Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 18. november 2014

Gøy i gymsalen uke 47

Øktplan gøy i gymsalen uke 47Navn: Line Selvén Aasland og Sigrun Nørstebø
Dato: 18.11.2014

Time: 14:15 - 15:15

Målgruppe: Elever i 4. klasse, SFO
Klasse: 3IDATema: Allsidig aktivisering, gøy i gymsalen

       Mål: Utfordre elevene gjennom spennende, motiverende og varierte øvelser/ leker og bli kjent med hverandre.


·       Ferdighetsmål: Mestre øvelsene og ha det gøy

Kunnskapsmål: Bli bedre kjent med oss som instruktører

Holdningsmål: Høre på beskjeder og gjennomføre øvelsene vi har planlagt

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Generell del

Spesiell del

Stiv heks
Én person velges til å være heks.
"Heksa" skal "ta" (berøre) de andre deltakerne (slik som i "Sisten"). Når en deltaker blir tatt, må denne stå helt stiv med beina fra hverandre. Den samme personen fortsetter som heks, og prøver videre å ta flere. Om en deltaker som ikke er "tatt" klarer å krype mellom beina til en deltaker som er tatt, blir denne deltakeren igjen fri, og kan fortsette å løpe rundt. Når alle deltakerne er "tatt" og har blitt "stive", er leken ferdig. Da er det den første peronen som ble "tatt" sin tur til å være "heks".

Snipp og snapp
Elevene går sammen to og to. Den ene er Snipp og den andre er Snapp. Når vi roper «Snapp» skal snappene løpe til markørene på sin side uten at snippene klarer å ta de igjen, og omvendt når vi roper «Snipp». De varierer startposisjon med å ligge på magen, ligge på ryggen, sitte med ryggen mot hverandre, stå på knærne, stå med ryggen mot hverandre. Parene står med ca. ½ meter mellomrom fra hverandre.
15 min
15 min


Vis og forklar, deretter å være med på øvelsen.


For at de store muskelgruppene skal bli varme. Starte økta med noe som er gøy, så elevene blir motivert til å fortsette.  

HOVEDDEL
Stikkball
Her er det alle mot alle. Alle skal treffe hverandre med softball, og den som blir skutt setter seg på gulvet. For å bli fri, må enten den som skøyt bli skutt selv, eller så kan den som har blitt skutt få tak i en ball og skyte en annen. Det er ikke lov å gå mer enn tre skritt med ballen. Først starter vi med en ball, deretter legger vi til to. For å få litt variasjon skal vi legge til en straff som for eksempel 10 sit-ups, løpe frem og tilbake i gymsalen e.l..
25 - 30 minutter med forklaring


Dette er en lek som er morsom, gir motivasjon og er ønsket av elevene. Ny pasningsøvelse der elevene må holde konsentrasjonen opp selv om man blir sliten.
Konkurranse synes elevene er gøy og de får utfordret ballkontrollen sin.
Spill på slutten, noe elevene liker. Det gir dem motivasjon.

Oppsummering/avslutning
3 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere2 kommentarer:

  1. Økten gikk fint. Glemte dessverre fløyte denne gangen også, men vi gjorde avtale med de på starten at de skulle være stille å høre på oss når vi hevet stemmen. Idag var også ei av jentene med spesielle behov med, hun hadde det veldig gøy og klarte seg like fint som alle de andre. En av guttene som ikke kan så godt norsk var også flink til å høre etter og det virker som han forstår det vi sier. Vi var med på leken på slutten, noe de reagerte bra på og syntes var ekstra gøy! Neste gang blir det hjørnefotball!

    SvarSlett
  2. Flott Line, det blir spennende å se deres økt plan til neste uke./ elev med spesielle behov/ jeg skal besøke dere neste gang.

    SvarSlett