Aktive Lokalsamfunn

lørdag 10. januar 2015

Øktplan 13.01.15

Dette er øktplanen for 3. klasse på Gamlegrendåsen skole 13.01.15.

ØKTPLAN

NAVN: Matias Save                                                                                                                         DATO: 13.01.15

SKOLE/STED: Gamlegrendåsen skole

TID: 15.30 – 16.30

ALDER: 10-11 år

ANTALL: 18 elever

MÅL FOR ØKTA: Øve inn grunnleggende basketballferdigheter, lære litt regler, ha det moro.

FERDIGHETSMÅL: bedre øye-hånd-koordinasjon i form av ballbehandling, bedre skuddteknikk.

KUNNSKAPSMÅL: lære grunnleggende prinsipper som skuddfinte og trippel trussel.

HOLDNINGSMÅL: lære de å vise respekt og spille på en ordentlig måte.

UTSTYR: Basketballer
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

8 min
BasketballerOppvarming
-Ballbehandling
-Ballen i lufta


- Elevene står i en halvsirkel foran meg og gjør de samme øvelsene jeg gjør. Det blir mange enkle ballkontroll øvelser med og uten sprett.

-Alle skal ha en ball hver og kaste den opp i lufta. Mens ballen er i lufta får de forskjellige utfordringer. De skal enten snurre 360°, klappe i hendene, fange ballen i luften. Det kan også være en kombinasjon av disse utfordringene.
Bli varme slik at overgangen fra hvile til arbeid blir gradvis.

Få ballfølelse.
Vise og forklare

42 min
Basketballer

Benker

Kjegler
Hoveddel
-Lay-ups


-Ringlek
-Bingo/5-spot

-Spill
-To grupper på hver kurv. Den ene rekken står på høyre siden av kurven, mens det andre står på venstre. Førstemann i rekke på den ene siden starter. Når han eller hun har scoret en lay-up, skal førstemann i den andre rekka score en lay-up. Slik fortsetter de til de har et visst antall treff. Første rekka til å fullføre vinner.

-Elevene deles inn i 4 grupper og alle gruppene skal stelle seg i en rekke hver. Førstemann i gruppene skal sprette ballen fram til ringer med forskjellige farger som ligger med forskjellig avstand til kurven. De forskjellige fargene gir forskjellig antall poeng. Når elevene treffer mens de står i en ring, tar de ringen med seg tilbake til gruppa og det er nestemann sin tur. Når alle ringene er samlet inn skal lagene telle opp poengene sine. De som har flest poeng vinner.

-To grupper på hver kurv. Står i en rekke med skyting fra baseline, deretter albuen, straffa, motsatt albue og baseline. Egen retur og sentre til nestemann i køen. Deretter stille seg bakerst i køen. Fem treff fra hver spot. Første gruppe til å fullføre vinner.

-Spille på full bane.
For å øve inn grunnleggende basketballferdigheter

Bedre skuddferdighetene

Bedre ballkontrollen

Ha det moro
Vise og forklare

10 min
Avslutning
-stekt bacon crisp (som elevene kaller det)
-Deler inn i to grupper. Alle spillerne på begge gruppene blir tildelt et nummer hver. En står på midten med ballen og roper ut forskjellige nummer. De som har disse numrene løper til ballen og prøver å score på motstandernes kurv. Dette spillers til treningen er ferdig.
-Venne seg til konkurranse
Vise og forklare

1 kommentar:

  1. Treningen i dag var første trening etter jul. Det kom 11 elever i dag, og da var det to eller tre påmeldte som ikke var der. Jeg fikk se to nye ansikter i dag, to elever som ikke har vært med før, så det var gøy. Opplegget i dag gikk bra og jeg tror alle koste seg tilbake på basketbanen.

    SvarSlett