Aktive Lokalsamfunn

onsdag 5. november 2014

Koordinasjon med lek

GRUPPENAVN: Kongsberg NMK, Formel D

TRENINGSTYPE: Koordinasjonstrening

STED: Gamlegrendsåsen Gymsal

TRENINGSUTSTYR: Treningsklær, sko, flaske (med vann)
MÅL FOR ØKTA – Stimulere elevenes/førernes koordinasjon gjennom morsomme og krevende leker
-Ferdighetsmål

Ferdighetsmålet for økta er balanse og koordinasjon, gjennom fysisk krevende og lette øvelser.

-Kunnskapsmål

Eleven/deltakeren av timen skal forlate timen med kunnskap rundt øvelser som styrker kjernemuskulaturen og finne de øvelsene som passer best for vedkommende.

-Holdningsmål

Helhetsfølelsen skal være positiv i forhold til mestringsfølelse og hensikten er å gjøre eleven bevisst på hvilke muligheter det er for å trene ulike muskelgrupper.
 
TID/Utstyr
Hva
Hvordan/øvelse
Hvorfor
Trenings-metode
20 min totalt
10 min
5 min
5 min

Grunnleggende oppvarmingLeddutslagsdel
Spesiell del


 Jogging med øvelser underveis. Løper i diagonaler fordelt på to grupper. Jeg står i midten av gruppene og viser øvelsene. Jogging hele tiden.


Tøye ut armer ved å dra armen ned langs ryggen(Triceps branchii longus), til det strekker. Tøye ut bein(Rectus Femoris), ved å holde benet opp langs bak låret også stå rett og ta tak i gulvet. Stå inntil vegg og sette hælen så nære veggen som mulig og presse brystkassa mot veggen. Da vil kjenne det i leggen(Soleus og Gastrocnemius)

«Jorid-oppvarminga».
Stående på en fot, ti spark. Uttøyning og pushups

For å varme opp store muskel-grupper, for å unngå krampe, eller andre belastningsskader. For å få opp motivasjonen til å utføre økta, tar vi og en morsom og effektiv oppvarming. Dette er også for å skape en bedre prestasjonsevne.

For å strekke ut muskelgrupper jeg har benyttet meg av under denne økten. Dette er for å forebygge skader i ben og armer, når disse muskelgruppene blir mye brukt. For å restituere raskere bør jeg også tøye ut.

Apemetoden
Apemetoden
Hoveddel
50 min

Hoveddel
Snipp og snapp
I par(på rekke)
Sitter rygg mot rygg, og forsøker å ta hverandre igjen på kommando. Ligge på magen, sitte på huk osv.
Over og under – med ball
I par
Bytter mellom å trille og kaste ball, holde stand eller løpe. Bytt om etterpå.
Blindgange
Øvelser på benk, vanlig gange, i blinde, hopping osv.
Narreball
I par
Den som kaster kan velge mellom å kaste, eller å late som. Hvis mottakeren reagerer på et falsk kast, med den ta 1 til 5 spensthopp.
«Speilet» på benk
I par
Den ene er speil, den andre posør. Gjør øvelser speilvendt. Paret bestemmer vanskelighetsgrad.
Slå på ring sisten
Alle deltakere av timen står i ring utenom en som skal løpe rundt ringen og prikke den ene på ryggen. Den som blir pirket løper i motsatt retning av den som prikket. Førstemann til plassen igjen.
Nord, sør, øst, vest
Vi trener koordinasjons-faktorer som reaksjon, øye-hånd, øye-fot, (memorering) og visuell fokus. Dette er fordi en gokartfører må kunne reagere og planlegge lynraskt for å oppnå best mulig tid.
Vis og forklar


Vis og forklar


Vis og forklar
Vis og forklar

Vis og forklarVis og forklar


Apemetoden

Avslutning

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Treningsmetode
25min
Dodgeball
Deler opp i to jevne lag. Vi spiller med én ball til å begynne med. Første som blir skutt skal være konge/dronning. Målet er å treffe motspillere og unngå selv å bli truffet.
I 100 km/t må man tenke fortere enn vanlig, mye fortere. Derfor er kanonball perfekt for å trene konsentrasjonsevnen, fokus(også på flere steder og ting samtidig), reaksjonsevnen og øye-hånd- og øye-fot-koordinasjonen. I tillegg er dette veldig populært og gir et konkurranseinstinkt hos elevene, som gjør at de yter sitt beste.
Vis og forklar


2 kommentarer:

  1. Hadde god tid til å utføre de fleste øvelsene med en varierende og økende vanskelighetsgrad. Alle var med på øvelsene, tempo og motivasjonen var høy.

    SvarSlett
  2. Fin plan. Husk å skrive inn dato på planen.

    SvarSlett