Aktive Lokalsamfunn

mandag 24. januar 2022

Øktplan uke 4

Idrett: cheerdance

Sted: hokksundhallen

Instruktør: Andrea Kamphorst

Mål for økten: lære bort åtte åttere med ny koreografi

Tid/utstyr

hva

hvordan

hvorfor

metode

15 min

Oppvarming

 

Oppvarmingsdans, 5 min

-       Fast dans som brukes hver time

Gå gjennom gammel koreografi

 

 

Oppvarmingsdansen bruker jeg fast hver time, det er en dans med ulike dynamiske øvelser som varmer opp de store muskelgruppene. Jeg har valgt å lage en dans fordi det er mere motiverende for utøverne, og det er en bra for utøverne å lære å følge rytme med andre øvelser enn dansetrinn.

 

Jeg velger å gå gjennom den gamle koreografien som skal brukes som en del av oppvarminga også. Da markerer vi del for del, og utøverne får en oppfriskning av det som ble lært før jul. 

 

Ape metoden, oppdagende læring, vis og forklar

1,5 time

 

 

Hoveddel

Koreografi

-       Lære bort 8 åttere av gammel koreografi til ny sang i rutina

-       Gå gjennom alt nøye 

-       Dele i grupper for observasjon og for øvelse av publikum

Utøverne skal lære en ny (gamnmel) del som består av 8 åttere med koreografi. jeg har observert at åtte åttere med koreografi er en passe mengde for utøverne da det ikke blir for mye. Jeg går sakte å nøye gjennom alt, og kjører samme åtteren flere ganger før jeg går videre. Det er viktig å passe på at alle henger med så man ikke lager seg uvaner. Vi deler gruppa i to under bortlæring av 1 åtter da de gjør ulike dansetrinn, dette gjør at utøverne har fokus på sin koreografi som skal utføres. Jeg velger å dele gruppa i do den siste timen da dette er god observasjon av koreografien for de som ser på, og god øvelse med publikum for de som danser.

Vis og forklar

 

avslutning

uttøying serie

Jeg har en uttøyning serie som jeg bruker etter nesten hver time. Denne gjør at utøverne får bedre bevegelighet generelt i hele kroppen. Det er dynamisk bevegelighet gjennom hele

apemetoden

 

2 kommentarer:

  1. God øktplan, Andrea. Savner refleksjonsnotat.

    SvarSlett
  2. denne økta gikk som planlagt, jeg brukte mye tid på å knytte koreografiene sammen med de andre delene slik at utøverne fikk et helhetsbilde av rutina.

    SvarSlett