Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 18. november 2014

Teknikkskolen, økt 7Navn: Mads, Mikkel, Martin, Marius, Even og Joanna
Dato: 23. november
Økt: Nr. 7
Målgruppe: Jenter og gutter, 10-12 år  
Ferdighetsmål: Elevene skal repetere teknikkene til 90 og 180 graders vendinger og rytmeøvelser. Vi bruker Coerver-metoden, som er en metode som skal lære barn teknikkbevegelser på en riktig, effektiv og motiverende måte.
Kunnskapsmål: Elevene skal lære å tørre å senke tempoet for å få teknikken riktig til. Vær nøyaktig – ikke slurv!
Holdningsmål: Elevene skal lære at dette er verdens viktigste trening, hvor man øver og terper på teknikken for å bli bedre fotballspillere. Denne gangen har vi nye øvelser, som forhåpentligvis gir motivasjon til å gjennomføre treningen med god konsentrasjon.

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
10 minutter
Innledning og opprop
RS roper opp elevene og forteller om økten
For å få oversikt over hvem som møter opp, og for å gi litt informasjon om hva spillerne skal gjøre og hva fokuset for økta er.
5 minutter
Vise demobilde
Jeg viser demobilde av vendingene vi skal jobbe med i økta for min gruppe
For å friske opp finten fra forrige økt, og vise hvordan finta skal gjennomføres riktig.
Vise og forklare
 10 minutter
Oppvarming
Individuell oppvarming, alle instruktørene løser dette på hver sin måte.
For å forberede spillerne på hovedøkta ved å øke prestasjonsevnen, konsentrasjonen og lysten til å trene, men også for å forebygge skader.
Individuell
Totalt 50 minutter
15 minutter
 
 
 
 
 
 
 


 
 
15 min
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15 minutter
Hoveddel
Vendeøvelser
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Rytmeøvelser


 
 
 
 
 
 
 
 
Spill 4x4
 
Vending
90 grader
(mot høyre og venstre)
Høyre såle/venstre ytterside
Venstre såle/høyre innside
180 grader
Høyre såle/venstre innside
Høyre ytterside
Venstre såle/høyre innside
Venstre ytterside
 
 
 
 
 
Kroppsfinte:
2 touch
1 touch
2 touch
Sålefinte:
2 touch
1 touch
2 touch
 
 
 
 
Dele gruppen i to lag og spille på bred og kort bane. Mål blir scoret når en spiller fører ballen kontrollert over linja. Fokuset er nå at spillerne skal vende ut av trange spill situasjoner, og derfor vende spillet fra side til side.  I tillegg er fokuset på å utfordre i 1 mot 1 situasjoner.
 
Spillerne skal trene på vendingene som ble vist i begynnelsen av økta. Vi trener på dette for at spillerne skal lære seg hvordan man skal gjennomføre vendinger riktig og effektivt.
 
 
 
 
 
 
Spillerne skal nå øve på finta som ble vist i starten av økta. Her varierer instruktørene på når man skal bruke 1 og 2 touch. Dette kan være lurt å gjøre når konsentrasjonen og intensiteten synker, for å få en liten forandring.


Denne spilløvelsen skal ligne enda mer på en kampsituasjon, og hjelper spillerne å automatisere fintene.
Vise og forklare
10 minutter
Avslutning
Uttøying og felles oppsummering
Individuell uttøying i gruppene, hvor instruktørene styrer selv.
 
Felles oppsummering av økten i midten helt til slutt.
For å forebygge skader, forbedre bevegeligheten og fremme restitusjonen.
 
Oppsummeringen skjer for å få frem hva vi har fokusert på og lært i løpet av økten, samtidig som elevene blir oppfordret til å trene på egenhånd.  
Apemetode

 

 

9 kommentarer:

 1. Jeg hadde i dag 4 forfall, dette gjorde at jeg kun hadde 5 spillere på gruppa min i dag. Planen idag var en repitisjonsøkt hvor vi gikk inn på det vi hadde trent på de tidligere treningene. Og en ser at spillerne har hatt stor progresjon i det vi har drevet med, på treningene så langt i teknikkskolen. Det som var det vanskeligste med økta i dag var å få gruppa til å holde fokus under rytmeøvelsene og vendingsøvelsene. dette fordi mange hadde kledd seg dårlig og frøys veldig i økta. Så jeg følte mye av arbeide jeg la ned i dag var å prøve å få ungene til å holde humøret og konsentrasjonen oppe. Når vi skulle spille kamp slo jeg og Fredrik Storløkken sammen gruppene. begge hadde 5 på gruppa hver. Dette var veldig positivt for gruppen min og de måtte heve spillet sitt veldig for å holde nivået til gruppa til Storløkken. Noe jeg syntes de fikk bra til. Økta sett under sett var helt grei.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott. Viktig at du reflekterer litt over de ytre tingene. Kanskje det skulle vært sendt en beskjed hjem om bekledning. Ellers bra!

   Slett
 2. Fra min gruppe møtte det opp 5 stk. Siden Mikkel bare hadde 4 utøvere slo vi gruppene sammen. Til oppvarming hadde vi noen løpsøvelser i G-delen, og noen enkle føreøvelser i S-delen.
  Dette var en oppsummeringsøkt, og vi gikk gjennom de ulike øvelsene vi har hatt fokus på på teknikkskolen.
  Jeg følte at det gikk forholdsvis greit, men det var mange som var litt umotiverte grunnet kalde føtter og øvelser de har gjennomført før. Det var spesielt noen jeg måtte følge med på for at de skulle gjennomføre øvelsene gjennom hele økta.
  Etter vende og føringsøvelsene tok jeg med meg min gruppe og delte inn i 2 lag. Det ble spill 2 mot 2, siden han ene var skadet. Til å begynne med kunne de score med å føre kontrollert over linjen, men en spiller dominerte slik at laga ble ujevne. Derfor valgte jeg å gå over til å ha 4 mål, slik at det ble litt enklere å forsvare. Det fungerte bra, og det ble veldig jevne kamper. Alt i alt følte jeg at ungene hadde en fin innsats.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott at du ser mulige justeringer etter hvert her!

   Slett
 3. Det var vi elever fra Idrettslinja som hadde ansvaret for å lage oppsettet for denne økta. Vi satt oss sammen og ble enige om å kjøre en oppsummeringsøkt hvor vi hadde fokus på å få med de grunnleggende elementene vi har trent på mens teknikkskolen har pågått. Jeg hadde 2 forfall i dag og var 6 spillere, vi startet med oppvarming som vanlig før vi gikk over i første del av teknikken, som var retningsbestemt 1 og 2 touch som etterhvert skal utvikle seg til en finte. Etter å ha kjørt ferdig denne delen gikk vi over til vendinger. Til slutt ventet en spill sekvens og jeg og Mikkel satt opp en bane med 11`er mål og lot elevene spille 5 v 5 mens jeg og mikkel sto i hvert vårt mål. Dette gjorde vi fordi vi merket at elevene ble utålmodige og litt "grinete" og det hjalp mye på motivasjonen deres å få spille på store mål. Ellers gikk økta greit, men det var vanskelig å motivere ungene, de virket litt umotiverte og leie, noe som også kan ha hatt en sammenheng med at det var kaldt og ikke verdens beste vær. Alt i alt er økta ok gjennomført, spillet på slutten drar mye opp.

  SvarSlett
  Svar
  1. OK. Viktig å se på de ytre faktorene. Tenk litt gjennom hvilke spill alternativer som mest aktivitet ballberøringer.

   Slett
 4. jeg og mads slo oss sammen om denne økta da begge hadde ganske frafall i gruppene våre. mads skulle bli evaluert denne økta og var derfor han som hadde hovedansvaret for økta våres. Vi klinte til med jogging og føreøvelser som oppvarming før vi jobbet med det vi har gått gjennom så langt på alle treningene. Kaldt og vått vær til tross holdt ungene ut og var konsentrerte i øvelsene. mot slutten var det flere som ble kalde og mistet fokus, så jeg tok med min del av gruppa og spilte kamp på store mål mot gruppa til martin for å bryte litt opp og ha fokus på at ungene skulle ha det skikkelig morro istedenfor å stå å terpe på det samme hele økta. det funka veldig bra med den siste spilldelen, ungene synes det var veldig ålreit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere gjør gode justeringer for å holde ungene i aktivitet. Flott!

   Slett
 5. Jeg hadde i dag 3 forfall, dette gjorde at jeg kun hadde 5 spillere på gruppa mi. I dag hadde vi en repitisjonsøkt hvor vi så på de teknikkene og momentene vi har trent på de tidligere øktene. Det er tydelig at spillerne har hatt stor progresjon i det vi har jobbet med, på treningene så langt i teknikkskolen. Det var kaldt denne treningene og det var derfor enda viktigere å holde ungene i aktivitet, derfor valgte jeg å ha aktive pauser hvor de smått var i aktivitet. Det gikk greit og kulden var ikke noe stort problem for min gruppe. De holdt greit konsentrasjon gjennom økta og jeg brukte muligheten til å spørre spillerne om å vise det de hadde lært og forklare viktige momenter ved øvelsene. Når vi skulle spille kamp delte jeg inn i to lag og fire mål. Spillsekvensen gikk enda bedre enn de forrige treningene med mye engasjement. Godt fornøyd med økta.

  SvarSlett