Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 20. mars 2018


SFO 1.klasse

Navn: Geir og Mari

Mål for økta: Bli kjent med barna, ha det gøy med fysisk aktivitet ved hjelp av forskjellige leker.

Utstyr: vester, kjegler

Tid

Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
Oppvarming:

g-del

s-del

15min·       Linjesisten

·       Stiv heks

En eller to «har den». Det er om å gjøre å ikke bli tatt og det er bare lov til å gå på strekene.


En person er heksen, også skal resten løpe rundt i salen og prøve å ikke bli tatt. Hvis du blir tatt må du stå stille helt til noen kryper mellom bena på deg.

Vi har valgt linjesisten i g-delen siden da blir intensiteten lavere enn det den ville vært om det ikke var noen retningslinjer rundt dette.

Stiv heks er en morsom og lett sisten variant slik at barna blir gode og varme før økta begynner, i tillegg til at det skal være gøy.

Vise og forklare
Hoveddel:
40min

Ca. 12 min per øvelse


·       Haien kommer
·       Hauk og due·       Rødt og grønt lys
 En er hai, også deler jeg klassen i 4. Om å komme unna haien når jeg roper at den kommer. Blir man tatt, så blir man hai.

En deltaker blir valgt til hauk, en til duemor og resten er duer. Hauken står i midten-, duemor på den ene siden- og duene på den andre siden av gymsalen.
Duemor roper: ”Alle mine duer kom hjem og spis!” Duene svarer: ”Vi tør ikke for hauken tar oss”. Duemor: ”Kom likevel!” Da løper duene. ”Duene” skal løpe over hallen uten å bli tatt av ”hauken”. De som blir tatt av ”hauken” blir selv ”hauker” og skal fange de andre ”duene”.

En står i enden av gymsalen. De andre står på rekke i andre enden. Det er om å gjøre å komme seg over på andre siden å ta i vegge. Personen som har den skal se inn mot veggen og plutselig snu seg mot de andre. I det den som har den snur seg skal alle stå helt stille, beveger man seg da må man gå tilbake til start.

Vi har valgt forholdsvis enkle leker som barna mess sannsynlig kan fra før av. Siden vi har hørt at det er vanskelig for 1.klassingene å lære seg nye leker har vi valgt disse lekene vi vet de kan.

Alle de tre lekene skaper god aktivitet for barna samtidig som det er morsomt.
Det skal være både gøy og samtidig som barna får bevegd seg og


Vise og forklare
Avslutning

5 min
Samling
Høre med barna hva de likte, hva som kunne hvert annerledes og hva de ønsker å gjøre neste gang.
Avslutte med high five til alle.
Dette er for at vi kan få høre hva barna likte med økta og hva de ønsker å gjøre mer av fremover. Dette vil å være med til at alle føler seg sett.2 kommentarer:

  1. Veldig god plan. Neste gang målretter dere innholdet noe mer, ikke kun fysisk aktivitet. Tenk også på hvordan dere skal variere/utvikle lekene.

    SvarSlett
  2. Økten gikk greit. Var mer krevende enn jeg hadde trodd å få oppmerksomheten til alle barna. Det var vannskelig å gjøre alle fornøyde siden alle ville "ha den". Jeg tror det vil bli lettere når man kjenner barna litt bedre så man kan sette litt "strenge" grenser for dem. Jeg vil og bruke fløyte neste gang

    SvarSlett