Aktive Lokalsamfunn

onsdag 28. januar 2015

Øktplan for J03

Håndballtrening for jenter 03
Navn: Ada Helene Trollerud               Dato: 28.01.2015             Sted: Skrimhallen   kl: 16.00-17.30
Ferdighetsmål: Spillerne skal lære utvikle ferdighetene i kast og mottak. I tillegg skal de trene mer på hoppskudd.

Kunnskapsmål: Få en spilleforståelse om at det finnes flere ulike samarbeid «trekk» mellom to spillere. I denne treningen skal vi fokusere på kant og bakspiller (back).

Holdningsmål: Samarbeide og spille hverandre opp i gode posisjoner.

Utstyr: Kortstokk, håndballer, vester
 


I denne økten skal vi øve på en bevegelse i håndball som er ganske sentralt. Vi skal begynne å lære noen trekk og denne bevegelsen vi skal lære på trening i dag er en grunnleggende øvelse. Lærer de denne blir det lettere å lære andre trekk som har samme utgangspunkt. 

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
10 min
 Oppvarming
Kortstokk stafett
4 lag i hvert sitt hjørne -
Hvert lag fir "sin" sort, ruter, kløver, hjerter eller spar. Laget skal samle flest mulig
kort av "sin" sort:
Kortene legges midt i salen med baksida opp. Førstemann fra hvert lag løper inn til midten,
tar opp et kort og ser på det. Hvis det er "riktig sort" løper han tilbake med det, og legger det
på golvet, hvis feil, legges kortet ned igjen med baksida opp. Veksler ved "håndklapp" på
nestemann som skal ut. Leiken er ferdig når et av lagene har samlet alle kortene av sin sort. Denne leiken skal de gjøre med håndball. De skal stusse frem og tilbake. En ball på hvert lag.
For å bli god og varm i kroppen.
Vis og forklare
15 min
Oppvarming av kastarmen
 To og to går sammen og kaster pasninger til hverandre. Jeg går igjennom hvordan man skal utføre et kast. Etter at de har kastet skal vi ha en kastekonkurranse. Førstemann til å kaste ti pasninger. Etter det går de enda lenger ut og da skal de ta ti pasninger der også. 
For å få bedre kasteteknikk. Viktig å være i balanse når man kaster og i tillegg ha høy arm. Kastekonkurransen er for at spillerne skal øke prestasjonen og konsentrere seg mer. I tillegg er det gøy.
Vis og forklar
10 min
Oppvarming av keeper
Keeper oppvarming. Keeperen styrer selv hvor den vil ha skuddet. De som skal skyte skal opp i lufta, altså hoppskudd. Jeg skal derfor gjennomgå hvordan de utfører et hoppskudd.
For at målvakten skal bli varm. I tillegg skal utespillerne øve på å bli bedre på hoppskudd, så det blir trening for dem også.
Vis og forklar
30 min
Ulike spill kombinasjoner mellom enkeltspillere.
Vi deler gruppa i to. Jeg tar den ene gruppa, mens de andre trenerne tar den andre gruppe. Etter 15 min så bytter vi. De som ikke er med meg skal øve på å skyte hoppskudd med forsvarspiller. De som er med meg skal fordeler seg på kant og back.
Trenger et spillepunkt i midten. Backen skal krysse opp kanten som kommer rundt. Kanten skal gå på hoppskudd. Etterpå skal vi ta inn to forsvarspillere, da må kanten vurdere om den skal gå på skudd eller spille videre.
De skal bli bedre til å skyte hoppskudd med forsvarspiller. I tillegg skal samarbeide mellom enkeltspillere bli bedre.  De skal trekke på riktig og å lære seg å spille hverandre gode. Dette er en øvelse da kanten blir mer med i spillet.
Vis og forklar
20 min
Spill på to mål
Deler inn i to lag og de skal spille mot hverandre på to mål. Det ene laget tar på seg vester.
Fordi det er gøy å spille litt håndball på slutten og de kan bruke det de har lært under spillinga.
Vis og forklar

5 min                       Tøye                     Tøye lett på musklene.     For å få bedre              Apemetoden
                                                                                                       bevegelighet.  
2 kommentarer:

  1. Husk å ha med papirutgave. Bra du varierte ball bruken i kortstokkleiken. Vis øv. både som avleverer og mottaker. Veiledet bra. Fin tone med spillerne. Bra stemme og ledelse. Lurt å samle jentene til en avslutning med oppsummering og forklaring.

    SvarSlett
  2. En bra gjennomført økt. Litt endring i planen. Valgte å dele gruppen i to slik at spillerne er i aktivitet hele tiden og at de får flere, men også ulike øvelser. Bra innsats av spillerne, selv om øvelsene er krevende.

    SvarSlett