Aktive Lokalsamfunn

onsdag 7. januar 2015

Trening fredag 10.1.15

GRUPPENAVN: Kongsberg NMK, Formel D

TRENINGSTYPE: Koordinasjonstrening

STED: Gamlegrendsåsen Gymsal

TRENINGSUTSTYR: Treningsklær, sko, flaske (med vann)
MÅL FOR ØKTA – Stimulere elevenes/førernes aerobe utholdenhet og utholdende dynamisk styrke gjennom øvelser og ballspill
-Ferdighetsmål

Ferdighetsmålet for økta er balanse og koordinasjon, gjennom fysisk krevende og lette øvelser.

-Kunnskapsmål

Eleven/deltakeren av timen skal forlate timen med kunnskap rundt øvelser som styrker kjernemuskulaturen og finne de øvelsene som passer best for vedkommende.

-Holdningsmål

Helhetsfølelsen skal være positiv i forhold til mestringsfølelse og hensikten er å gjøre eleven bevisst på hvilke muligheter det er for å trene ulike muskelgrupper.
 
TID/Utstyr
Hva
Hvordan/øvelse
Hvorfor
Trenings-metode
20 min totalt
10 min5 min


5 min

Grunnleggende oppvarming


Leddutslagsdel


Spesiell del


 Jogging med øvelser underveis. Løper i diagonaler fordelt på to grupper. Jeg står i midten av gruppene og viser øvelsene. Jogging hele tiden.

  
Tøye ut armer ved å dra armen ned langs ryggen(Triceps branchii longus), til det strekker. Tøye ut bein(Rectus Femoris), ved å holde benet opp langs bak låret også stå rett og ta tak i gulvet. Stå inntil vegg og sette hælen så nære veggen som mulig og presse brystkassa mot veggen. Da vil kjenne det i leggen(Soleus og Gastrocnemius)

«Jorid-oppvarminga».
Stående på en fot, ti spark. Uttøyning og pushups

For å varme opp store muskel-grupper, for å unngå krampe, eller andre belastningsskader. For å få opp motivasjonen til å utføre økta, tar vi og en morsom og effektiv oppvarming. Dette er også for å skape en bedre prestasjonsevne.

For å strekke ut muskelgrupper jeg har benyttet meg av under denne økten. Dette er for å forebygge skader i ben og armer, når disse muskelgruppene blir mye brukt. For å restituere raskere bør jeg også tøye ut.


Gir en omfattende oppvarming, med enkle koordinasjonsøvelser

ApemetodenApemetoden
Hoveddel
50 min

Hoveddel
Snipp og snapp
I par(på rekke)
Sitter rygg mot rygg, og forsøker å ta hverandre igjen på kommando. Ligge på magen, sitte på huk osv.
Over og under – med ball
I par
Bytter mellom å trille og kaste ball, holde stand eller løpe. Bytt om etterpå.
Blindgange
Øvelser på benk, vanlig gange, i blinde, hopping osv.
Narreball
I par
Den som kaster kan velge mellom å kaste, eller å late som. Hvis mottakeren reagerer på et falsk kast, med den ta 1 til 5 spensthopp.
«Speilet» på benk
I par
Den ene er speil, den andre posør. Gjør øvelser speilvendt. Paret bestemmer vanskelighetsgrad.
Slå på ring sisten
Alle deltakere av timen står i ring utenom en som skal løpe rundt ringen og prikke den ene på ryggen. Den som blir pirket løper i motsatt retning av den som prikket. Førstemann til plassen igjen.
Nord, sør, øst, vest
Vi trener koordinasjons-faktorer som reaksjon, øye-hånd, øye-fot, (memorering) og visuell fokus. Dette er fordi en gokartfører må kunne reagere og planlegge lynraskt for å oppnå best mulig tid. De må også vite hvor de har dekka på karten, uten å tenke over det.
Vis og forklar

Avslutning

           Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Treningsmetode
           25min
Dodgeball
Deler opp i to jevne lag. Vi spiller med én ball til å begynne med. Første som blir skutt skal være konge/dronning. Målet er å treffe motspillere og unngå selv å bli truffet.
I 100 km/t må man tenke fortere enn vanlig, mye fortere. Derfor er kanonball perfekt for å trene konsentrasjonsevnen, fokus(også på flere steder og ting samtidig), reaksjonsevnen og øye-hånd- og øye-fot-koordinasjonen. I tillegg er dette veldig populært og gir et konkurranseinstinkt hos elevene, som gjør at de yter sitt beste.
Vis og forklar


2 kommentarer: