Aktive Lokalsamfunn

mandag 12. mars 2018

Siste økt med SFO, 13.03.2018

Navn: Ola Tveiten Fredheim
De siste øktene har jeg hatt fokus på å lære barna å sparke ballen, og jeg tror noen har lært litt fra det. Men jeg ønsker å ta hensyn til hele gruppa, og derfor vil jeg ikke ha en full økt med sparking i dag. Siden det er siste økt tenkte jeg å spørre barna litt om hva de vil gjøre, men planen lager jeg uansett.
Mål: at barna får en god økt der de kjenner litt på pusten, og synes det er gøy samtidig.
Målgruppe: tredjeklasse
3IDA
13.03.2018
14:00-15:00
Hva
Hvordan
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-         
-    
H-


-H


h-     


5 min
Vis og forklar.

-Forhindre skader
-Øke prestasjonsevnen, både psykisk og fysisk.
-Øke motivasjonen.


Under økt kroppstemperatur begynner kroppen å:
-Øke konsentrasjonsevnen.
-Øke oksygenopptaket
-Øke tøyeligheten i leddene.
-Øke oppmerksomheten
-Øke nerveimpulsene.
-Øke transporten av næringsstoffer i kroppen.
OPPVARMING
-    
Stikkball
Deler salen inn i to, og kaster først ut én ball. Man har tre skritt med ballen, og skal skyte de andre. Blir man skutt skal man ta fem froskehopp, eller fem ganger opp og ned fra bakken.

15 min


 

Vis og forklar.I den spesielle delen, økter intensiteten og de forbereder seg til hoveddelen.
HOVEDDEL


Hjørnefotball
Her deler jeg inn i fire lag, og man har en benk i hvert hjørne. Benken er målet. Når ett lag scorer, starter automatisk neste kamp, så man må følge med.

Lagene rullerer, slik at alle møter hverandre.

Kjeglekrangling
Ligner litt på kanonball, men det er en benk med fire kjegler på hver side av hallen som barna skal skyte ned med stikkballer. Det er to keepere på hvert lag som kan stå 2-3 meter foran benken. Resten skal skyte ned kjeglene på andre siden. Man kan også skyte hverandre, etter ønske fra elevene. Man stiller seg da i kø, og hvis en på det andre laget blir skutt løper man utpå igjen. Det blir ikke lange pauser her siden folk blir skutt hele tiden.

35 min

Vis og forklar.
-Dette er leker som er morsomme og gir motivasjon til elevene.
-Den aerobe utholdenheten blir påvirket. Jeg deltar og motiverer barna hele tiden.
Avslutning:Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere. +Rydde. Til slutt takker jeg for meg og økta er over.5 min

For å skape motivasjon til elevene.

1 kommentar:

  1. Denne siste økten med barna gikk veldig fint, og de syntes det var gøy når de fikk være med på å bestemme hva de skulle gjøre. Jeg valgte de tinga flest ville, og samtidig forsikret jeg meg om at det ikke var noen som absolutt ikke ville være med på de enkelte lekene.

    SvarSlett