Aktive Lokalsamfunn

mandag 17. november 2014

Trening Skrim J01, 101114

(Dette er økta mi fra forrige uke som jeg var sikker på at lå ute, men som jeg ser mangler?)
Hadde fokus på hurtighet denne økta gjennom forskjellige øvelser. Byttet ut den spesielle oppvarminga da det var et stort ønske om å ha Dansk stikkball i tillegg til at vi fikk noen ekstra minutter på slutten hvor vi la inn en straffekonk.
Navn: Heidi Hovde Moen
Tid og sted: 18.45-20.15 Skrimhallen
Mål for økta:  utvikle bedre hurtighet ved hjelp av lek øvelser og mer spesifikke håndballøvelser med ball. For keeperne vil jeg fokusere på hurtighet her også, skudd som kommer hurtig og som krever god reaksjonshurtighet. Kort innlæring i teknikk på nærskudd.
Ferdighetsmål: bedre reaksjons og akselerasjonshurtighet
Kunnskapsmål: keepere: nærskudd, alle: se hvor viktig det er å gi alt i alle situasjoner på banen og hvor viktig hurtighet er.
Holdningsmål: Maks innsats og følge med på instruksjoner som blir gitt
Aldersgruppe: 13 år, jenter
Antall: 8-9 stkTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Utstyr
Metode
15 min
Oppvarming
Felles, linje på kortsida hvor alle utfører øvelser jeg gir.
-generelle øvelser : svinge på armer forlengs og baklengs, kneløft og spark bak, indianer hopp, sidelengs frem-tilbake, stigningsløp

Sisten med 2 lag. 1 lag "har den" og de tar motspillerne ved å spille ballen mellom seg og den på fysisk settes på en motspiller for at den skal blir tatt. Ballens kan altså ikke kastes på en spiller. Avgrenset område.

G: Hindre skader, øke motivasjonen og prestasjonen. Og gjøre de store muskelgruppene varme og klare

S: øke intensitet og sikte mer mot hoveddelen av økta.Ball og vester
Ape-metoden

Vis og forklar
70 min
Hoveddel
10 min


7 min10 min15 min


7 min10 min

10 min

Kort keeper oppvarming. Vise hofter

Keeper øvelse. En keeper i mål og en bak mål. Den bak mål skal bestemme hvor skuddene skal komme ved å peke tydelig med armene sine, spillerne skyter en og en.
2 runder på hver keeper.

Alle spillerne på 6 meter linja med ryggen mot mål. Alle har fått et nummer, men har stilt seg i blandet rekkefølge. Jeg roper tallene i stigende rekkefølge. Spillerne skal da gjøre en vending og skyte. 2 runder på hver keeper.

To og to sammen og 1 ball. Rushspill hvor spillerne starter likt i ulike stillinger. Liggende på magen/ryggen/beina feil vei. Jeg har ballen og når i det jeg kaster/triller/spretter ballen bortover gulvet starter de. Den som får tak i ballen skal lage mål, men s den andre skal spille forsvar. Håndballregler.

Par øvelser:
Snipp og snapp - med flere variasjoner

Tvekamp - to lag står med fronten mot hverandre. Hver deltaker på hvert lag har fått et nummer  fra 1 og oppover. En kjegle står på midten mellom de to lagene. Jeg roper et tall og da skal de to som har det tallene kappløpe om å ta på kjegla først.


To og to. Jeg gir de et antall kroppsdeler/bein/armer de må ha i bakken. Dermed skal de krysse banen frem og tilbake.


Oppvarming og teknikktrening for keeperne. Begynner med innlæring av nærskuddteknikker, altså øvelser som krever reaksjonshurtighet i større grad enn distanseskudd.

Reaksjons og akselerasjons-hurtighet


Reaksjons og akselerasjons-hurtighetUtholdende styrke, akselerasjons-hurtighetKjeglerVis og forklar
5 min
Avslutning
Tøye lett på bein. Sitte i ring, felles.
Lette på spenninger i musklene og øke bevegelighet.

 Ape- metoden

1 kommentar:

  1. Veldig bra innsats av jentene så jeg føler selv det var en ganske bra økt! Har merket at det er viktig med øvelser hvor alle er mest mulig i aktivitet hele tiden siden de fort mister fokus og begynner å snakke, sprette ball osv.
    Hadde noen ekstra minutter på slutten hvor vi kjørte en straffekonkurranse ettersom det var veldig etterspurt av jentene!

    SvarSlett