Aktive Lokalsamfunn

mandag 19. mars 2018

ØKTPLAN – SFO Vestfossen - leikaktiviteter

NAVN: Siri Huseby og Jenny Sørby
MÅL: Utfordre samarbeidsevne ved bruk av leik og bli kjent med gruppa.
Utstyr: bånd (som hale), vester, fløyte og tjukkas.
Tid: 14:00-15:00
Sted: Vestfossen SFOTID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
5-7 min
Generell oppvarming
Slå på ring

Alle står i en stor ring og holder hverandre i hendene. En må stå utenfor ringen mens alle de andre synger en sang. Så skal den som løper, slå på ryggen til en av de andre. Den som er blitt slått på ryggen, skal løpe i motsatt retning. Så er det om å gjøre å komme inn i hullet i ringen først. Den som ikke klarer å komme inn i ringen, skal være utenfor, så starter man på nytt.

-----------------------------------------------------------
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skaderVise og forklare.
 5-7 min
Spesiell del
Nappe hale


Alle får en hale hver som de putter i buksa. Poenget er å stjele så mange haler fra de andre som mulig. Skal være en inngang mot sisten lekene i hoveddelen. Kun lov til å nappe en hale om gangen.

Vise og forklare.

HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
30 min
Hoveddelen

Sisten prega leker:
·       Stiv heks
·       Sjukehus sisten
·       Vanlig sisten, men dersom man blir tatt må man stå bredt med beina, og man blir fri dersom en annen elev kryper igjennom beina.

·        Legger en tjukkas midt på hallen, som er "sykehuset". En har sisten, og etter hvert øker vanskelighetsgraden og flere personer har sisten. Blir man tatt så må man legge seg ned og andre personer må bære den liggende personen bort til sykehuset. Så er man fri igjen.

Disse sisten variantene utfordrer balansen ettersom de må bære på en annen elev og dermed får et annet tyngdepunkt når de beveger seg. Den stiller også krav til samarbeid ettersom de må være flere til å bære pasienten bort til sykehuset, og også samarbeid når de kryper under beina ved stiv heks.

Vise og forklare


5-7  min
Avslutning:
Samling


Samler alle barna i en sirkel hvor vi spør dem om de likte økta og hvorfor, og eventuelt hva de ønsker å gjøre neste gang.

For å få en rolig avslutning på økta, og også få barna til å reflektere litt over økta.

1 kommentar:

  1. God plan - pass på at aktiviteter passer til målsettingen din. Samarbeidsevne - nappe hale? Du nevner balanse i hvorfordelen på i sykehussisten. husk å ha noen gode regler for samling og ro i gruppa.

    SvarSlett