Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 10. januar 2017

Allidrett - uke 2

Oppstart for sesongen 2017
Fiskum IL
Barn i alderen 3-5 år og 5-7 år
Mari Hægstad

ØKTPLAN – Allidrett

Navn: Mari Hægstad
Dato: 11.01.2017

Målgruppe: barn i alderen 3-5 og 5-7


Mål:
Ferdighetsmål: barna skal lære noen nye leker som vi vil bruke videre i sesongen

Kunnskapsmål: barna skal bli kjent med de nye som kommer og oppleve økten som en fin start på sesongen

Holdningsmål: barna skal lære å løfte hverandre opp og inkludere hverandre
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

15 min


12 min
 Kjegler, vest


20 min


10 min


3 min


Oppvarming generell del


Hermegåsa
Oppvarming spesiell del

Harn med ball


Stiv heks med ball


Hoveddel


Avslutning
Frilek

Felles samling og uttøyningFørst jogger jeg rolig foran barna, mens de skal herme etter mine øvelser. (F.eks. rulle på gulvet, froskehopp, hinke osv.)

Etter at jeg har gitt de noen ideer, deler jeg barna inn i to og to, hvor den ene skal jogge foran, og den andre skal jogge bak og herme etter den foran. Vi bytter underveis.
En starter å være harn og må dermed ta på seg en vest. Jeg gir vedkommende en ball, og barnet må kaste ballen på de andre. Jeg deler hallen inn i noen avgrensa firkanter, med cirka fira barn i hver firkant.

Barnet som blir truffet av ballen blir harn.Vi fortsetter i firkantene, men jeg bytter hvem som er hvor. En starter med vest og ball og skal skyte på de andre. Blir du truffet må du stå ut med beina helt til en annen kommer og redder deg ved å krype mellom beina dine. Jeg bytter hvem som har vesten underveis.

Barna deles inn i to laget, og må stelle seg inntil veggen på hver sin side. Jeg legger mange skumgummi baller i midten og når jeg sier «klar, ferdig, gå» kan barna løpe mot midten og prøve å få tak i en ball og kasta på motstander laget. De som blir truffet må sette seg på benken til jeg sier i fra.

Barna får 10 min frilek mot slutten av hver time. Her kan de leke som de selv ønsker. Vil de fortsette med noen av lekene fra hoveddelen eller tidligere kan de det. Jeg går rundt og hjelper og er med om de ønsker det.
Felles samling hvor vi snakker om økten og hva vi skal gjøre neste gang. Barna kan komme med ønsker for sesongen.
Tøyer ut lett mens vi snakker.

Målet er å varme opp muskler og ledd, og få opp kroppstemperaturen. Da presterer du bedre, og reduserer risikoen for skader.
I tillegg blir du mer motivert før treningen

Hva skjer i kroppen når man varmer opp?
Blodet og vevsvæsken flyter lettere
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
Konsentrasjonen øker
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskereFor å øke intensiteten slik at barna er ordentlig varme før vi begynner med hoveddelen

For at barna skal få prøve ut ulike leker eller andre aktiviteter etter eget ønskeForebygge skader og stivhet i muskler.
Muskler og sener skal tåle store og kraftige
Retningsforandringer og leddutslag.

Vise og forklare


Vise og forklare
Følg meg


2 kommentarer:

  1. Økten gikk veldig fint og det var gøy å komme i gang igjen. Vi tok en liten prat på starten av økten hva ungene hadde gjort i juleferien, de var veldig ivrig på å fortelle. Alle hadde generelt mye energi og det var vanskelig å få de til å konsentrere seg og høre på meg i starten, men dette gikk bedre etterhvert. Vi startet opp med noen leker noe de syntes var veldig morsomt.

    SvarSlett
  2. Fin øktplan med refleksjon i etterkant.

    SvarSlett