Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 20. mars 2018

Øktplan SFO - Kongsgårdsmoen


NAVN: Charlotte Aune Hovde og Linn Vatnebryn Røraas              DATO: 20.03.18

MÅL FOR ØKTA: gjennomføre basistrening ved hjelp av lek

TID: 14.30 til 15.30

STED: Kongsgårdsmoen Skole, SFO

UTSTYR: tre matter, softballer til stikkball, erteposer
ØKTPLAN Nr.1

TID
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
5 min

Introduksjon av oss selv og navn på elevene
Samle alle i en ring

Kaster ball i en ring fra person til person. Personen med ballen sier navnet sitt
For at elevene skal bli kjent med oss og at vi skal lære navnene


1.     8 min
2.     5 min
Oppvarming:
1.     Fjell, land og hav
2.     Sisten m/fritt
1.     Vi legger ut tre matter som skal forestille land. Vi roper fjell, land eller hav. Elevene må gå opp i ribbeveggen når vi roper fjell, på matter når vi roper land og bli på gulvet når vi roper hav. Ellers løper elevene bak hverandre i en slange til de får beskjed. Hvis man går feil eller er sist skal man utføre forskjellige styrkeøvelser: pushups, spensthopp og situps.
2.     En har den og prøver å ta de andre. For å være fri kan man hoppe opp i armene på noen eller legge seg ved siden av noen. Dette kan man bare gjøre i 3 sek.
For å …
-          øke motivasjon og prestasjon
-          minske risiko for skader

ü  Ved å varme opp øker man prestasjonsevnen. Det gir også mer lyst til å trene og å konkurrere.
ü  Ved oppvarming øker man temperaturen i kroppen. Dette fører også videre til mange andre ting. Prosesser i kroppen går raskere ved høyere temperaturer, og dette gjør at næringsstoffer og oksygen fraktes kjappere til de arbeidene musklene, noe som gjør at man kan utnytte energien kjappere og bedre. Oksygenet i blodet går også raskere til muskelcellene.
ü  Muskler, ledd, bindevevet og senene vi har i kroppen blir mer tøyelige, det blir derfor også bedre samspill mellom muskler og nerver og oppmerksomheten rundt sanseinntrykk blir skjerpet. Konsentrasjonen kan øke og kroppens spenning kan bli regulert til et mer gunstig nivå.
ü  At bla. muskler og ledd er mer bøyelige pga. høyere temperaturer gjør at det også er mye mindre sjanse for skader etter en god oppvarming.
Vise og forklare
1.     15 min
2.     15 min
Hoveddel:
1.     Erteposestafett
2.     Stikkball m/øvelser
1.     Deler inn i lag med tre stykker på hver. Hvert lag har en ring hvor det ligger femten erteposer. Første runde skal elevene hente erteposene en etter en. Når alle er hentet skal elevene balansere erteposene på hodet mens de legger posen tilbake i ringen. Neste stafett skal man først hinke opp på et bein til og tilbake på det andre mens man har med erteposen. For å legge de tilbake igjen skal man krabbe med erteposen på magen. Før de skal tilbake skal de løpe fem ganger rundt ringen før de løper vanlig tilbake.
2.     Elevene spiller stikkball. Når man blir skutt skal man gjennomføre ti repetisjoner av: pushups, spensthopp og situps.
Disse lekene utfordrer elevenes utholdenhet og styrke. Samtidig stiller det krav til at elevene har godt samarbeid og at man heier på hverandre og spiller på lag. Det stiller også krav til koordinasjon og hurtighet.

Ved å være med på disse lekene kan elevene utvikle ferdigheten innenfor nevnte ferdigheter.  
Vise og forklare
5 min
Avslutning:
Samling av alle elevene
Sitter i ring og tøyer forskjellige muskelgrupper mens vi avslutter økta verbalt

(Vise og forklare)

1 kommentar:

  1. God plan Linn; Spennende å høre hvordan dette gikk. HAr dere plan for hvordan få ro? eller samles?

    SvarSlett