Aktive Lokalsamfunn

mandag 24. januar 2022

Økt 11. Uke 3. Vestfossen Allidrett. Benjamin Høgvoll

 

Øktplan

                                                                                                                           

Dagens aktivitet (idrett): Allidrett – Stafetter og samarbeid                                                                                               Navn: Benjamin Høgvoll

Dato: 17.01.2022                                                                                                                                                                 Klasse: 3IDB

Mål for økten: Prøve å samarbeide med hverandre og lære ulike stafetter 

 

Varighet (tid)

Hva (Innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode/merknad 

 

Oppvarming:

20 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hauk og due

 

Øvelser i innebandy - ballkontroll - Kroppsøving (vg3) (LK06) - NDLA

 

 

Jeg plukker ut en som skal være hauk, han/henne skal prøve og ta så mange som mulig av duene hver runde. Blir man tatt av en hauk blir man også hauk. Dette gjøres til det er en eller ingen duer igjen. 

Alle duene står samlet på den ene siden av hallen (vi bruker bare halve gymsalen for å korte ned avstandene litt), jeg som er duemor står på den andre siden. I midten står hauken(e). Jeg roper«Alle mine duer kom hjem fra fjellet!», roper jeg til bara, så svarer de, «Vi tørr ikke!», til slutt roper jeg «Kom allikevel!».

 

Dette gjør vi for å få en morsom start på økta. Dette er en lek som barna er veldig glad i. Leken er fin som oppvarming fordi det er mye løping og bevegelse som bidrar til at barna blir varme

 

 

Oppdagende læring

 

 

Hoveddelen:

25 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balltog

  Balltog | Aktivitetskassen

 

 

Jeg deler gruppa inn i lag med like mange, hvert lag steller seg på en rekke med litt avstand mellom hverandre. Personen som står forrest i rekka på hvert lag har en skumball i hendene. Den personen skal trille ballen mellom beina på alle de som står bak i rekka, når ballen har trillet mellom beina så skal man legge seg ned på magen. Den bakerste skal ta tak i ballen og hoppe over alle som ligger foran, på denne måten forflytter laget seg framover. De laget som kjappest kommer frem til et bestemt punkt vinner stafetten.

 

Vi gjør denne stafetten fordi det er gøy med noe som barna ikke har prøvd før, dette tester dem både på hukommelsen og fokus, noe som er nødvendig i gruppa. I tillegg ser vi hvordan konkurransefaktoren kan påvirke innsats og motivasjon

 

 

Oppdagende læring

 

 

Avslutning:

15 min

 

Haien kommer

 

 

 

Jeg utpeker en annen av barna som skal være hai sammen med meg, resten blir delt inn i 3 eller 4 grupper som står i trekant eller firkant rundt haiene som står i midten. Gruppene velger et «lagnavn» som f.eks. gullfisk eller sjøhest. Haiene roper ut en og en gruppe som skal ut og løpe i ring rundt haiene, helt til haiene bestemmer seg for å rope «haien kommer!» da skal alle løpe så fort de klarer tilbake til basene sine hvor de er trygge. Blir man tatt blir man til en hai, dette fortsetter helt til det bare er en eller ingen igjen.

 

Vi gjør dette fordi det er en morsom avslutning på økta, barna syntes dette er en morsom lek, og de må jobbe med seg selv for å klare og følge med på når de må stoppe. Dette var også noe barna selv spurte om vi kunne ha.

 

Oppdagende læring

 

 

1 kommentar:

  1. God øktplan, Benjamin! Utfordrer deg på noen andre leker de neste øktene for å skape variasjon. Husk også refleksjonsnotat etter økta.

    SvarSlett