Aktive Lokalsamfunn

søndag 9. november 2014

Håndballtrening uke 46

På treningen denn uken vil fokus være på å bedre fysiske egenskaper som hurtighet og styrke gjennom leker både med og uten ball. Økten skal være morsom og lekspreget slik at innsatsen blir høyere og motivasjonen holdes oppe gjennom hele økta.

Håndballtrening rettet mot hurtighet og styrke gjennom lek
Navn: Stine Nordli

Dato: 20.10.214
Sted: Skrimhallen
Mål for økta: bedre hurtighet og styrke gjennom lek

Ferdighetsmål: bli raskere og sterkere
Kunnskapsmål: lære hvorfor vi gjør de ulike øvelsene, hvordan de relateres til spillet
Holdningsmål: gi alt hele veien, uansett om man begynner å bli sliten

Utstyr:
Kl: 16-17.15

Total varighet:
75 min

Antall: 18 personer
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
3 min
OPPVARMING

Generell del
Løpe frem og tilbake, få i gang store muskelgrupper.
Oppvarming er viktig for å:
-   Øke motivasjonen
-   Hindre og forebygge skader
-   Øke prestasjonsevnen
Vis og forklar metoden
5 min
Skade-
forebyggende del
Ulike øvelser
-    hopp, land på to ben, sirkler med knærne
-    land på to ben, knebøy
-    skøytehopp
-    hink med opptrekk av motsatt ben
-    stigningsløp
Denne delen er lagt inn spesielt for å forebygge skader. Jenter i 12års alderen begynner å vokse mye, og de kan kjenne til småskader. Spesielt for jenter er det viktig med forebyggende trening for knær med tanke på korsbåndsskader.
Apemetode
Vis og forklar metoden
5 min
Spesiell del
Nappe hale. Alle får hver sin hale, om å gjøre å ha flest haler når jeg blåser. 2x2min
Øke intensiteten inn mot hoveddelen, litt lek før hoveddelen for å holde motivasjonen oppe.
Vis og forklar metoden
50 min

10 min
10 min
10 min
10 min
HOVEDDEL

Hauk og due med ballHvem tar ballen?
Snipp og snapp
Parstafett


Her følger dere vanlige regler, bortsett fra at duene har hver sin ball, og man blir tatt når hauken tar ballen eller sparker den ut av banen.


To lag stiller opp bak en linje. Læreren står mellom lagene med ball. Deltakerne på begge lagene får hvert sitt tall fra 1 og oppover. Læreren roper ut et tall og spiller ballen ut på området. Spillerne med rett nummer løper fram og prøver å fange ballen først

To lag på hel bane. Lagene stiller seg på linje på hver sin side av midtlinjen. Det ene laget er Snipp, og det andre laget er Snapp. Læreren roper Snipp, og all Snippene løper mot kortlinjen på egen banehalvdel. Snappene forfølger hver sin Snipp og prøver å fange (berøre) ham før kortlinjena. Treneren varierer mellom å rope "Snipp" og «Snapp".

To og to sammen. Trener sier for eks. at kun to føtter og to hender kan være i bakken - løs dette på best mulig måte. Trener varierer på hvilke deler av kroppen som skal være i bakken.


Bevegelse med ball uten å miste den for å trene opp hurtigheten med ballkontroll.

Trene reaksjons- og akselerasjonshurtighet. Forflytte seg raskt fra ett sted til et annet - med konkurranse for å øke intensiteten i øvelsen.Samme som forrige øvelse.Trene styrke i kroppen på en litt annerledes og morsom måte, bedrer også lagsfølelse og samarbeid i en gruppe.


Forklar og vis metodenForklar og vis metodenForklar og vis metodenForklar og vis metoden5 min
UTTØYNING

Avslutter med rolig uttøyning av musklene som har blitt brukt i økta.
Passiv uttøyning med hold og slipp metoden.
Knestrekkerne: Stå på ett ben med det andre bøyd. Hold i foten bak deg, og skyv hofta frem. Kneet holdes inntil det andre, og hælen trekks innover mot kroppen.Ankelstrekkerne: Sett foten mot en vegg og len deg mot veggen.Innoverførerne i hofteleddet: Sitt med føttene mot hverandre og knærne utover. Press knærne ned med armene. Pass på ryggen - strak.Delta muskel, fremre del: To og to hjelper hverandre. Sett henden på hofta. Partner trekker albuene mot hverandre bak ryggen, si ifra når det strekker og hold der.


Uttøyning er viktig for å trappe ned treningsøkten, det fører også til økt restitusjon etter en økt. Faren for skader blir mindre ved at muskler og leddbånd bevarer lengden sin.
Vis og forklar metoden
75 min
1 kommentar:

  1. Økten gikk bra, og alle hadde det gøy på trening. Med konkurranse ble innsatsen høyere enn det jeg har sett på trening tidligere. Skal bruke noen av lekene som innlagte momenter i treninger senere.

    SvarSlett