Aktive Lokalsamfunn

onsdag 21. mars 2018


Økt nr.1

Navn: Tonje Rustand og Nora Dokken Berget
Hovedtrener: Tonje
Hjelpetrener: Nora
Hovedmål: Ha det gøy og lære hverandre bedre å kjenne. Kanskje også lære noen nye leiker.
Ferdighetsmål: At barna skal synes det er gøy å være i fysisk aktivitet. Påvirker den aerobe utholdenheten og koordinasjon ved dansing.
Holdningsmål: Jeg og Nora skal være bestemte og bidra ved å være positive til at elevene får en time de kan glede seg til i løpet av uken på SFO.
Dato: 21.03.2018
Varighet: 45 min. Kl. 14.00 – 14.45
Utstyr: «haler»,
Sted: SFO, Judo hallen på Skavanger Skole
TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
5min
INNLEDNING
·       Hilse på barna
·       Gå inn på rekke etter meg.
·       Gå en runde rundt i salen -> sette seg på linje etter veggen.
·       Presentere oss – navn, alder, skole, hobby osv.
·       Barna presentere deres navn.
·       Fortelle om timen og hva vi skal gjøre


Skaper trygghet og samhold.
For å få et førsteinntrykk av gruppa og at de blir kjent med oss.
Gir også motivasjon.


Sitte og snakke
15min
10min
OPPVARMING
G-del
Leik 1: navnerunde-dyrenavn (for å lære navn til gruppa)Leik 2: Hermegåsa

Leik 1:
-          Vi står i en ring, jeg og Nora er med. Barns skal finne på et dyr som starter på deres forbokstav og fortsetter slik ut runden.                                          (eksempel) Jeg starter med å si «hei, jeg heter Tonje og er en tiger». Videre sier neste person «hun heter Tonje, jeg heter Nora og er et nesehorn».

-          Leik 2:

-          Tonje løper foran, nora bakerst. Løper på rekke. Armbevegelser, hopp, stjerne, ta i bakken og mm. Bytte med barna hvem som leder foran.
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader


Generell oppvarming er hensiktsmessig for å få kroppen varm.
·       Bli varm i kroppen og bli varm i store muskelgrupper som armer, bein og mage.
·       Skadeforebyggende


Vise og forklare

Følg meg metoden (apemetoden)Vise og forklare
5min


S-del

Leik: dansesisten (hermegåsa)-          Vi leker dansesisten. Før vi setter i gang går vi gjennom reglene. Den som har sisten viser en dans til den som blir tatt, for å bli fri må noen danse med den som er tatt.
-          Nora er med på leken for å øke motivasjonen til barna.
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader

Spesiell oppvarming er hensiktsmessig fordi kroppen forberedes på hovedaktiviteten man skal gjøre.
Oppvarming fører til:
·       Blodet og vevsvæsken flyter lettere.
·       Overføringen av oksygen fra blodet til muskelcellene går lettere.
·       Kjemiske reaksjoner går raskere.
·       Oppmerksomheten rundt sanseinntrykk forbedres.
·       Spenninger i kroppen reguleres gunstig.
·       Samspillet mellom muskler og nerver blir bedre
·       Konsentrasjons evne KAN øke.
Vise og forklare
Være motiverende og positivTID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
25min
15min

10min
HOVEDDEL
Haien kommer

Nappe haleHaien kommer: gullfisk, klovnefisk, havfruer og delfin.
-          Deler gruppen inn i 4 lag i hvert hjørne, og velger ut en hai. Lagene blir hvert sitt fiskeslag, og når jeg roper navnet deres løper de rundt haien. Når jeg roper haien kommer er det fortest mulig tilbake i hjørnet, og haien løper etter.


-          Alle elevene får hvert sitt bånd, som er en hale, og fester den i buksa. Det er om å gjøre å løpe rundt å ta andre sine haler, samtidig som man passer på sin egen. Den som står igjen med flest haler når jeg avslutter leken, er vinner.
-          Regler: ikke lov å nappe halen mens man fester den. Ikke lov å nappe flere haler enn en om gangen.Det er morsomt og motiverende for barna og kunne leike. Samtidig krever disse leikene forskjellige egenskaper. De får øvd på å være på lag med klassekamerater i haien kommer, dette er en god erfaring. Denne leiken påvirker også elevenes aerobe utholdenhet.

Vise og forklare.


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
5min
AVSLUTNING
-        Oppsummering av økten + kanskje noen lette tøyeøvelser
-        Tøye øvelsene: plukke epler og tre i vinden.


Høre tilbakemeldinger fra barna, hva de syntes var gøy + høre tips på leiker de vil gjøre videre.
Avslutte med felles heiarop, som et tips fra Jan😊 GØY!
Tøye lett som en avslutning på økten.
Spenningsnivået blir regulert etter aktiviteten.  
Ved å snakke med barna øker vi samholdet i gruppen og lærer å kjenne dem bedre. Vi får et bedre forhold og de blir tryggere. Samtalen hjelper også til videre planlegging og det er gøy for barna å kunne være med å bestemme litt.
Apemetoden

Sitte og snakke

1 kommentar:

  1. Jeg synes økten gikk helt greit, ble morsomt etterhvert. Vi fikk en annen gruppe enn vi hilste på på besøket. Følte jeg lærte meg mange navn fort, dette var bra. Jeg var forberedt på at det ville bli vanskelig å få barna til å høre på meg, men ble fortsatt litt overrasket. De var veldig fulle av energi, rastløse og høylytte. Var derfor vanskelig å få de til å sitte stille og til å høre på meg. Følte jeg fikk bedre kontroll utover i økta. Var bra at Nora var med på lekene med barna, så hun kunne være et forbilde. Samtidig tror jeg det er viktigere å være enda mer bestemt og være streng med de, slik at de hører på oss. Det var noen som ble litt sutrete etterhvert og det var vanskelig å få de til å være med igjen. Håper dette blir bedre etterhvert!

    SvarSlett