Aktive Lokalsamfunn

mandag 26. januar 2015

Gøy i gymsalen uke 5

Øktplan Gøy i gymsalen uke 5
Navn: Line Selvén Aasland og Sigrun Nørstebø
Dato: 18.11.2014

Time: 14:15 - 15:15

Målgruppe: Elever i 4. klasse, SFO
Klasse: 3IDATema: Allsidig aktivisering, gøy i gymsalen

       Mål: Utfordre elevene gjennom spennende, motiverende og varierte øvelser/ leker og bli kjent med hverandre.


·       Ferdighetsmål: Mestre øvelsene og ha det gøy

Kunnskapsmål: Bli bedre kjent med oss som instruktører

Holdningsmål: Høre på beskjeder og gjennomføre øvelsene vi har planlagtHva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Generell del

Spesiell del

Stiv heks
Én person velges til å være heks.
"Heksa" skal "ta" (berøre) de andre deltakerne (slik som i "Sisten"). Når en deltaker blir tatt, må denne stå helt stiv med beina fra hverandre. Den samme personen fortsetter som heks, og prøver videre å ta flere. Om en deltaker som ikke er "tatt" klarer å krype mellom beina til en deltaker som er tatt, blir denne deltakeren igjen fri, og kan fortsette å løpe rundt. Når alle deltakerne er "tatt" og har blitt "stive", er leken ferdig. Da er det den første peronen som ble "tatt" sin tur til å være "heks".

Stolleken med rockeringer
Det ligger rockeringer som en sirkel i gymsalen. Jeg setter på musikk, og når den stopper skal elevene finne en ledig ring. Jeg tar ut en og en ring, så det ryker ut en elev etter hver runde.6-7 min
6-7 min


Vis og forklar, deretter å være med på øvelsen.


For at de store muskelgruppene skal bli varme. Starte økta med noe som er gøy, så elevene blir motivert til å fortsette.  

HOVEDDEL
Stikkball
Her er det alle mot alle. Alle skal treffe hverandre med softball, og den som blir skutt setter seg på gulvet. For å bli fri, må enten den som skøyt bli skutt selv, eller så kan den som har blitt skutt få tak i en ball og skyte en annen. Det er ikke lov å gå mer enn tre skritt med ballen. Først starter vi med en ball, deretter legger vi til to. For å få litt variasjon skal vi legge til en straff som for eksempel 10 sit-ups, løpe frem og tilbake i gymsalen e.l..
25 - 30 minutter med forklaring


Dette er en lek som er morsom, gir motivasjon og er ønsket av elevene. Ny pasningsøvelse der elevene må holde konsentrasjonen opp selv om man blir sliten.
Konkurranse synes elevene er gøy og de får utfordret ballkontrollen sin.
Spill på slutten, noe elevene liker. Det gir dem motivasjon.

Oppsummering/avslutning
3 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere

2 kommentarer:

  1. Gjennomføringen av tirsdagens økt gikk relativt bra.Vi fikk tilgang på alt utstyret vi trengte, i tillegg til at vi hadde en lærer å henvende oss til hvis det var noe som måtte bli tatt tak i. Elevene var ivrige, og mottakelige for andre aktiviteter enn kun "det vanlige". De respekterte at de måtte være stille mens jeg snakket. Vi manglet CD-spiller, så lyden på stolleken med rockeringer ble noe lav. Jeg måtte derfor rope "løp" og "stopp" for at de skulle få det med seg, men dette funket som en grei erstatning. Stikkball gjennomførte vi med en litt ny vri, og dette likte de overraskende godt.

    SvarSlett