Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 27. januar 2015

Øktplan 29.1.2015

ØKTPLAN


NAVN:   Sander Meloun Fossen                                                                                  DATO: 29.01.2015

MÅLGRUPPE: barn i 10 års alderen
MÅL FOR ØKTA: Øke utøverens ferdigheter i fotball gjennom øvelser og lek. Spesiellt fokus på samspill og pasningskvalitet.
Ferdighetsmål: forbedre lagets samspill og pasningsferdighetene.
Kunnskapsmål: for økta er målet at utøverne skal bli mer beviste på faktorer som er viktig for å få til et bra samspill i laget. Samt avgjørende faktorer for å slå bra pasninger.   
Holdningsmål: for økta er målet er fair play og ha det gøy. På lenger sikt er holdningsmålet å skape en god fotballkultur.

STED: Hallen


UTSTYR: Fotballer, kjegler, mål og vester


TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
8 min10 min

5 min


G – delS – del

L – del
Utøveren blir delt i to grupper. De skal jogge en åttetallsløype.  Med litt forskjellige øvelser (sparkebak, høyekneløft, sidelengs hopp, og heading) 


Passnings øvelse rundt en firkant, hvor hele øvelsen går ut på å ta med seg ballen rundt kjeglen. Og så slå en pasning til neste kjegle.

Lett leddutslag. 
bli varm, får å unngå skader, mentalt klar til trening, og øke prestasjonbli varm i «fotballmusklene». Og få ballfølelsensom en siste del av oppvarmingen
ApemetodenVise og forklare

apemetoden

20 min
(hoveddel)

20 min
(hoveddel)

pasningsøvelse


Firekantspill  

Utøverene går sammen i par og slår pasninger frem og tilbake. Vi begynner med 5 meters innside, så lenger og lenger fra hverandre. Til slutt er det langpasninger.

Fire stykker står på hver sin side av en firekant, og en i midten som skal prøve å få tak i ballen. 4 mot 1 

Bra for å øve pasningsteknikk, og vi får trent på alle variantene av pasninger vi trenger.

Øvelsen er bra for å bedre samspillet på små flater. Det er ikke mye press på ballfører som gjør at vi kan fokusere på pasningskvalitet også.Vise og forklareVise og forklare (selve øvelsen) instruere enkeltvis underveis.
25 min
(hoveddel)


5 min
(avslutning)
SpillUttøying
Spill med touch begrensning og kjeglemål for å unngå at det bare blir skudd, og derfor tvinger de til å bruke mer pasningsspill.Gruppa står i en halvsirkel, hvor jeg går gjennom noen tøyeøvelser. (fremside lår, baksidelår, lysken, leggen og hofteleddsbøyeren)

Det er for å bedre samspillet og tempoet i gruppa

For å rette ut muskelfibrene igjen og starte restitusjonen.
Vise og forklareApemetoden


1 kommentar:

  1. veldig bra trening, ni stykker på trening. Vi trente etter planen, og spillerne var bra fokusert og presterte bra. vi begynnte økten med den vanlige oppvarmingen hvor gruppa blir delt i to og jogger i 8 tall. Etter det er det en spesiell oppvarming som er en firkantøvelse med fokus på pasninger og mottak. det var fokus på pasninger så vi hadde også en pasningøvelse som starten på hoveddelen. Etter pasningøvelsen hadde vi en avslutningsøvelse for at vi skulle gjøre noe annet enn bare å slå pasninger. Firekant øvelsen gikk bra og vi var akkurat nok spillere så det ble et høyt aktiveringsnivå. under spilldelen satt jeg en 3 tutch grense for å tvinge de til å holde ballen i laget.

    positivt fra økta: Jeg hadde god kontroll på gruppe til tross for at jeg var alene. De konsentrerte seg bra så det var ikke veldig vanskelig å ha kontroll. Jeg bruker også mindre tid mellom øvelsene til å sette opp øvelsen o.l

    negativt: Jeg sliter fortsatt litt med å instruere under spill delen når jeg selv er en del av spillet. Når jeg er alene med hele gruppa føler jeg at jeg ikke har full kontroll på hele gruppa.

    SvarSlett