Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 18. januar 2022

Økt 8, uke 3, fotball g 2013, Magnus Bjurstrøm

 

ØKTPLAN

Hva    

       Fotball

Hvor

Wennersborg skole

Hvem    

Gutter 2013

Når    

19.01.22

Utstyr  

Ball, kjegler, småmål, skumgummiball

Mål for økta:

Komme i gang igjen med fotball etter juleferien, slik at guttene kan få en følelse av ballen igjen

 

Tid

Hva - øvelser

Hvordan - organisering

Hvorfor

Metoder

 

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 min

 

 

 

 

Stikkball

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppvarming:

Cowboy og indianer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rødt og grønt lys med ball

 

Innenfor et avgrenset felt får deltakerne lov å kaste på hverandre med softball. Blir man truffet er man ute av spillet til den som traff deg blir truffet. Det er ikke lov å ta mer enn tre skritt med ball. Blir man truffen må man i tillegg til å vente ta 5 spensthopp, pushups eller situps.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indianeren skal føre ballen fra den ene siden til den andre, mens de har kontroll på ballen. Cowboyene skal prøve å skyte ballen slik at indianerne mister kontroll på ballen. Skjer dette blir de en del av cowboyene. Sistemann som er igjen av indianerne vinner. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gutta skal stå i motsatt ende av rommet med hver sin ball. Som i vanlig rødt og grønt lys, skal de bevege seg mot meg når jeg står med ryggen til og har sagt «grønt lys» og stå helt i ro når jeg snur meg og sier «rødt lys». Det som er annerledes er at guttene skal føre en ball samtidig. Det er viktig at ballen og spilleren er i ro, når jeg har snudd meg og sagt «røst lys». Beinene kan bare benyttes for å ha kontroll på ballen.Vinneren av leken kan være det røde og grønne lyset

 

Når du varmer opp, forebygger du skader på både ledd og sener. Oppvarmingen setter fart på blodsirkulasjonen slik at musklene dine tåler mer og reagerer raskere fra første skritt. Prestasjonsevnen øker også betraktelig. Du får også mer lyst til å trene. Den danske kanonballen skaper et vinnerinstinkt som gjør at eleven yter litt mer, og som resulterer i at de blir gode og var, og klar for resten av økta.

 

 

 

Dette er en god øvelse for å varme opp gutta. Øvelsen tar for seg målet for økta og den konkurransepregete vrien vil gi mer motivasjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rødt og grønt lys med ball, er en morsom lek, som påvirker flere elementer for barna. Reaksjonen er viktig i denne leken, samtidig som det å ha kontroll på ballen. Konkurransepreget i leken vil gjøre det veldig motiverende for barna å fortsette.

 

Oppdagende læring

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vise og forklare

 

 

20 min

 

 

 

 

 

 

 

Vise og forklare

 

30 min

Avslutning

Hjørnefotball.

 

 

Vi avslutter med hjørnefotball. Jeg deler inn i 4 lag. Vi spiller og bytter lag hver gang et lag skårer. Dette gir de noe hvilepause samtidig som det er relativt intensivt. 

Hjørnefotball er en morsom vri på kamp delen i fotball. Den tar opp alle momentene en vanlig fotballkamp gjør, men er spennende ettersom det er litt nytt. Avslutter økta med en samling hvor vi tøyer litt og spør gutta hvordan økta var.

 

Oppgavestyrt

Vise og forklar

 

1 kommentar:

  1. økta gikk greit. Barna syntes det var gøy å komme igang igjen etter juleferie. litt vanskelig å forklare siden de var litt vanskelig å holde fokus på i dag, men ellers en god økt-

    SvarSlett