Aktive Lokalsamfunn

søndag 16. november 2014

Teknikkskolen, økt 6

Navn: Mads, Mikkel, Martin, Marius, Even og Joanna
Dato: 16. november
Økt: Nr. 5
Målgruppe: Jenter og gutter, 10-12 år  
Ferdighetsmål: Elevene skal lære teknikken til 90 og 180 graders vendinger. Vi bruker Coerver-metoden, som er en metode som skal lære barn teknikkbevegelser på en riktig, effektiv og motiverende måte.
Kunnskapsmål: Elevene skal lære å tørre å senke tempoet for å få teknikken riktig til. Vær nøyaktig – ikke slurv!
Holdningsmål: Elevene skal lære at dette er verdens viktigste trening, hvor man øver og terper på teknikken for å bli bedre fotballspillere. Denne gangen har vi nye øvelser, som forhåpentligvis gir motivasjon til å gjennomføre treningen med god konsentrasjon.
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
10 minutter
Innledning og opprop
RS roper opp elevene og forteller om økten
For å få oversikt over hvem som møter opp, og for å gi litt informasjon om hva spillerne skal gjøre og hva fokuset for økta er.
5 minutter
Vise demobilde
Jeg viser demobilde av vendingene vi skal jobbe med i økta for min gruppe
For å friske opp finten fra forrige økt, og vise hvordan finta skal gjennomføres riktig.
Vise og forklare
 10 minutter
Oppvarming
Individuell oppvarming, alle instruktørene løser dette på hver sin måte.
For å forberede spillerne på hovedøkta ved å øke prestasjonsevnen, konsentrasjonen og lysten til å trene, men også for å forebygge skader.
Individuell
Totalt 50 minutter
20 minutter15 minutter
15 minutter
Hoveddel

VendeøvelserVendeøvelse
Spill 4x4


Vending
90 grader
(mot høyre og venstre)
Høyre såle/venstre ytterside
Venstre såle/høyre innside
180 grader
Høyre såle/venstre innside
Høyre ytterside
Venstre såle/høyre innside
Venstre ytterside

En og en spiller skal føre ball mot instruktør. På instruktøren skal sitt signal spilleren gjøre en 180 graders vending å spurte inn mellom et lite mål før spilleren blir tatt igjen av en annen spiller.

Dele gruppen i to lag og spille på bred og kort bane. Mål blir scoret når en spiller fører ballen kontrollert gjennom små mål i hvert hjørne. Fokuset er nå at spillerne skal vende ut av trange spill situasjoner, og derfor vende spillet fra side til side.  


Spillerne skal trene på vendingene som ble vist i begynnelsen av økta. Vi trener på dette for at spillerne skal lære seg hvordan man skal gjennomføre vendinger riktig og effektivt.Spillerne får nå bruke valgfrie vendinger, men de skal ha fokus på å få ballen langt nok foran seg, slik at ikke ballen bremser dem under vendingen.


Denne spilløvelsen skal ligne enda mer på en kampsituasjon, og hjelper spillerne å automatisere fintene.
Vise og forklare
10 minutter
Avslutning
Uttøying og felles oppsummering
Individuell uttøying i gruppene, hvor instruktørene styrer selv.

Felles oppsummering av økten i midten helt til slutt.
For å forebygge skader, forbedre bevegeligheten og fremme restitusjonen.

Oppsummeringen skjer for å få frem hva vi har fokusert på og lært i løpet av økten, samtidig som elevene blir oppfordret til å trene på egenhånd.  
Apemetode

10 kommentarer:

 1. Jeg legger inne neste ukes plan til uka. Dagens økt fungerte veldig bra, Ragnar snakket med to av mine spillere som hadde laget mye bråk, og etter denne praten oppførte de seg eksemplarisk. Økten i dag begynte ved at jeg kjørte en oppvarmingsdel som var delt inn i en G-del, en S-del og en L-del. Alle spillerne møtte i dag og vi ble til slutt 9 spillere. Videre gikk vi inn i hoveddelen hvor vendinger sto i fokus. Spillerne hadde mye større lyst og vilje til å lære i dag en tidligere så denne delen gikk som smurt. I 1 v 1 sekvensen gjorde jeg noen variasjoner, blant annet å la de som skulle jage ballen stå vendt med ryggen til, på denne måten måtte de kjapt lokalisere ballen for å rekke å ta den fra spilleren som skulle vende. Jeg varierte også distansen og oppfordret ungene til å ha full fart mot mål etter vendingen. I spilldelen benyttet jeg meg av en relativt kort bane for å få så mye spill som mulig, dette fungerte veldig bra. Jeg benyttet meg også av å bruke en spiller som joker, siden vi var 9 spillere. Spilleren som var joker ble byttet på mellom de som ville. Til slutt utførte jeg en L-del hvor jeg lot spillerne vise frem øvelser som alle skulle gjennomføre, på denne måten får også spillerne et bredere øvelsesutvalg senere. For å oppsummere er dagens økt absolutt blant de bedre jeg har hatt, og jeg er veldig fornøyd med både spillernes og min egen innsats.

  SvarSlett
  Svar
  1. Meget bra Martin!
   Få også med noen ord om hva som ble gjort i oppvarmingen.

   Slett
 2. I denne økta hadde jeg alle 11 jentene. Vi startet med en generell del med litt jogging, høye kneløft, sparke opp bak, indianerhopp og kryssløp, før jeg kjørte noen føreøvelser med ball. Deretter spilte vi i firkant i noen minutter før hovedøkta begynte. Jeg gjennomførte økta på en god måte. Det ble litt mye skravling på enkelte av jentene til tider, og litt ukonsentrasjon, så jeg måtte være litt streng til tider noe som er slitsomt som trener. De hørte etter når jeg sa strengt i fra, så alt i alt gikk det veldig bra. På spilldelen var vi mange, så jeg hadde en veldig bred, men kort bane. Enkelte spillere ble litt passive til tider, så her måtte jeg pushe de litt for at de skulle ta del i spillet. Når jeg ga tilbakemeldinger hele tiden var intensiteten bra!

  SvarSlett
 3. Denne økta hadde jeg 9 spillere. Den var en blanding av spillerne fra gruppen min og Marius sin gruppe. Derfor var det noen nye spillere å forholde seg til. Selvom det var noen nye følte jeg at økta gikk fint. Jeg hadde med meg Erlend Tveiten på gruppa slik at vi sammen kunne rettlede flere spillere i løpet av økta. Dette syntes jeg gikk veldig fint. Jeg valgte ikke å innføre noen nye vendinger denne gang, ettersom de fleste hadde nytte av å lære de samme vendingene enda bedre enn de allerede hadde gjort. I spill delen prøvde jeg å stoppe spillet i forskjellige situasjoner og spurte spillerne om hvordan de kunne gjort ting annerledes. Dette fungerte godt. Noe jeg burde ha gjort annerledes denne gangen, var å ikke gi spillerne så mange pauser. Kunne kanskje pressa dem litt mer enn det jeg gjorde denne økta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra. Fint at du leder og bruker Erlend til hjelp, men 9 stk skal du kunne klare selv også.

   Slett
 4. I denne økta hadde jeg 8 stk. Jeg begynte med en generell del, der barna utførte øvelsene høye kneløft, sprake bak, indianerhopp, krysse bak, hoppe sidelengs. I den spesielle delen hadde vi litt føre øvelser, før vi gikk over i en L-del.
  Jeg følte det gikk bra i vendeøvelsene, hvor barna hadde god kontroll og konsentrasjon. De var flinke og klarte å utføre øvelsene korrekt. Jeg valgte å kjøre de samme vendingene som forrige gang for å automatisere bevegelsen.
  Under spillinga var de aktive, men kunne bli litt ukonsentrerte. Jeg følte jeg var flink til å pushe dem slik at de holdt konsentrasjonen oppe under spillsekvensen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott at du jobber med å holde konsentrasjonen oppe.

   Slett
 5. Jeg hadde få spillere denne økta, totalt 3 så noen ble sendt 2 stk gikk til even mens jeg tok med en til fredrik sin gruppe. Vi delte litt på økta, jeg tok g-del og l-del av oppvarming og Fredrik tok S-delen. Vi viste annenhver gang idealbildet. Økta gikk veldig bra og ungene var konsentrerte hele tiden. Det kan ha noe med at jeg hadde nye spillere som ikke kjente meg. Jeg valgte å kjøre mer på vendinger enn 1 mot 1 fordi de aller fleste hadde godt av å øve mer på dette. Vi innførte en ny vending, Cruyff-vendingen, som noen mestret bra. I spill delen stoppet jeg iblant situasjoner for å vise gode eksempler på hvor spilleren kunne vendt opp og vridd spillet.

  SvarSlett
 6. Ting ser ut til å fungere meget bra hos alle. Viktig å holde fokuset oppe. Sørge for at det er mest mulig aktivitet til enhver tid.

  SvarSlett