Aktive Lokalsamfunn

fredag 21. januar 2022

 øktplan uke 3, cheerdance


mål: innlæring av ny koreografi

Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

15 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

Gå gjennom gammel koreografi

 

 

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

Jeg velger å gå gjennom den gamle koreografien som skal brukes som en del av oppvarminga også. Da markerer vi del for del, og utøverne får en oppfriskning av det som ble lært før jul. 

 

1,5 time

 

 

Hoveddel

Koreografi

-       Lære en ny start på rutina, ca 8 åttere. 

-       Gå gjennom alt nøye 

-       Dele i grupper for observasjon og for øvelse av publikum

Utøverne skal lære en ny start som består av 8 åttere med koreografi. Jeg går sakte å nøye gjennom alt, og kjører samme åtteren flere ganger før jeg går videre. Det er viktig å passe på at alle henger med så man ikke lager seg uvaner. Vi deler gruppa i to under bortlæring av 1 åtter da de gjør ulike dansetrinn, dette gjør at utøverne har fokus på sin koreografi som skal utføres. Jeg velger å dele gruppa i do den siste timen da dette er god observasjon av koreografien for de som ser på, og god øvelse med publikum for de som danser.

 

avslutning

uttøying serie

Jeg har en uttøyning serie som jeg bruker etter nesten hver time. Denne gjør at utøverne får bedre bevegelighet generelt i hele kroppen. Det er dynamisk bevegelighet gjennom hele

 

2 kommentarer:

  1. økten gikk som planlagt. jeg lærte bort starten av rutina og på slutten fikk jeg ekstra tid til å sette det sammen med koreografien fra forrige time. økta var effektiv og jeg fikk unnagjort det jeg ønsket for denne uka

    SvarSlett
  2. Fin øktplan, Andrea. Kunne med fordel skrevet mer utfyllende på "hva" og "hvordan". Savner også undervisningsmetoder, som jeg har kommentert tidligere.

    Supert at økta gikk som den skulle!

    SvarSlett