Aktive Lokalsamfunn

onsdag 21. januar 2015

Håndballtrening for J08, torsdag uke 4

Hei! Nå er det lenge siden jeg har fått trent laget pga juleferie og sykdom. Har dessverre vært syk de siste torsdagene, men nå er jeg bedre og klar for å ta fatt på trenerarbeidet igjen. Gleder meg til å se alle jentene igjen og satser på en god økt hvor jentene har det gøy samtidig som de får et godt utbytte håndballmessig


ØKTPLAN JENTER 08 – uke 4

NAVN: Inga Grosvold                                                                                                   DATO: 22.01.15
MÅL FOR ØKTA: forbedre grunnleggende håndballferdigheter: Mottak, pasning, spilleforståelse og bevegelse, samt noe spenst og utholdenhet gjennom lekbaserte øvelser.
TRENINGSGRUPPE: Jenter 08, 6 år gamle
MÅL FOR ØKTA: Bli kjent med å lære seg å kontrollere ballen. Fokus på lag og samarbeid – alle skal få være med. Ha det gøy på trening!
STED: Skrimhallen
UTSTYR: håndballer, kjegler (flasker), vester
TID: 1t, 1630-1730
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor

Generell del oppvarming 
7min4 minutter

Spesiell del
6 minEdderkoppenStiv heks

Ballen opp i lufta  

Én person starter med å være edderkopp. Han/hun står på midten. Alle de andre står i den ene enden av salen og skal prøve å komme seg over uten å bli tatt av edderkoppen. Hvis noen blir tatt blir de også edderkopp. De som blir edderkopper holder hverandre i hendene. Edderkoppen blir større og større, og det blir vanskeligere å komme seg forbi, men det er kun de ytterste edderkoppene (de som står ytterst av lenka) som kan ta de andre. Resten av edderkoppen må derfor prøve å stå så tett som mulig så ingen kommer igjennom før de har blitt tatt. Variasjon: de som ikke er blitt edderkopp må stusse ball


En deltaker er heks.  De som blir berørt av heksa, må stå stille med bena fra hverandre. Man blir fri ved at en annen deltaker kryper mellom bena dine. Gjerne flere hekser dersom det passer. Variasjoner: fri ved å sitte på ryggen/magen til den som er tatt.


Kast ballen i været og utfør forskjellige øvelser før ballen kommer ned igjen, som:
- klapp i hendene
- klapp bak ryggen
- ta en 360o evt. 180.
Fine oppvarmingsøvelser og start på treningen. Samt de to øvelsene er god trening for samarbeid.


Hvorfor oppvarming er viktig:

-          Øke den fysiske og psykiske prestasjonsevnen.
-          Øke lysten til å trene (eller konkurrere)
-          Forebygge skader
-          Starte økten mentalt også.

-          Fin øvelse for innlæring av ballkontroll
Hoveddel 

5 min7 min


7min12 min


     6 min
10-pasningerIndividuelle balltekniske øvelserKaste to og to


Skudd på mål

Stafetter
(kun om det er tid)


Jeg deler inn i to lag og laget skal ha 10 pasninger i laget for å få poeng. Mister laget ballen må de begynne på nytt. Det andre laget som ikke har ballen skal prøve å få tak i ballen. Hvis det laget får tak i ballen skal de prøve å kaste 10 pasninger.• Stusse ball mens man står, går, setter seg ned, reiser seg opp,
legger seg ned på ryggen, reiser opp, legger seg ned på magen,
reiser seg opp, står på et ben, hinker, hopper …
• Holde ball med to hender bak nakken, slippe, og fange
med to hender bak på ryggen
• Kaste ballen opp, hoppe opp å fange ballen med to hender
• Stusse ballen med knyttet neve, med underarmen, med albuen,
med tåspissen, med hodet, med baken
• Kaste ballen opp, fange bak ryggen
• Kaste ball fra hånd til hånd bak ryggen
• Stusse ball i 3-tall mellom bena
• Holde ballen mellom bena med høyre hånd foran og
venstre hånd bak. Slippe ballen, bytte hånd foran og bak
og fang ballen før den stusser to ganger
• Samme, men uten at ballen stusser i det hele tatt

Variere kastemåtende. Minne de på å sette en fot foran og høy arm. Viktig å være konsentrert og holde øynene på ball. Variassjoner: med stuss, «kjeiva», to hender over  hodet


Om vi har mål tilgjengelig øver vi på skudd, hovedsakelig fra bakken. De skal skyte i både gitte og valgfrie hjørnerVariasjoner:
• Stusse en ball frem til en linje eller kjegle, løpe tilbake og levere
ball til neste på laget. Ballen kan alternativt legges ned på
vekslingsstreken før neste kan ta ballen og løpe
• ball mellom knær/ankler og over hodet
• Sparke eller føre en ball med beina
• En ball mellom beina per skrittTrygghet med ball, samarbeid, lære å bevege seg med ball, tilpasse seg retningsforandringer

Bli tryggere med å kaste og ta i mot, forbedre spilleforståelsen, klare å bevege seg og kaste ball og oppfatte det som skjer rundt seg.


Avslutning:
4-5min
Oppsummering og tøying
Ha en liten samling på midten der vi snakker og økta og hva de synes, hva de ønsker mere av, hva de likte, osv. Dette gjør vi mens vi tøyer.
Dette er for å vite hva som kan forbedres og høre hva jentene synes om treningen. Viktig for motivasjonen videre for jentene i forhold til håndballen, og samtidig nyttig for meg som trener.


2 kommentarer:

  1. Juster måla dine. Bra du kutta på øvelsene som ble for avansert for 6 åringene, de må tilpasses alderen. Prøv som vi snakket om etter treninga. Du løste oppgavene veldig bra i ei krevende gruppe små jenter. Jobb videre med individuelle ball-tekniske øvelser. Gi dem tid og ro til å øve.(få øvelser) Bra med 2 grupper ved skuddtr. Focus på AKTIVITET!! (minst mulig kø). jobb videre med at ALLE må få ballkontakt i spilldelen. Vel gjennomført. Fortsett å SE hver enkelt selv om noen er mer synlig enn andre.

    SvarSlett
  2. Selv synes jeg økta gikk greit.Som du og sier hadde jeg valgt en øvelse som var litt vel krevende for jentene, men har planer om å prøve igjen med justeringene du kom med. Er en flott treningsgruppe, med mange ulike jenter så den er også krevende. Likevel ser jeg stadig fremgang og de har god innsats og stort sett strålende humør som gjør det moro å trene dem.

    SvarSlett