Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 18. november 2014

Treningsplan 25.11

Treningsplan IL Bever ’n barmark

Koordinasjon

Navn: Odin Tveiten
Dato: 25.11.14
Tid: 18.00-19.00
Målgruppe: 6-8 år
Antall: 20-30 stk.
Sted: Bevergrenda
Utstyr: staver, vester, kjeglerMål: Øke barnas koordinasjon, dette gjelder undergruppene balanseevne, koplingsevne og rytmeevne. De kommer også til å få kjennskap med teknikkøving i øvelsene.

Ferdighetsmål: Elevenes ferdigheter innen koordinasjon skal forbedres når det gjelder balanse, motorikk, rytme og teknikk.

Kunnskapsmål: Elevene skal lære hvorfor man må varme opp og få en innføring i hvordan trening av koordinative og hurtighetsøvelser skal gjøres. De skal forstå øvelsene som er planlagt, slik at ved en senere trening jeg trenger mindre forklaring.

Holdningsmål: Elevene skal oppleve å bli sett og ha gode holdninger til hverandre. Elevene skal samarbeide godt og ha det gøy. De skal innarbeide rutiner for oppvarming og uttøyning.


Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-         Generell del
Løpe rundt fra lokalet til løpebanen og noen runder her
Deretter følger de mine instrukser. Jeg løper i motsatt retning for å vise øvelsene. Øvelsene som skal gjennomføres er:
-         Rolig jogg
-         Høye kneløft
-         Sparke bak
-         Sidelengs
-         Svinge på armene
-         Kjappere jogg
-         Vanlig jogg


5 min
Apemetoden/forklare-metoden

Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader.

Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne

Øke motivasjon


OPPVARMING
-         Spesiell del
Dosisten
Sisten hvor en eller flere har den. Hvis man blir tatt skal man sette seg ned på huk og holde hånden opp. For å bli fri må man en annen som ikke har blitt tatt sette seg på fanget til den som er tatt og dra ned hånden. Da må man stå i disse positurene som jeg forklarer.

Alternativ nappe hale
Alle unntatt en får hale og leken går ut på at denne skal nappe de andre sin hale. Deretter tar det ut flere haler slik at det er flere som «har den.» Dermed blir det progresjon i leken.

10 min 
Vise-Forklare-metoden
Ha det gøy og få kroppen i gang til hoveddel, bli enda varmere. Man oppfyller også kravene som står i den generelle delen.  
HOVEDDEL

Øvelse 1:
Alle steller seg i en ring og vi trener på øvelser i fellesskap. Dette omfatter øvelsene:
-         Tyngdeoverføring med strak fot
-         Holde balansen på en fot
-         Holde balansen på en fot og senke tyngdepunktet
-         Tyngdeoverføring med imitasjon av skøyting
-         Klassisk imitasjon med armer
-         Klassisk imitasjon med bein
-         Klassisk imitasjon med både armer og bein
-         Tyngdeoverføring med imitasjon av skøyting med armer og hopp


Øvelse 2:
Balanse. Deles inn i fire grupper og steller seg på en linje. Gjør øvelsene hver for seg i sin gruppe når jeg blåser i fløyta. Deretter småløper de tilbake og steller seg i kø. Øvelsene omfatter stille hinking, skigang, ulike hopp, og varianter av klassisk og fri imitasjon.


Øvelse 3:  
Haien kommer. Deles inn i ulike grupper med forskjellige navn etter dyrearter i havet. Eksempler: gullfisk, rokk, sjøstjerne osv. En som har den, står i midten og er hai. De forskjellige gruppene stilles i hvert hjørne. Så roper jeg ut en etter en gruppe, og de må løpe i sirkler rundt haien. Når alle gruppene er ute, roper jeg haien kommer og den som har den kan prøve å ta dyrene. De som blir tatt blir også hai. For å ikke bli tatt må man løpe tilbake til «basen» sin som er en oppmerket sirkel.40 minVise-forklare metoden


Øvelsen oppfyller kravet om å trene motorikk, tyngdeoverføring og balanse, to krav som er svært sentrale under skigåing. Man bruker dette i fraskyvet i både klassisk og skøyting. Viktig å få med motorisk trening av armene også. Bruk av taver kommer senere.
 Trening av dette har god overføringsverdi til klassisk og fri disiplin i langrenn når det gjelder balanse, tyngdeoverføring og tekniske krav. Her trenes også rytmen som er viktig for og teknisk riktig på ski.
Morsom avslutning og bedring av den aerobe utholdenheten, som er et svært viktig arbeidskrav i langrenn.
AVSLUTNING
Uttøyning
Hofteleddsbøyer
Øvre del av legg
Nedre del av legg
Bakside lår
Innside lår
Fremside lår
Armer
5 min
Følg meg (Apemetoden)
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen.
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe.


Oppsummering
3 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere


1 kommentar:

  1. Økta i dag gikk greit, det var ikke fullt oppmøte. Det var ganske kaldt og vi var nødt til å holde oss i aktivitet mye av tiden. Litt utfordrende føre, det var glatt der vi holdt på. Noe knall og fall, men vi ordnet dette ved at foreldrene lagde en mur så barna ikke skulle løpe ut på glatta. Jeg kutta ut haien kommer, og hadde heller stiv heks. Grunnen til dette var at den første leken tar lenger tid å organisere, og jeg synes det var viktig at de holdt kroppen i gang. I dag hadde vi mye imitering av teknikk og koordinasjon, noe barna syntes var litt kjedelig. Men all trening kan ikke være like gøy, og vi er nødt til å terpe på dette mot vinteren. Jeg brøt opp med morsom aktivitet underveis, og dette var populært.

    SvarSlett