Aktive Lokalsamfunn

mandag 5. januar 2015

Treningsplan 6.1

Treningsplan IL Bever’ n langrenn

Teknikk og aerob utholdenhet

Navn: Odin Tveiten
Dato: 6.1.15
Tid: 18.00-19.00
Målgruppe: 6-8 år
Antall: 20-30 stk.
Disiplin: fri/skøyting
Sted: Stevningsmogen, Lampeland
Utstyr: langrennsski

Mål: Øke barnas tekniske egenskaper i disiplinen skøyting, i tillegg til å fokusere på aerob utholdenhet. Under tekniske egenskaper kommer det til å bli lagt vekt på tyngdeoverføring og balanse.

Ferdighetsmål: Elevenes ferdigheter innen skiteknikk i skøyting skal forbedres og deres aerobe utholdenhet skal økes.

Kunnskapsmål: Elevene skal lære hvorfor man må varme opp og få en innføring i hvordan trening av teknikk skal gjøre. Dette er første trening med ski på beina for mange, så vi kommer til å øve på å finne fram skifølelsen, De skal forstå øvelsene som er planlagt, slik at ved en senere trening jeg trenger mindre forklaring.

Holdningsmål: Elevene skal oppleve å bli sett og ha gode holdninger til hverandre og trenerne. Elevene skal samarbeide godt og ha det gøy. De skal innarbeide rutiner for oppvarming og uttøyning.
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-         Generell del
 Vi Vi går noen runder inne på stadion og kjenner litt på følelsen med å ha ski på beina igjen.
5 min
Apemetoden/forklare-metoden
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader.

Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne

Øke motivasjon
OPPVARMING
-         Spesiell del
Stiv heks
Sisten hvor en eller flere har den. Hvis man blir tatt skal den som «har den» si stiv. Da må man stå i denne posituren med bena fra hverandre, og for å kunne løpe igjen, må en krabbe under beina på en. 


Doktorsisten
Den som får sisten må løpe og holde seg på den kroppsdelen som vedkommende ble tatt på når han/hun fikk sisten. Her må han/hun holde helt til han/hun får gitt sisten videre til en annen. Nå er den personen "frisk" og det er neste mann som må holde seg på armen/foten/ryggen osv.

10 min 
Vise-Forklare-metoden
Ha det gøy og få kroppen i gang til hoveddel, bli enda varmere. Man oppfyller også kravene som står i den generelle delen.  
HOVEDDELØvelse 1:
Balanseøvelser og tyngdeoverføring. Vi deler gruppa inn i mindre og jobber med å gå uten staver. Øvelsene går ut på å stå lenge på en og en ski og etter hvert tar vi med stavene og jobber med armbruken. Vi kommer til å øve på både dobbel- og enkeldans. Dette kommer vi til å bruke mye av tiden til. I tillegg vil tiden bli brutt opp ved at vi går noen runder og øver på å gå teknisk riktig.


Øvelse 2:  
Haien kommer. Deles inn i ulike grupper med forskjellige navn etter dyrearter i havet. Eksempler: gullfisk, rokk, sjøstjerne osv. En som har den, står i midten og er hai. De forskjellige gruppene stilles i hvert hjørne. Så roper jeg ut en etter en gruppe, og de må løpe i sirkler rundt haien. Når alle gruppene er ute, roper jeg haien kommer og den som har den kan prøve å ta dyrene. De som blir tatt blir også hai. For å ikke bli tatt må man løpe tilbake til «basen» sin som er en oppmerket sirkel.40 min

Vise-forklare metoden


Øvelsen oppfyller kravet om å trene balanse, som er et krav som er svært sentrale under skigåing. Man bruker dette i fraskyvet i både klassisk og fri disiplin.Morsom avslutning og bedring av den aerobe utholdenheten, som er et svært viktig arbeidskrav i langrenn.
AVSLUTNING
Uttøyning
Hofteleddsbøyer
Øvre del av legg
Nedre del av legg
Bakside lår
Innside lår
Fremside lår
Armer


5 min
Følg meg (Apemetoden)
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen.
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe.
Oppsummering
3 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere

1 kommentar:

  1. Økta gikk bra med tanke på gjennomføring, selv om det pøsregnet og var ganske løst i løypene. Barna synes det var morsomt å komme i gang med langrenn virket det som, og mange var mest begeistret for å gå runder. Det gjorde vi derfor da, men hadde også balanseøvelsene og de planlagte lekene. En godt gjennomført økt som de helt klart hadde glede og utbytte av.

    SvarSlett