Aktive Lokalsamfunn

mandag 19. mars 2018

Raumyr SFO 21.03.18


Navn: Knut Ole Kvilhaug Magnussen og Malin Raknes Artmann
Sted: Raumyr SFO
Dato: 21.03.18
Tid: 14.00-15.00
Utstyr: Stikkballer, Kjegler
Mål for økta: Bli kjent med barna gjennom å ha det gøy.Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
3-5 min
Oppstart. Samle barna slik i en sirkel.
Signalisere at de skal komme og gå i sirkel rundt oss. Deretter bli enig om et klappesignal vi skal bruke heretter slik at de kommer inn til oss. Gå igjennom navn slik at barna lærer vårt navn og vi deres.
For å få en naturlig start på økta, og få barna til å bli litt bedre kjent med oss.
Samle de i en sirkel, deretter snakke til de.
10 min
Generell del
Avisleken

Alle unntatt en står i sirkel, den siste står i midten. Leken starter med at noen sier navnet på en annen i sirkelen. Den i midten skal prøve å ta på personen som blir sagt før den klarer å si noen andre i sirkelen sitt navn.
Denne leken er både gøy for ungene og samtidig hjelper det oss å lære navnene deres og visa versa. Leken går vanligvis ut på at man skal slå hverandre med en avis, men er redd for at ungene blir litt aggressive og skader hverandre. 
Vise og forklar.

15
Spesiell del
Stikkball.
Alle mot alle. Starte med en ball, før videre gi ut en til. Hvis man blir skutt, må man vente til den som skøyt deg blir skutt. Dersom noen blir sittende lenge på sida, så kjøre en rundt med "alle utpå" Kan evt legge til øvelser de skal gjøre på siden som f.eks: push ups, spenst hopp, sit ups. 
Denne leken er gøy for gruppa og det er meninga at de skal få økt kroppsvarme inn mot hoveddelen. Det kommer sikkert til å være forskjeller og noen som vil jukse, så blir viktig å passe på de som ikke er så gode.
Vis og Forklar.
25 min
Hoveddel
Stafett:
Dele inn i lag ettersom hvor mange elever vi får. Deretter sette opp start/ mål med kjegler. La alle løpe 3-4 ganger deretter blir vinnerlag kåret.

Hauk og due:
Velger en hauk og evt en duemamma. Etter å ha ropt regla, skal alle duene forsøke å løpe over til motsatt side. Blir de tatt av hauken blir de hauk selv. Vinneren er sistemann til å bli tatt.
Satt opp to leker ettersom begge lekene er ikke leker som typisk varer altfor lenge. Dermed rekker vi kanskje to. Starter i hvert fall med stafett, så får vi se hvor motiverte ungene er.
Vise og forklar.
5 min
Avslutning
Samles ved bruk av klappsignalet, og snakker om hvordan økta har vært.
For å få en naturlig slutt på økta, og få oppsummert hvordan de likte økta.
Klappsignalet slik at de kommer og setter seg.

2 kommentarer:

  1. God øktplan. Helt greit å ha mål om å bli kjent, men kan gjerne ha mål også som styrer valgt innhold. Tenk gjerne gjennom hvordan dere vil dele lag her..

    SvarSlett
  2. Jeg syntes økta gikk veldig bra. Klappesignalet fungerte godt, spesielt i starten. Etter hvert ble det færre som hørte på men det tok bare litt lengre tid før de kom til sirkelen. Valgte å droppe avisleken ettersom de virka for små, men ellers fungerte økta bra.

    SvarSlett