Aktive Lokalsamfunn

mandag 19. mars 2018


Navn: Eirik Korssjøen Storløkken
Mål for økten: gjennom diverse lekaktiviteter ønsker jeg og både påvirke elevenes utholdenhet og styrke gjennom leik samt å fortsette med fokus på idrettsglede.
Utstyr: vester, kjegler for avgrensning og baller
Tid: 1 time
Dato: 15.03.2018
Time: 14:00 – 15:00
Klasse: 2IDA
Hva
Hvordan
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-          Generell del
-    
H-
-H
h-     
Nappe hale oppvarming:
Alle får utdelt et bånd som de fester i buksekanten, det er så om å gjøre å fange flest mulig bånd ved å ta andres. Om man har flere enn et bånd skal disse holdes i hånden. Hvis båndet som henger i shortsen blir tatt så skal man henge et av de andre båndene der.
10 min
Vis og forklar.
-Forhindre skader
-Øke presentasjonsevnen, både psykisk og fysisk.
-Øke motivasjonen.
-Øke konsentrasjonsevnen.
-Øke oksygenopptaket
-Øke tøyeligheten i leddene.
-Øke oppmerksomheten
-Øke nerveimpulsene.
-Øke transporten av næringsstoffer i kroppen.
OPPVARMING
-          Spesiell del
Stikkball
Kaster ut to baller på banen, og det er om å gjøre å kaste ballen for å treffe en annen. Det er ingen lag og alle skal prøve å skyte alle. Om de blir skutt kommer de bort til meg og får øvelser de må gjøre for å komme ut igjen. Eksempelvis Push-ups, situps og spensthopp.
10 min
Vis og forklar
I den spesielle delen, øker intensiteten og de forbereder seg til hoveddelen.
HOVEDDEL
Hjørne fotball:
Deler inn i fire lag hvor man skal spille fotball mott hverandre. Hvis et av algene skårer så er det de neste lagende som skal spille.
Kanonball
Klassen blir delt i 2 lag som spiller imot hverandre. Vi spiller uten konge så det laget som først går tom for spillere taper.
Haien kommer
1 i gruppe starter som hai. Resten av gruppen blir delt inn i 4 lag som representeres via diverse fiskerasser. Når jeg roper opp navnet på 1 gruppe som for eksempel kan hete gullfisk så skal det laget begynne å løpe i en sirkel rundt haien som står i midten. Hvis jeg sier haien kommer må gullfisken komme seg tilbake til hjørne i gymsalen der de startet mens haien prøver å få takk i dem.
35 min
Vis og forklar.
-Dette er leker som er morsomme og gir motivasjon til elevene.
Lagt inn et utvalg av øvelsen, usikker på hvordan gruppen er i forhold til størrelse og alder så godt å ha litt flere alternativer.
AVSLUTNING:
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere. +Rydde. Til slutt takker jeg for meg og økta er over.
5 min
For å få innspill på hva de lier og ikke

2 kommentarer:

  1. Dette er god start. Vil gjerne at dere forklarer hvordan de ulike leikene kan knyttes mot målet for økta.

    SvarSlett
  2. Økta gikk ganske bra, burde ikke tatt nappe hale med at man hang resten av vestene rundt hode. Resten av økta gikk greit kjørte haien kommer og kanonball og dette gikk veldig godt.

    SvarSlett