Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 27. januar 2015

27.01.2015 Øktplan for svømming

ØKTPLAN


NAVN: Matias Kollerud og Andreas Gundersen                                                                           DATO: 27.01.2015

MÅL FOR ØKTA: Målet for økta er å bli bedre på forskjellige gliøvelser i vann, lære seg grunnleggende stupeteknikk og bli bedre til å dykke under navn.

STED: Svømmehallen

UTSTYR: Svømmebrett, ringer

TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Metode

5 min10 min


Oppvarming:

G- del:
Svømme lengder
S-del:
Stivheks


Elevene skal svømme frem og tilbake i bassenget, 4 lengder. De kan velge teknikk selv.Stivheks i vann. En av elevene er heks, og skal ta alle de andre. Når noen blir tatt, skal de stå stille på grunna med spredde bein. For at elevene som er tatt skal kunne bli fri, må en annen elev svømme igjennom beina på den som er tatt.


Vis og forklar


Vis og forklar
35 min


15 min

15 min
5 min
Hoveddel:
Gliøvelser

Stuping
Dykking
Spark fra veggen å gli så langt du kan uten noen bevegelser, på rygg og mage. Først med hele kroppen over overflaten, deretter under vann.
Spark fra bunnen og prøv å få til å gli så langt som mulig.
Elevene går sammen to og to. Den ene legger seg på ryggen eller magen i gliposisjon, mens den andre drar i hendene rundt i bassenget.
Elevene går sammen to og to og finner en rokkering. Den ene eleven holder ringen mens den andre prøver å gli gjennom ringen. Fraspark i veggen

Elevene setter seg på huk på kanten med hendene samlet over hode og lener seg fremover uten noen sats. Etter det kan elevene utføre samme stupeteknikk bare at de står litt mer oppreist, og senere vil vi prøve å stupe i mer og mer oppreist posisjon. De av elevene som vil og får det til, kan prøve fra plattingen også.

Hente ringer som vi legger ned på forskjellige dybder i vannet. Starter lett, for så å gå dypere etter hvert. Elevene skal prøve å hente disse ringene ved å dykke under vann, og personen som henter flest ringer, er vinneren.
Vis og forklar


Vis og forklar
Vis og forklar
2 kommentarer:

  1. Konkrete og fine øvelser. Husk å føre inn lengdene også

    SvarSlett
  2. Bedre økt enn sist gang der vi er bedre forberedt, men kan også her gjøre litt mer individuell veiledning på enkelte som ikke klarer å utføre for eks. ryggsvømming.

    SvarSlett