Aktive Lokalsamfunn

mandag 19. mars 2018

SFO Økt 1- 20/3/18


Navn: Tobias Løver (hjelper), Sabine Emilie Fjeld (hovedtrener)
Dato: 20/3/18
Tid: 60 min
Målgruppe: 2. klasse(?)
Utstyr: bånd, ball
Sted: Raumyr skole, gymsal
Hovedmål: Bli kjent med elevene, samt skape aktivitet


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/ kommentar
Oppvarming
5
Innledning-
Rutiner + regler
Navnerunde, dyrenavn
Barna står i en ring. Jeg starter leiken ved å si «hei, jeg heter Tobias, jeg er en tiger». Deretter sier nestemann «Han heter Tobias, jeg heter…, og jeg er en…»
Barna skal finne på et dyr, som starter på deres forbokstav i navnet. Slik går vi gjennom hele gruppen.
Øker motivasjonen
Øker prestasjonsevnen
Hindrer skader

Ved oppvarming øker kroppstemperaturen. I tillegg øker motivasjonen, prestasjonsevnen øker, og man hindrer skader. Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet og konsentrasjonsevnen øker.
Samling i sirkel først, så vis og forklar
10
Generell del
Nappe hale
Alle har hver sin hale som er festet til buksa. I denne leken handler det om å samle flest haler. Det er alle mot alle.

Regler:
Avgrenset området, kun en hale om gangen. Under leken, stopper vi flere ganger og teller opp hvem som har flest haler. Ikke lov til å nappe halen til noen når man fester halen man nettopp har tatt fra noen andre.

Vis og forklar
10
Spesiell del
Haien kommer
Vi deler opp i 4 grupper.
Gruppe 1- Sverdfisk
Gruppe 2- Delfin
Gruppe 3- Gullfisk
Gruppe 4- Torsk

Én person av elevene er haien. Hver gruppe går i hvert sitt hjørne. Ettersom fiskene blir ropt opp løper de i ring rundt haien. Når Jeg roper «Haien kommer» løper de tilbake til hjørnet sitt. De som blir tatt av haien er også haier. Slik holder vi på til vi står igjen med en vinner.
Vis og forklar
Hoveddel
30 min
Stikkball
Før vi setter i gang går vi gjennom reglene.

Alle mot alle, hodet er fritt, kun 3 steg med ballen. Vi setter i gang spillet med en ball, og øker antallet baller etter hvert.

Etter at barn blir skutt skal barnet komme bort til meg og hilse på meg ved å si navnet sitt («Hei jeg heter…»), etter det er barnet fritt.
Jeg regner med at de fleste kjenner til alle lekene, både i oppvarming og hoveddel. Dette vil føre til mindre misforståelser av regler, en trygghetsfølelse for barna, og lederne vil få repetert navna til barna.
Vis og forklar
Avslutning
5
Lett tøying
Oppsummering av økta
Oppsummering av økta, høre tilbakemeldinger og hva barna synes var morsomt i dagens leiker. I tillegg spørre om de har noen ønsker neste gang.
Tøying er en fin avslutning på økta, samtidig som man får oppsummert det man nettopp har gjort.
Apemetoden

2 kommentarer:

  1. Ser ut til å være en god start. Flott at dere fokuserer på navn. Viktig at dere har en tanke om hvordan dere kan utvikle hoveddelen - skape variasjon.

    SvarSlett
  2. Økta gikk veldig bra! Vi lagde regler og viste hvem som bestemte. Gjennomføringen gikk bra uten alt for store utfordringer, men det var fortsatt krevende å ha styr på så mange 2. klassinger. Sabine var hovedtrener og gjorde en veldig bra jobb.

    SvarSlett