Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 17. januar 2017

øktplan raumyr sfo 18.01.2017

ØKTPLAN – FORBEDRE BASISFERDIGHETER GJENNOM LEIK


Denne planen er laget for aldersgruppen 6-8 år. 
NAVN: Eline Andresen Grønboengen
HOLDINGSMÅL: bli kjent og øke motivasjon for barna
FERDIGHETSMÅL: forbedre basisferdigheter gjennom leik
KUNNSKAPSLEKER: samarbeid
STED: Raumyr skole 
DATO/TID: 17.01.2017/14.00-15.00
UTSTYR: hoppetau, fotball, rokkering, tjukkas.
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
5 min
Oppvarming generell
hermegåsa
To og to (en gruppe på tre hvis det ikke går opp) den som er født senest på året skal gjøre øvelser, andre skal følge etter bak.
Musklene og senene blir smidigere av å varmes opp. Kroppen rekker å forberede seg til aktivitet som følger. Kroppen kan utføre større bevegelsesutslag slik at teknikken blir bedre og reduserer risiko for skader. Oppvarming skjerper sansene. Nerveimpulser og beskjeder fra hjernen til muskulatur går raskere. reagerer og oppfatter fortere, beveger seg hurtigere.  temperaturen stiger, Blod og vevsvæske flyter lettere. Oksygen og næringsstoffer transporteres raskere gjennom blodbanen og ut til muskulaturen.
Vise og forklare
10 min
Hoppe tau
Alle tar ett tau:
Løpehopp
Ett og ett bein
Samla bein
Samla bein m stillestående
Slenge tauet to runder
Hoppe 8tall
 Påvirke Koordinasjon, aerob utholdenhet
Vise og forklare
20 min
Hoveddel
apeland
Barna begynner med å stå midt på gulvet. Jeg legger ut matter, en ring av hoppetau og har en ribbevegg. Når jeg roper fjell skal alle opp i ribbeveggen, når jeg roper sjø skal de løpe til mattene og når jeg roper apeland skal de inn i hoppetauet. Siste som kommer frem går ut og den som står igjen helt til slutt er apekongen.
 Bedre konsentrasjon, aerob utholdenhet.
Vise og forklare
20 min
hjørnefotball
En benk lagt ned i hvert hjørne på skrå. Barna deles opp i 4 jevne lag og fordeles på hvert hjørne. To motsatte hjørner spiller vanlig fotball med vanlig regler mot hverandre. Vi rullerer med første mål.
 Samarbeid, påvirke aerob utholdenhet
Vise og forklare

2 kommentarer:

  1. på apeland leken så endret jeg så ingen gikk ut i starten, var ikke alle barna som skjønte det og ville helelr ikke at noen skulle stå stille. endret heller til at den siste som kom til stedet måtte ta 7 burpies mens de andre telte i kor og heia. halvparten av barna kom i starten så byttet de halvveis, måtte dermed kutte noe av planen for å tilpasse.

    SvarSlett