på ny øvelse.
Når hele rekka har vært hermegås så strekkes rekka utover og spillerne skal stoppe med ca. 2 meters mellomrom. Spillerne stiller seg i bukk og bro, annenhver. Den bakerste starter med å hopp bukk og krabbe under broene gjennom hele rekka og stiller seg opp som bukk eller bro når hun kommer til sistemann. Slik fortsetter det til alle har kommet seg gjennom runden.

Dele inn i 2 lag. Håndballregler. Ballen skal spilles innenfor laget og mål/poeng får man ved at én person kaster ballen i plata og fanger den igjen selv eller en annen på laget, før den treffer gulvet eller en motspiller.

G: Hindre skader, øke motivasjonen og prestasjonen. Og gjøre de store muskelgruppene varme og klare
S: øke intensitet og sikte mer mot hoveddelen av økta.
Vester og ball

Vis og forklar
Vis og forklar
70 min
10 min


10min


15min15min
25 min
Hoveddel
Oppvarming av arm


Påtrekk på mål


KeeperoppvarmingSkudd fra plasser
"hinderløype" med fokus på spenst og fotarbeid

Kast 2 og 2


 kast, opplegg og stuss mellom beina

målvaktene styrer selv skuddene  mens jeg veileder målvaktene

Teknikkutvikling for både keeper og spillere. Spillerne får skyte flere skudd fra egen plass hvor det er opp til de å trene på svake sider og øve inn teknikk mens trenerne veileder.

Gruppa deles i to og løper annenhver gang, altså med pause mens de andre løper. Det løpes 1,5 minutter x3Oppvarming av  kastarm og overkropp
 Pasningsøvelse med bevegelse

Teknikktrening for målvaktene, men også for spillerne. De får mye rom til å teste ut nye teknikker og jobbe med svakheter


Forbedre aerob utholdenhet, spenst og fotarbeidet gjennom en hinderløype som de holder på med i 1,5 min av gangen før de får pause mens neste grupper kjører løypa.

Alle med ball

1 ball


Alle med ballStigerx2, kjegler, hekkerx3, stepkasser x5
Vis og forklar


Vis og forklar
5 min
Avslutning
Felles uttøying(de må mest sannsynlig tøye ut selv fordi jeg har en del å rydde opp)
Løse opp spenninger i musklene, øke bevegelighet i ledd

Vis og forklar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar