Aktive Lokalsamfunn

onsdag 19. november 2014

Øktplan 19.11 for J03

I denne økten skal vi ha litt lek med ball. De skal få bedre kontroll på ballen og bli flinkere til å stusse med en hånd. Vi skal også øve på kantovergang som er et fint og lett bevegelsesmønster de kan bruke på dette alderstrinnet. 

Håndballtrening for jenter 03
Navn: Ada Helene Trollerud                Dato: 19.11.2014         Sted: Skrimhallen   kl: 16.00-17.30

Ferdighetsmål: Få bedre kontroll på ballen når det kommer til stussing av ball. Utføre et hoppskudd fra sideback eller midtback etter en kantovergang.

Kunnskapsmål: De skal lære seg hvordan de skal sette sperre på en forsvarspiller når de løper kantovergang.

Holdningsmål: De skal samarbeide og spille som et lag.

Utstyr: Vester, håndballer

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
5 min
Oppvarming
Spillerne stiller seg på en rekke foran meg. Jeg viser øvelser i midten.
Øvelser som svinge på armene, sparke i rumpa, høye kneløft, jobbe sidelengs.
Etter det skal spilleren løpe rundt i hallen og når jeg sier tallet 1. skal de legge seg på magen. 2 legge seg ned på ryggen. 3 løpe til den ene sideveggen. 4 løpe til motsatt vegg. Jeg gir tydelig beskjed.
For å bli varm i kroppen og at man ikke skal pådra seg skader.
Apemetoden (følg meg)Vis og forklar
10 min
Oppvarming
Nappe hale
Alle spillerne får en vest som de fester i shortsen. På et gitt signal, skal alle forsøke å nappe til seg haler fra de andre. De halene deltakerne stjeler, holder de i hånda, men mister de sin egen hale, må de feste en ny bak. På signal avsluttes leken. Alle teller opp halene sine. Den som har flest, har vunnet.
Det er for å bli varm i kroppen. I tillegg er det en morsom oppvarming som øker lysten og motivasjonen til å trene.
Vis og forklar
5 min
Stussing av ball
To spillere går sammen. Den ene ligger seg ned på gulvet i stjerne. Den andre skal stusse ballen rundt den som ligger i stjerne. Etter hvert bytter de.
For å få bedre kontroll på ballen og bli flinkere til å stusse ballen.
Vis og forklar
15 min
Oppvarming av kastarmen
(Kaste to og to)
To og to går sammen og kaster pasninger til hverandre. Jeg går igjennom hvordan man skal utføre et kast. Etter at de har kastet skal vi ha en kastekonkurranse. Førstemann til å kaste ti pasninger. Etter det går de enda lenger ut og da skal de ta ti pasninger der også. 
For å få bedre kasteteknikk. Viktig å være i balanse når man kaster og i tillegg ha høy arm. Kastekonkurransen er for at spillerne skal øke prestasjonen og konsentrere seg mer. I tillegg er det gøy.
Vis og forklar
10 min
Stafett
Jeg deler inn i to lag. De skal de stå på en rekke og alle på rekka skal stå ut med beina. Første mann på rekka skal trille ballen igjennom beina på resten av laget. Da ballen kommer frem til den nederste personen skal den utføre en øvelse. Alle på laget skal utføre samme øvelse. Det er ulike øvelser for hver runde.
Øvelser:
-krype under beina
-Løpe sikksakk mellom spillerne, mens han eller hun stusser ballen
- De andre på laget legger seg ned, mens den som har ballen skal hoppe over, mens den stusser ballen.
Dette er en balløvelse som gjør at spillerne får testet ballferdighetene sine. I tillegg må de samarbeide
Vis og forklar
10 min
Oppvarming av keeper
Keeper oppvarming. Keeperen styrer selv hvor den vil ha skuddet. De som skal skyte skal opp i lufta, altså hoppskudd. Jeg skal derfor gjennomgå hvordan de utfører et hoppskudd
For at målvakten skal bli varm. I tillegg skal utespillerne øve på å bli bedre på hoppskudd, så det blir trening for dem også.
Vis og forklar
20 min
Spill på et mål
Jeg deler dem opp i to lag.  Det ene laget begynner i forsvar, mens det andre starter i angrep. Det laget som står i angrep skal kjøre kantovergang der sidebackene eller midtbacken skal avslutte med hoppskudd.  Kanten skal løpe langs ni meteren og legge seg på sperre på forsvarspilleren som står på midten.  Når det laget som begynner i angrep har prøvd noen ganger bytter vi slik at de som står i forsvar også får prøve.
De lærer seg et enkelt trekk som de kan kjøre i angrepsspillet sitt. Det er ikke et fast spill, men et bevegelsesmønster som gjør at forsvarspillerne blir usikker på hvem spiller de har. Ut i fra dette trekket finnes det flere varianter og de skal lære seg å se ut i fra ulike spillesituasjoner hva de skal vurdere og hva de skal gjøre.
Vis og forklar
15 min
Spill på to mål
Deler inn i to lag og de skal spille mot hverandre på to mål.
Fordi det er gøy å spille litt håndball på slutten og de kan bruke det de har lært under spillinga.
Vis og forklar
                

1 kommentar:

  1. Les evalueringsskjema du fikk av meg.
    Du må levere planer FØR økta starter, ikke samle opp etter hvert.
    Stein

    SvarSlett