Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 4. januar 2022

 

Øktplan G06 fotball

Økt 6 onsdag uke 1

Dagens aktivitet: fotball

Navn: Maxim

Klasse: 3IDA

Mål for økten: fokusere på første og andre forsvarer, kollektivt press, og samarbeid i forsvar.

 

 

 

Varighet

Hva:

Hvordan

Hvorfor

Oppvarming

10 min

 

-skadefri

- Skadefri blir utført ved at spillerne lager 2 rekker. De jogger etter hverandre med gitte øvelser til en gitt lengde. Øvelsene kan være høye kneløft, sparke rumpa, jogge sidelengs, indianer, brazilianer, sparke høyt, rotasjon av hofteleddsbøyeren, sprinter osv

 

 

Skadefri er for å gjøre spillerne varme og klare for mer intensiv trening.

 

 

Hoveddel

30 minutter

2 mot 1

 

Løping

Deler gruppen opp i 3 lag og avgrenser et område. 2 lag skal samarbeide med hverandre for å beholde ballen, mens det tredje laget skal jage etter ballen og prøve å vinne den. vinner det laget som presser ballen, er det det laget som rørte ballen sist før den ble vunnet som skal være i midten.

 

Løpingen foregår på kortsidene av banen. Deler gruppen opp i 2, gruppene går på hver sin kortside. Den ene siden begynner først å løpe, den andre gruppen løper når alle fra første gruppe har kommet seg over. De løper 15—30 runder, alt avhengig av hvor mye innsats de viser i de tidligere øvelsene.

2 mot 1 er en god øvelse på samarbeid blant forsvar. De er halvparten av spilleren sammenlignet med de med ball, så de må jobbe godt sammen for å vinne ballen.

 

Løpingen er for å forbedre kondisjonen etter er lang julepause, også sånn at de er klare for sesongen som kommer.

Avslutning

50 minutter

-kamp

Mye kamp for det er kaldt og en stor gruppe. Deler opp i lag avhengig av hvor mage som møter opp. Om det blir 3 lag, lar jeg spillerne bestemme om de vil ha bytter ved hver scoring, eller etter ca 2/3 minutter med kamp. Og om det bli vinneren står, eller full rotering er opp til spillerne.  

Kamp er for å se om øvelsene spillerne akkurat har gjennomført har fungert og se om de kan ta det med inn i spillsitusjoner. Også for å få flest mulig i god aktivitet hele tiden.

1 kommentar:

  1. økta gikk vel gjennomført. skrim og kif har over vinteren slått seg sammen på treninger som gjør at det blir flere spillere og dette øker deretter kvaliteten på øktene. mye kamp ettersom det var mange spiller og temperaturen var ganske lav

    SvarSlett