Aktive Lokalsamfunn

mandag 26. januar 2015

Øktplan 27.01.15

Dette er økten 3. klasse på Gamlegrendåsen skole skal gjennomføre 27.01.15.

ØKTPLAN

NAVN: Matias Save                                                                                                                         DATO: 27.01.15

SKOLE/STED: Gamlegrendåsen skole

TID: 15.30 – 16.30

ALDER: 10-11 år

ANTALL: 18 elever

MÅL FOR ØKTA: Øve inn grunnleggende basketballferdigheter, lære litt regler, ha det moro.

FERDIGHETSMÅL: bedre øye-hånd-koordinasjon i form av ballbehandling, bedre skuddteknikk.

KUNNSKAPSMÅL: lære grunnleggende prinsipper som skuddfinte og trippel trussel.

HOLDNINGSMÅL: lære de å vise respekt og spille på en ordentlig måte.

UTSTYR: Basketballer
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

8 min
BasketballerOppvarming
-Ball leik
- Alle elevene har en ball hver. De må hele tiden sprette ballen og skal prøve å slå vekk ballen til de andre. De skal drible innenfor et visst område. Dersom ballen blir slått bort eller man tråkker utenfor merket område må man ta 5 jumping jacks.
Bli varme slik at overgangen fra hvile til arbeid blir gradvis.

Få ballfølelse.
Vise og forklare

42 min
Basketballer

Benker

Kjegler
Hoveddel

-Pasningsdrill


-Tremanns viv
-Skuddøvelse

-Edderkoppen


-Pasningsdrill med tre elever i hver gruppe. En står på den ene siden av banen, mens de andre to står på andre siden. Førstemann i rekka med to dribler ballen og sentrer den til han eller hun som står på andre siden av banen. Deretter stiller han eller hun seg bak personen han eller hun akkurat sentret til. Slik fortsetter det.


-Elevene stiller seg i tre rekker ved baseline. Personen i den midterste rekka har ballen og sentrer til en av sidene. Deretter skal han løpe bak personen han sentret til. Personen som mottok ballen skal sentre videre til den personen som ikke har hatt ballen ennå, for så å stille seg bak han. Slik fortsetter det.


-Alle skal være i par og starter på midtbanen. Den første ut skal først løpe til den ene kurven og skyte eller legge lay-up for så å løpe til den andre kurven og gjøre det samme. Når det er gjort skal spilleren med ballen sentre den til den andre i paret så han/hun kan gjøre det samme. Denne leken følger et poengsystem som blir brukt og gjort til konkurranse.

-En lek der en er edderkopper og står på midtstreken. Han kan bare bevege seg på midtstreken. De andre skal prøve å drible seg over til andre siden av banen uten å bli tatt av edderkoppen. De som blir tatt må også stelle seg på linjen.
For å øve inn grunnleggende basketballferdigheter

Bedre skuddferdighetene

Bedre ballkontrollen

Ha det moro
Vise og forklare

10 min
Avslutning
-stekt bacon crisp (som elevene kaller det)
-Deler inn i to grupper. Alle spillerne på begge gruppene blir tildelt et nummer hver. En står på midten med ballen og roper ut forskjellige nummer. De som har disse numrene løper til ballen og prøver å score på motstandernes kurv. Dette spillers til treningen er ferdig.
-Venne seg til konkurranse
Vise og forklare

1 kommentar:

  1. Treningen i dag gikk bra, men jeg måtte bruke litt ekstra tid på å forklare hvordan jeg vil ha det når jeg snakker og forklarer øvelser. Etter det gikk det mye bedre. I dag var fokuset mest på pasninger og ballbehandling, noe jeg synes gikk ganske fint. Det ble en god økt.

    SvarSlett