Aktive Lokalsamfunn

mandag 31. januar 2022

Trening Skrim G2010 01.02.2022

 

Trening 01.02.2022

Mål for økten: Fokus på 1 mot 1

 

 Varighet

Hva(innhold)

 

Hvordan(organisering)

Hvorfor(begrunnelse)

Metode

Oppvarming

25 min

 

 

 

G-del Skadefri

 

 

 

S-Del

Øvelse

1 mot 1

 

 

 

 

Barna løper på i to rekker og gjør ulike skadefri øvelser som, høyekneløft, spark bak osv. jeg viser øvelsene.

 

 

 

Barna steller seg bak lukemål. En spiller ballen over til han andre som skal angripe og prøve å score mål. Fokus på forsvar: kjapt oppi, sidestille seg, lede til sidene

Øke kroppstemperatur slik at blodgjennomstrømningen blir bedre, og slik at oksygen og næringsstoffer transporteres raskere til musklene.

 

Musklene blir mere klar til å jobbe og dermed forebygger man skader.

 

Øker også prestasjon og motivasjon hos elevene

 

S delen er for å varme opp spesielt for det vi skal drive med i hoveddelen.

 

Barna lærer om hvordan man blant annet skal stille seg i forsvar, og at det er lurt å komme for oppi og angripe med fart.

Apemetoden

 

 

 

 

oppdagende læring

Hoveddel:

60 min

 

 

 

 

 

 

Øvelse

1 mot 1

Med to lukemål

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamp

 

I denne konkurransepregede øvelsen fortsetter vi med 1 mot 1 men jeg legger til et sidestilt mål ved siden av hovedmålet. Det sidestilte målet er verdt 1 poeng, mens det som står riktig vei er verdt 3. målet for forsvareren er å lede angriperen vekk fra målet med mest verdi, altså ut mot sidene.

 

 

 

 

 

 

 

Spiller vanlig kamp med gutter 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne øvelsen er bra for motivasjonen etter som det er konkurransepreget og målet er å øve på de tingene som de gjorde i s-delen i 1 mot 1 øvelsen. Øvelsen er bra for å lære barna hvordan man skal forsvare i en en mot en situasjon, og at man skal lede ut mot sidene og ikke inn i banen.

 

 

 

 

 

 

 

Dette er noe vi gjør hver økt og det er veldig viktig å trene på de tingene man har øvd på i en kampsituasjon slik at det blir mest mulig kamplikt.

 

 

 

Oppdagende læring

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppdagende læring

 

 

 

 

 

 

 

Oppdagende læring

Avsluttning

5min

Tøying

Vi tøyer rolig organisert i en sirkel der vi har fokus på de største muskelgruppene i fotball som for eksempel bakside/framside/utside lår, lysk og legg

Vi tøyer etter trening for at blodsirkulasjonen øker og dermed blir restutisjonsprosessen kortere. I tillegg løser man opp muskler som trekker seg sammen under trening som hjelper oss med å ha godt bevegelsesutslag.

Vise og forklare metoden

1 kommentar:

  1. Økta gikk meget bra, litt ny øvelse som de ikke hadde hatt før så det tok litt tid for noen å forstå, men når vi kom i gang gikk alt fint.

    SvarSlett