Aktive Lokalsamfunn

mandag 12. mars 2018

Navn: Andreas Grøterud.


Mål: Fysisk aktivitet ved burk av leker og lagspill ønsket av gruppen.
Målgruppe: tredjeklasse
3IDA
12.02.18

14.15 – 15.15
Hva
Hvordan
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-          Generell del
-


Rødt og grønt lys

En er politi og skal stå med ryggen til, han skal høyt si rødt og grønt lys før han snur seg og ser mot de andre. Hvis man ikke står stille når politiet har snudd seg må man hinke tilbake til startlinjen.


10 min / ca 3 runder.


Vise og forklare.

-Forhindre skader
-Øke prestasjonsevnen, både psykisk og fysisk.
-Øke motivasjonen.


Under økt kroppstemperatur begynner kroppen å:
-Øke konsentrasjonsevnen.
-Øke oksygenopptaket
-Øke tøyeligheten i leddene.
-Øke oppmerksomheten
-Øke nerveimpulsene.
-Øke transporten av næringsstoffer i kroppen.
OPPVARMING
-          Spesiell del

Lenkesisten.

1 person starter med å «ha den». Han skal stå på midten mens alle de andre elvene står i den ene enden av salen. Når jeg sier klar ferdig gå skal de løpe over til den andre enden uten å bli tatt. Om man blir tatt skal man holde de andre elevene i hånden og samarbeide om å ta resten. Det er kun de som er ytterst i lenken som kan ta folk.


Ca. 10 minn.I den spesielle delen, økter intensiteten og de forbereder seg til hoveddelen.
HOVEDDEL

Ringenes herre.

Marker opp en vanlig kanonballbane. Ved midten legger man to rockringer, en rockering i hvert felt på motsatt side av hverandre. Dette er en variant av kanonball. Del i to lag. Hvert lag velger en konge. Kongen stiller seg i rockeringen på sin banehalvdel. I ringen kan ikke kongen tas. Spillet starter som vanlig kanonball. Når man blir truffet må man fryse til is. Kongen kan befri deltagere på sitt lag ved å berøre dem. Da er de igjen med i spillet. Hvis kongen blir truffet når han er ute på redningsoppdrag, må han/hun også fryse til is, og da har laget mistet kongen som kan frigjøre spillere.

kan justere spillet med antall baller og størrelse på banen

30 - 35 min
Vis og forklar.

Leken kommer som et ønske fra barna. Derfor tror jeg aktiviteten kommer til å bli større. I tillegg kan jeg justere spillet med baller, størrelse på banen og delta selv.Avslutning:

Dette er min siste time, takke for meg og få til en fin avslutning.


5 min

Kanskje motivere elevene til gymtimene med deres kontaktlærer.

1 kommentar:

  1. Denne økta var noe annerledes enn de pleier å være. SFO ledelsen trodde jeg var ferdig og at jeg ikke skulle komme denne datoen. det vil si at de var veldig uforberedt (som alle andre timer egentlig til da jeg kom. derfor ble det masse rot med hvilke elever jeg skulle få og jeg fikk mange alever som jeg ikke kjente. av like vel gikk timen relativt bra, jeg fikk en ganske rolig gruppe som var flinke til å høre etter så selve timen gikk helt fint. men ble en del tid som ble borte fordi sfo ikke viste at jeg skulle komme

    SvarSlett