Aktive Lokalsamfunn

mandag 17. november 2014

Øktplan 18.11.14

Dette er øktplanen for 3. klassingene på Gamlegrendåsen skole 18.11.14.
ØKTPLAN

NAVN: Matias Save                                                                                                                        DATO: 18.11.14

SKOLE: Gamlegrendåsen

TID: 15.30 – 16.30

ALDER: 10-11 år

ANTALL: Ca. 20 elever

MÅL FOR ØKTA: Øve inn grunnleggende basketballferdigheter, lære litt regler, ha det moro.

FERDIGHETSMÅL: bedre øye-hånd-koordinasjon i form av ballbehandling, bedre skuddteknikk.

KUNNSKAPSMÅL: lære grunnleggende prinsipper som lay-ups og trippel trussel.

HOLDNINGSMÅL: lære de å vise respekt og spille på en ordentlig måte.

STED: Gamlegrendåsen skole

UTSTYR: Basketballer
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

8 min
BasketballerOppvarming
-Stiv heks med ball
-Ball leik


-Én har den, uten ball, mens resten har ball og prøver ikke å bli tatt. Blir man tatt må man stå med ballen over hodet og spredde bein. For å bli fri, må en annen elev sprette ballen mellom beina på den som er tatt.
-Alle elevene har en ball hver. De må hele tiden sprette ballen og skal prøve å slå vekk ballen til de andre. De skal drible innenfor et visst område.
Bli varme slik at overgangen fra hvile til arbeid blir gradvis.

Få ballfølelse.
Vise og forklare

42 min
Basketballer

Kjegler

Benker
Hoveddel
-Hinderløype med ball-Skuddøvelse-Lay-ups


-Spill
-Deler inn i to grupper. Den ene gruppa starter på den ene siden av banen, mens den andre gruppa på andre siden. Førstemann i rekkene begynner og skal drible seg gjennom løypa med ballen under kontroll. Når spilleren kommer til andre siden av banen skal han eller hun score og stille seg bakerst i rekka.

-Alle skal være i par og starter på midtbanen. Den første ut skal først løpe til den ene kurven og skyte eller legge lay-up for så å løpe til den andre kurven og gjøre det samme. Når det er gjort skal spilleren med ballen sentre den til den andre i paret så han/hun kan gjøre det samme. Denne leken følger et poengsystem som blir brukt og gjort til konkurranse.

-To grupper på hver kurv. Den ene rekken står på høyre siden av kurven, mens det andre står på venstre. Førstemann i rekke på den ene siden starter. Når han eller hun har scoret en lay-up, skal førstemann i den andre rekka score en lay-up. Slik fortsetter de til de har et visst antall treff. Første rekka til å fullføre vinner.

-Spille tre mot tre på tid. Vinneren av første kampen står, deretter bytter de som har spilt lengst.
For å øve inn grunnleggende basketballferdigheter

Bedre pasningsferdighetene

Bedre skuddferdighetene

Ha det moro
Vise og forklare

10 min
Avslutning
-stekt bacon crisp (som elevene kaller det)
-Deler inn i to grupper. Alle spillerne på begge gruppene blir tildelt et nummer hver. En står på midten med ballen og roper ut forskjellige nummer. De som har disse numrene løper til ballen og prøver å score på motstandernes kurv. Dette spillers til treningen er ferdig.
-Venne seg til konkurranse
Vise og forklare

1 kommentar:

  1. Treningen i dag gikk bra og det så ut som alle hadde det gøy. Underveis i økten bestemte jeg og Kjetil oss for å bytte ut en av øvelsene på planen med en ny lek, rett og slett fordi det passet bedre. Den nye leken var en suksess og det virket som elevene var fornøyde.
    En ting jeg må huske på fremover er å heller bruke litt lenger til på å vise og forklare hvordan de tekniske øvelsene skal gjennomføres, slik at de gjør det riktig fra starten og jeg slipper å stoppe i en øvelse og forklare på nytt.

    SvarSlett