Aktive Lokalsamfunn

onsdag 14. januar 2015

Treningsplan 3.2

Treningsplan IL Bever’ n langrenn

Teknikk og hurtighet

Navn: Odin Tveiten
Dato: 3.2.15
Tid: 18.00-19.00
Målgruppe: 6-8 år
Antall: 20-30 stk.
Disiplin: skøyting
Sted: ?
Utstyr: langrennsski





Mål: Øke barnas tekniske egenskaper i disiplinen skøyting, i tillegg til å fokusere på hurtighet. Under tekniske egenskaper kommer det til å bli lagt vekt på tyngdeoverføring og balanse. Under hurtighet vil fokuset ligge på akselerasjon og reaksjonshurtighet.

Ferdighetsmål: Elevenes ferdigheter innen skiteknikk i fristil skal forbedres og hurtigheten skal økes.

Kunnskapsmål: Elevene skal lære hvorfor man må varme opp og få en innføring i hvordan trening av teknikk skal gjøre. For noen vil dette være en av de første øktene med ski på bena, så det blir viktig å hente frem skifølelsen. De skal forstå øvelsene som er planlagt, slik at ved en senere trening jeg trenger mindre forklaring.

Holdningsmål: Elevene skal oppleve å bli sett og ha gode holdninger til hverandre og trenerne. Elevene skal samarbeide godt og ha det gøy. De skal innarbeide rutiner for oppvarming og uttøyning.



Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-         Generell del
 Vi Vi går noen runder inne på stadion og tilvenner oss underlag og føre.
5 min
Apemetoden/forklare-metoden
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader.

Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne

Øke motivasjon
OPPVARMING
-         Spesiell del
Hermegåsa
Alle går på rekke. Den første bestemmer hvor man går og hvilke øvelser man tar. Eksempel kan man gå med og uten staver, lange skyv, strekke seg ut osv. Vi kjører også korte hurtighetsdrag.


Straffesisten
Den som har den skal prøve å ta de andre. Vi holder til på et firkantområde, og hvis man blir tatt, må man ta en strafferunde rundt en liten haug for å komme med i spillet igjen. Denne runden skal gås fort.

10 min



 
Vise-Forklare-metoden
Ha det gøy og få kroppen i gang til hoveddel, bli enda varmere. Man oppfyller også kravene som står i den generelle delen.  
HOVEDDEL







Øvelse 1:
Balanseøvelser og tyngdeoverføring. Vi deler gruppa inn i mindre og jobber med å gå uten staver. Øvelsene går ut på å stå lenge på en og en ski og etter hvert tar vi med stavene og jobber med armbruken. Vi kommer til å øve på dobbeldans og enkeldans. Dette kommer vi til å bruke mye av tiden til. I tillegg vil tiden bli brutt opp ved at vi går noen runder og øver på å gå teknisk riktig.


Øvelse 2:  
Hurtighet på ski. Alle steller seg opp på en linje, og vi jobber med å gå fort et lite stykke fremover. Både med og uten staver. Man skal reagere på lydstimuli.
Øvelse 3
Opp og ned.
Vi øver på å kjøre nedoverbakke og hente opp staver og hansker for å øve på balansen. I tillegg skal vi gå litt i motbakke for å få inn den teknikken.


40 min





Vise-forklare metoden


Øvelsene oppfyller kravet om å trene balanse og teknikk, som er et krav som er svært sentrale under skigåing. Man bruker dette i fraskyvet i både klassisk og fri disiplin. I tillegg er det viktig med hurtighet for å hamle opp i en spurt og få høyere frekvens på fraskyvene.







AVSLUTNING
Uttøyning
Hofteleddsbøyer
Øvre del av legg
Nedre del av legg
Bakside lår
Innside lår
Fremside lår
Armer


5 min
Følg meg (Apemetoden)
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen.
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe.
Oppsummering
3 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere


1 kommentar:

  1. Gjennomføringen av økta var veldig bra. Det var ikke like mange barn som sist gang og dermed lettere å organisere. Jeg kjørte treningen som planlagt og føler at barna har progresjon fra tidligere økter med skøyting. De var positive og fornøyde, tross kulde og lite lek denne gangen. Jeg ser at det er viktig å fokusere på teknikk både flatt, nedover og bortover i tillegg til å utvikle kraft hurtig. Dermed gikk mye av økta til dette.

    SvarSlett