Aktive Lokalsamfunn

torsdag 27. januar 2022

Øktplan SFO Madsebakken, 28.01.22

 

Øktplan

                                                                                                                           

Dagens aktivitet (idrett):  Ballaktivitet                                                                                                          Navn: Marie Dalegården

Dato: 28.01.22

                                                                                                                                                       Klasse.: 2IDA

Mål for økten: Bevegelses glede

Utstyr: baller og 4 benker

 

 

Varighet (tid)

Hva (Innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode/merknad

Oppvarming:

G-del: 7 min

 

 

 

 

 

 

 

S-del: 8 min

 

Danse sisten baklengs

 

 

 

 

 

 

 Stikkball

 

En har den og hvis du blir tatt må du gjøre en dance move, for å bli fri må en annen komme bort å gjøre samme dance move. Alle må gå baklengs hele tiden.

 

 

 

 Vi bruker hele gymsalen og trenger 2-3 softballer. Målet med leken er å treffe de andre med ballen og ikke bli truffet selv. Når du har ballen har du tre skritt og så må du kaste ballen. Hvis du blir truffet må du ut på sidelinjen å ta 5 stjernehopp før du kan være med igjen.

 

 

 

Dette er en fin lek for å starte aktivitet, ofte når man har leik til oppvarming kan det bli for høy intensitet. I denne varianten holdes intensitetsnivået nede siden vi går baklengs.

 

 


Stikkball har et moderat intensitetsnivå, så vi får opp pulsen mer på elevene, uten at de merker det fordi det er en morsom lek. Leken retter seg også litt mer mot dagens   aktivitet.

 

Oppgavestyrt læring

 

 

 

 

 

 

Oppgavestyrt læring

 

Hoveddelen:

 

25 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 min

 

 

Kanonball

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Losseball

 

 

 

 

Deler inn i to lag og setter opp benker på midten av banen og et stykke bak midten på begge sider. Hvert lag velger en konge/dronning som står bak motsatt lags område. Starter med en ball og eventuelt øker med flere baller etter hvert. Lagene prøver å skyte på hverandre, blir du skutt må du over til din konge og prøve å skyte deg ut igjen med å treffe en motspiller. Er alle på laget skutt kommer kongen utpå og har 3 liv.

 

Lager en firkant med fire benker, inni firkanten er det mange baller. Deler gruppa inn i 2 lag. Det ene laget står inni firkanten og skal prøve å kaste ut ballene, laget som står utenfor firkanten skal kaste ballene inn i firkanten igjen. Vinneren er den som har færrest baller i sitt område etter 2 min.

 

 

Denne leken utfordrer elevenes øye-hånd koordinasjon og reaksjonsevne, samt evnen til å samarbeide. Samtidig som de er i aktivitet uten at de oppfatter at de trener.

 

 

 

 

 

 

 Hensikten med leken er å få opp aktivitetsnivået og påvirke barnas evne til romorientering, samtidig som de har det gøy.

 

 

Oppgavestyrt læring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Oppgavestyrt læring

 

Avslutning:

 

5 min

 

 

Rydde og oppsummere i ring

 

 

Snakke om hvordan økta var.

 

 

Få tilbakemelding fra barna.

 

                                             

2 kommentarer:

  1. Meget god økt plan, Marie. Bra, bra.

    SvarSlett
  2. Økta gikk veldig bra, opplegget fungerte og det virket som at barna hadde det gøy. I starten gikk det litt tid før jeg fikk oppmerksomhet og de hørte etter, men dette gikk seg til utover i økta. Så alt i alt en bra økt.

    SvarSlett