Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 18. november 2014

Treningsplan 2.12

Treningsplan IL Bever ’n barmark

Koordinasjon

Navn: Odin Tveiten
Dato: 2.12.14
Tid: 18.00-19.00
Målgruppe: 6-8 år
Antall: 20-30 stk.
Sted: Bevergrenda
Utstyr: staver, vester, kjeglerMål: Øke barnas koordinasjon, dette gjelder undergruppene balanseevne, koplingsevne og rytmeevne. De kommer også til å få kjennskap med teknikkøving og spenst i øvelsene.

Ferdighetsmål: Elevenes ferdigheter innen koordinasjon skal forbedres når det gjelder balanse, motorikk, rytme, teknikk og spenst

Kunnskapsmål: Elevene skal lære hvorfor man må varme opp og få en innføring i hvordan trening av koordinative og øvelser med staver i motbakke skal gjøres. De skal forstå øvelsene som er planlagt, slik at ved en senere trening jeg trenger mindre forklaring.

Holdningsmål: Elevene skal oppleve å bli sett og ha gode holdninger til hverandre. Elevene skal samarbeide godt og ha det gøy. De skal innarbeide rutiner for oppvarming og uttøyning.Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-         Generell del
Løpe rundt fra lokalet til løpebanen og noen runder her
Deretter følger de mine instrukser. Jeg løper foran for å vise øvelsene vi skal ha. Øvelsene som skal gjennomføres er:
-         Rolig jogg
-         Høye kneløft
-         Sparke bak
-         Sidelengs
-         Svinge på armene
-         Kjappere jogg
-         Vanlig jogg


5 min
Apemetoden/forklare-metoden

Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader.

Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne

Øke motivasjon


OPPVARMING
-         Spesiell del
Doktorsisten
En eller flere har den, og hvis man blir tatt overfører man sisten til den. De som har den skal ha en vest for å vise resten av gruppa. Blir man tatt, skal man holde seg der den som sist hadde den la hånden sin. Blir man tatt på kneet må man holde hånden sin der og ta med den andre.

Nappe hale
Alle får en hale som de putter i bukselinningen. Leken går ut på å ta flest mulig haler fra motstanderne og putte de i sin egen bukselinning. Den som har flest oppsamlede haler når leken er avsluttet, vinner.

10 min 
Vise-Forklare-metoden
Ha det gøy og få kroppen i gang til hoveddel, bli enda varmere. Man oppfyller også kravene som står i den generelle delen.  
HOVEDDEL

Øvelse 1:
Vi forflytter oss til motbakken i lysløypa, og jogger sammen hit. Alle må ha med staver. Barna steller seg i bunnen av bakkens mens jeg viser øvelsene. Vi jobber med forskjellige former for skigang og imitasjon av øvelser, både med og uten staver i bakken og går ned igjen. Også ulike spenstøvelser brukes.

Øvelse 2:
Spenst og skigang på flatmark. Vi forflytter oss til banen igjen. Gruppa deles inn i fire og de steller seg på en linje. Gjør øvelsene hver for seg i sin gruppe når jeg blåser i fløyta. Deretter småløper de tilbake og steller seg i kø. Øvelsene omfatter stille hinking, skigang, ulike hopp, og varianter av klassisk og fri imitasjon.
Øvelse 3:  
Haien kommer. Deles inn i ulike grupper med forskjellige navn etter dyrearter i havet. Eksempler: gullfisk, rokk, sjøstjerne osv. En som har den, står i midten og er hai. De forskjellige gruppene stilles i hvert hjørne. Så roper jeg ut en etter en gruppe, og de må løpe i sirkler rundt haien. Når alle gruppene er ute, roper jeg haien kommer og den som har den kan prøve å ta dyrene. De som blir tatt blir også hai. For å ikke bli tatt må man løpe tilbake til «basen» sin som er en oppmerket sirkel.40 minVise-forklare metoden


Øvelsen oppfyller kravet om å trene motorikk, spenst og balanse, to krav som er svært sentrale under skigåing. Man bruker dette i fraskyvet i både klassisk og skøyting. Viktig å få med motorisk trening av armene også. 


Trening av dette har god overføringsverdi til klassisk og fri disiplin i langrenn når det gjelder balanse, tyngdeoverføring, spenst og tekniske krav. Her trenes også rytmen som er viktig for og teknisk riktig på ski.

Morsom avslutning og bedring av den aerobe utholdenheten, som er et svært viktig arbeidskrav i langrenn.
AVSLUTNING
Uttøyning
Hofteleddsbøyer
Øvre del av legg
Nedre del av legg
Bakside lår
Innside lår
Fremside lår
Armer
5 min
Følg meg (Apemetoden)
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen.
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe.


Oppsummering
3 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere

1 kommentar:

  1. Synes også gjennomføringen av denne økta gikk bra. Det var ganske kaldt og litt snø, men det gikk fint for barna. Under skiimitasjonsøvelsene i motbakke viste barna god kunnskap og var flinke til å gjøre øvelsene jeg viste. Vi tok ikke noe skigang på flat mark fordi det tok såpass lang tid i bakken. Etterpå lekte vi hauk og due i stedet for haien kommer, grunnen er at det går fortere å organisere denne leiken.

    SvarSlett