Aktive Lokalsamfunn

søndag 4. januar 2015

Håndballtrening uke 2

En stund siden sist jeg har hatt jentene på trening nå, fokus på ukens økt blir derfor skuddteknikk. Fokus skal være på å time skuddet riktig, samt å ha et godt stem som gjør at man hopper høyt og får et bedre overblikk i skuddøyeblikket. For målvakter skal fokus være å stå riktig på arm i forhold til spiller og mål, og å prøve å lese skuddet.Håndballtrening rettet mot utholdenhet
Navn: Stine Nordli

Dato: 06.01.2015
Sted: Skrimhallen
Mål for økta:

Ferdighetsmål: Bedre teknikken i hoppskudd spesielt, stem, høyde og balanse i skuddet
Kunnskapsmål: Lære hva som er viktig ved et skudd
Holdningsmål: !00% innsats, oppmuntre hverandre og gi gode tilbakemeldinger. Følge med ved forklaring av nye øvelser.

Utstyr: matter, baller, kjegler
Kl: 16-17.15

Total varighet:
75 min

Antall: 18 personer
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
3 min
OPPVARMING

Generell del
Løpe rundt på egenhånd, svinge på armene, høye kneløft, sidelengs osv.
Oppvarming er viktig for å:
-   Øke motivasjonen
-   Hindre og forebygge skader
-   Øke prestasjonsevnen
Vis og forklar metoden
5 min
Skade-
forebyggende del
Ulike øvelser på matter uten sko
-   gå på utsiden av foten
-   gå på innsiden av foten
-   rulle fra hæl til tå
-   gående utfall
-   skøytehopp
-   hopp med rotasjon
-   spiderman
-   skulderpushup
-   høyekneløft med spurt til midten
Denne delen er lagt inn spesielt for å forebygge skader. Jenter i 12års alderen begynner å vokse mye, og de kan kjenne til småskader. Spesielt for jenter er det viktig med forebyggende trening for knær med tanke på korsbåndsskader.
Apemetode
Vis og forklar metoden
5 min
Spesiell del
Stjele kjegler. Fire lag som beskytter hvert sitt hjørne av salen. Hvert lag har tre eller flere kjegler bak seg. To baller på midten av banen. Lagene må spille ball seg i mellom og treffe en kjegle før de kan stjele den. Samle flest kjegler på 2 min.


Ha det gøy, og øke motivasjonen inn mot hoveddelen. En øvelse hvor kast og mottak inngår, samt vurdering av spillet. Se med og motspillere.
Vis og forklar metoden
50 min

10 min


10 min


20 min
10 min
HOVEDDEL

Kast og mottak


Oppvarming keeper

Skuddteknikk
Ankomstspill som konkurranse


To og to sammen. Fokus på balanse, stemfot, tyngdepunkt svakt fremover, arm og mottakTo rekker mot mål. Første spiller uten ball, neste spiller trekker på og spiller til den uten ball.


Kanter og linjespillere for seg, og bakspillere for seg. Fokus skal være på riktig teknikk fra spilleplasser. Hvordan komme inn mot ballen, og skape kraft i kroppen for å avvikle et godt skudd. Målvakt skal fokusere på å stå riktig på spiller i forhold til forsvar og arm. Prøve å lese spilleren.
Fire lag av 3 personer. Øvelse på ankomstspill, man har dårlig tid og hvis man er trege vil man miste ballen. Om å gjøre å score mål. Den spilleren som scorer slipper å løpe retur (hvis samme spiller scorer hele tiden blir dette tatt bort). Man løper opp og hjem igjen, og går så ut til siden.


Bedre pasningskvalitet og teknikk i kast. Prøv å få alle til å ha bedre kastarm med riktig arbeidsvei. Forklare hvorfor dette er viktig. 

Fortsette å øve på god pådrag, og hurtige forflytninger tilbake igjen. Keeper får teknikktrening og blir klar til neste øvelse.


Bedre timing i tilløp, pasning og sats for å bruke minst mulig tid med ball før skudd. På den måten blir man en større trussel mot mål. For linjespiller er det for å få stem i vendingen, bruke minst mulig plass og satse maksimalt hver gang med balanse i kroppen. Kantspillere skal øve på høy arm i svevet, skaffe høyde i opphoppet og å satse maksimalt hver gang.

Stort tempo og tidspress gjør at pasninger må sitte og man må være tøffe mot mål, overtalsspill for å skape større muligheter slik at man kommer til.


Forklar og vis metoden

Forklar og vis metoden


Forklar og vis metoden


Forklar og vis metoden5 min
UTTØYNING

Avslutter med rolig uttøyning av musklene som har blitt brukt i økta.
Passiv uttøyning med hold og slipp metoden.
Knestrekkerne: Stå på ett ben med det andre bøyd. Hold i foten bak deg, og skyv hofta frem. Kneet holdes inntil det andre, og hælen trekks innover mot kroppen.Ankelstrekkerne: Sett foten mot en vegg og len deg mot veggen.Innoverførerne i hofteleddet: Sitt med føttene mot hverandre og knærne utover. Press knærne ned med armene. Pass på ryggen - strak.Delta muskel, fremre del: To og to hjelper hverandre. Sett henden på hofta. Partner trekker albuene mot hverandre bak ryggen, si ifra når det strekker og hold der.


Uttøyning er viktig for å trappe ned treningsøkten, det fører også til økt restitusjon etter en økt. Faren for skader blir mindre ved at muskler og leddbånd bevarer lengden sin.
Vis og forklar metoden
75 min


3 kommentarer:

 1. Dette ser bra ut. Gleder meg til å se økta gjennomført.
  Stein

  SvarSlett
 2. Treningen gikk totalt sett bra, men merker at det er vanskelig å beregne tiden på hver øvelse. Noen øvelser tar lengre tid enn jeg hadde sett for meg, spesielt når jeg skal forklare øvelsene. Den skadeforebyggende delen av oppvarmingen tok litt for mye tid i dag, og det ble liten tid til den siste øvelsen. Gjennom økten må jeg bli flinkere til å veilede og vise øvelsene som et fint eksempel for jentene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette var ei meget god økt. Du får kopi av evalueringsskjema asap.

   Slett