Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 18. november 2014

Øktplan 25.11.14

Her er øktplanen for 3. klasse på Gamlegrendåsen skole tirsdag 25.11.14. I denne økta blir det mange morsomme leker som fokuserer på ballbehandling og skuddferdigheter.

ØKTPLAN

NAVN: Matias Save                                                                                                                        DATO: 25.11.14

SKOLE: Gamlegrendåsen

TID: 15.30 – 16.30

ALDER: 10-11 år

ANTALL: Ca. 20 elever

MÅL FOR ØKTA: Øve inn grunnleggende basketballferdigheter, lære litt regler, ha det moro.

FERDIGHETSMÅL: bedre øye-hånd-koordinasjon i form av ballbehandling, bedre skuddteknikk.

KUNNSKAPSMÅL: lære grunnleggende prinsipper som skuddfinte og trippel trussel.

HOLDNINGSMÅL: lære de å vise respekt og spille på en ordentlig måte.

STED: Gamlegrendåsen skole

UTSTYR: Basketballer
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

8 min
BasketballerOppvarming
-Stiv heks med ball


-Ball leik


-Én har den, uten ball, mens resten har ball og prøver ikke å bli tatt. Blir man tatt må man stå med ballen over hodet og spredde bein. For å bli fri, må en annen elev sprette ballen mellom beina på den som er tatt.

-Alle elevene har en ball hver. De må hele tiden sprette ballen og skal prøve å slå vekk ballen til de andre. De skal drible innenfor et visst område.
Bli varme slik at overgangen fra hvile til arbeid blir gradvis.

Få ballfølelse.
Vise og forklare

42 min
Basketballer

Benker

Kjegler
Hoveddel
-Hinderløype med ball
-Edderkoppen
-Tunnelball-Spill
-Deler inn i to grupper. Den ene gruppa starter på den ene siden av banen, mens den andre gruppa på andre siden. Førstemann i rekkene begynner og skal drible seg gjennom løypa med ballen under kontroll. Når spilleren kommer til andre siden av banen skal han eller hun score og stille seg bakerst i rekka.

-En lek der en er edderkopper og står på midtstreken. Han kan bare bevege seg på midtstreken. De andre skal prøve å drible seg over til andre siden av banen uten å bli tatt av edderkoppen. De som blir tatt må også stelle seg på linjen.

-Lek der jeg deler elevene inn i grupper, enten to eller tre. Førstemann i rekka starter med ballen og triller den gjennom beina på alle bak han eller hun. Når ballen er gjennom hele «tunnelen» skal bakerste mann ta den opp og drible fram og stelle seg først i rekka. Slik fortsetter de til de har fullført et visst antall runder.

-Spille tre mot tre på tid. Vinneren av første kampen står, deretter bytter de som har spilt lengst.
For å øve inn grunnleggende basketballferdigheter

Bedre skuddferdighetene

Bedre ballkontrollen

Ha det moro
Vise og forklare

10 min
Avslutning
-stekt bacon crisp (som elevene kaller det)
-Deler inn i to grupper. Alle spillerne på begge gruppene blir tildelt et nummer hver. En står på midten med ballen og roper ut forskjellige nummer. De som har disse numrene løper til ballen og prøver å score på motstandernes kurv. Dette spillers til treningen er ferdig.
-Venne seg til konkurranse
Vise og forklare

2 kommentarer:

  1. Denne økten gikk ganske bra og elevene fikk være mye i aktivitet. En av de nye øvelsene jeg innførte denne økten ble litt kaos, men det ordnet seg. Det ble mye leker i denne økten og vi fikk dessverre ikke så mye tid til å spille. Om jeg kunne gjort noe annerledes, skulle jeg kortet ned litt på lekene og spilt litt mer. Alt i alt gikk økten bra og gruppa fikk utfordret ferdighetene sine i ballbehandling.

    SvarSlett
  2. Matias, du brukte litt mer tid på lekene men min mening er du gjennomførte en bra timen.Oppvarmingen var meget bra, du hadde full kontroll hele vei. Sjef styring var også i hoveddelen av timen.Jeg er helt enig med din kommentaren. Du Matias blir bedre å bedre.Bra observasjon,oversikt og full kontroll.

    SvarSlett