Aktive Lokalsamfunn

torsdag 15. mars 2018

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

10 min
Generell oppvarming:

Skadefri
-        Jeg setter opp kjegler på 2 rader.
-        Deler gruppa inn i 2.
-        Forklarer
-        Veileder dem
-        Deler ut øvelser.
-        Skadeforebyggende
-        Motiverende
-        Prestasjonsfremmende
-        Balansert overgang fra å være rolig til høy fart.
Vise og forklare
5 min
Leddutslag:

- Innside lår
- Utside lår
- Fremside lår
- Bakside legg
- Framside legg
- Rumpa
Jeg samler alle sammen i en sirkel rundt meg. Jeg sitter i midten av sirkelen og viser øvelsene. Jeg gir dem veiledning underveis om de ikke tøyer riktig.

Tøying er med på å forebyggeskader. Kan også virke motiverende.
(Ape-metoden)
10 min
Spesiell del:

Firkantspill
Jeg deler gruppa opp etter hvor mange dem er. Hver firkant skal ha 5-6 stykker.
En god øvelse hvor man er nødt til å bruke beina og sende pasninger, samtidig som man må i midten å jage ballen.
(Vise og forklare)
60 min
Hoveddel:

Tysker:


Kortbanespill:


Battleship:Avslutninger
Tyskeren, deler gruppa inn i 3 lag, der det er 1 lag som skal jage av gangen imens de to gjenstående lagene skal spille ballen. Øvelsen går ut på å få flest brudd på tiden som er 1 minutt og 30 sekunder.
Tysker spilles innenfor 16 meteren.


Jeg setter opp en bane, etter hvor mange som er på treninga.  Jeg deler gruppa i 2. Istedenfor å ha mål, får lagene poeng for å føre ballen kontrollert over streken til motstanderen.


Ikke så ulike tyskeren. Deler inn 16 meteren i 2. Det skal være 2-3 stykker fra et lag som presser og et lag som prøver å holde ballen i spill. Hvert lag skal prøve å få 10 pasninger innad i laget, om de klarer dette vil de få ett poeng.  Om laget som jager får tak i ballen og slår den direkte over til medspillerne sine på den andre banehalvdelen vil de også bli belønnet med 1 poeng.


En avslutnings lek hvor det er en konkurranse mellom utespillerne som skal skyte frispark og keeperen. Kluet er å score flere mål enn hva keepere redder. Jeg starter å telle på 10 de som skyter skal prøve å komme ned til 5 imens keeperen skal prøve å redde slik at det blir 20. For hvert mål som går inn teller vi ned og det motsatte hvis keeperen redder.
.

Tysker er en god øvelse hvor man får trent på det å ha et overblikk før man får ballen og det å bevege seg etter man har slått en pasning, slik at man ikke havner i pasningsskyggen. Det kreves også et godt samarbeid når det kommer til pressfasen for
Kortbanespill er fin spill form for at alle sammen skal bli involvert i spillet, og med høy intensitet vil det være ypperlig.


Battleship som sagt ikke er så ulik tysker går mye ut på det samme. Det handler om å bevege seg vekk fra pasningsskygge, kommunisere med hverandre og orientere seg slik at man vet både hvor medspillerne og motspillerne er før man får ballen. Dette er viktige faktorer som utgjør mye i en kamp.

Avslutnings trening er noe som er viktig i fotball. Uten gode avslutninger vil det ikke bli noe mål, som vil føre til tap. Dette er en frispark variant, som man øver på plassering av skudd og skuddtekniker for å for eksempel skru ballen, eller skyte veldig hardt med såla.

(Vise og forklare)


5 min
Avslutning

Nedjogging
Jogger ned etter økta, samler utstyr og har en liten samling på slutten hvor vi snakker om hvordan økta var.

Nedjogging er en viktig del av økta. Nedjogging er med på å forbyggeskader og forhindre stivhet. Å gå fra å være i full aktivitet til å stoppe brått kan gjøre at spillerne blir stive.

(Ape-metoden)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar