Aktive Lokalsamfunn

mandag 9. februar 2015

Teknikkskole Øktplan Lørdag 07.02.15


NAVNhttps://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.pngMads, Mikkel, Martin, Marius, Even og Joanna
DATOhttps://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png: 07.02.15
Økt: Nr. 10
Målgruppe: Jenter og Gutter 12 år
På lørdag var vi så heldige at vi fikk flyttet hele teknikkskolen ned til Drammen, og fikk muligheten til å observere profesjonelle og se hvordan de ville løst vår oppgave som instruktør. Økta var delt i 3 grupper og 3 øvelser som vi rulerte på.
Ferdighetsmål: Trenerne fra Strømsgodset i 1.forsvarerjobben, pasningstempo og ikke minst lære dem gode holdninger på trening.
Kunnskapsmål: Elevene skal litt teori om etablering og omstilling i forsvar.
Holdningsmål: Lære at holdningene dine på treninger alfa omega for å ha ei god trening.


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
10 minutter
Velkomst og gruppeinndeling
RS roper opp elevene og forteller om økten + deler de inn i grupper.
For å få oversikt over hvem som møter opp, og for å informasjon om hva spillerne skal gjøre og hva fokuset for øktene fremover er.
15 minutter
Oppvarming
 Kjetil tar med barna inn i «Cageballen» og har div. øvelser mens de løper rundt på et lite område. Retningsforandringer er svært idrettsspesefikk og det får vi tvunget fram mye av når de løper så mange sammen på et så lite område. Uttøyning til slutt.
Oppvarmingen gjøres for å forberede spillerne på hoveddelen ved å øke prestasjonsevnen, konsentrasjonen og lysten til å trene. Oppvarmingen gjennomføres også for å forebygge eventuelle skader.  
Vise og forklare
Hoveddel:

   

 

 

Øvelse 1:
       2v2
       Blå angriper portene, hvis rød vinner så prøver de å
score i småmålene. Spiller til ballen er ute, eller hvis
det går får lang tid
       Fokus på 1.F, aggressivitet i etablert og i omstilling

Øvelse 2:
       Holde ballen i laget. Har lyst til å teste hva man kan få til med
spillere fra breddeklubb. Prøve å avlive myter om man trenger
gode ferdigheter for å takle slike type øvelser (mulig det går dritt)
       Rød starter med ballen og blå går inn og presser.
       Hvis rød klarer 5 pasninger kan de gå mot rød linje.
       Hvis blå vinner ballen så går de umiddelbart mot blå linje
       Grønn er jokere, og på det laget som har ballen.
       Rød har denne oppgaven i 3-4 minutter, så bytter vi roller.

Cagball banen:

       4v4+ 2 jokere
       Vanlig spill
Kan legge inn noen regler hvis det er ønskelig


6 kommentarer:

 1. Vi instruktører gjorde ikke veldig mye annet enn å observere denne treninga, siden Godsettrenerne hadde dette fullstendig under kontroll. Alle elevene var lutter øre når trenerne snakket, og alle var ytterst seriøse når de trente. Vi fikk se nye øvelser og ble forklart hvordan og hvorfor de bruker de forskjellige øvelsene, og vi fikk noen pedagogiske triks for å kunne skape engasjement hos barna uten at det blir for useriøst. Alt i alt en veldig innholdsrik trening for både barna og oss instruktører.

  SvarSlett
 2. Bortsett fra spillingen i Cageballen, hadde jeg ikke så mye å gjøre. Det ble mest observering av hvordan de to andre trenerne gjorde det i instruktørrollen. De hadde kontroll og oversikt hele tiden, og var veldig deltakende i øvelsene. Kjetil var selv med som spiller hele øvelsen, fordi nivået var ganske lavt og øvelsen ble litt vanskelig for spillerne. Det funket veldig godt, og han klarte likevel å ha kontrollen. Tror spillerne syns det var veldig gøy med nye øvelser og litt forandring i bane og trenere, og mange fulgte godt med og var konsentrerte hele tiden. Etter treningen hadde vi et lite møte, hvor det ble snakket om bredde vs. toppklubber. Vi lærte mye, både nye øvelser og nye måter å instruere på.

  SvarSlett
 3. Denne gangen hadde jeg ikke så mye å gjøre, med unntak fra spillingen i Cageballen. Vi ble tildelt en gruppe vi fulgte, mens vi observerte hvordan de andre trenerne gjennomførte treningen. De hadde god kontroll, og drev med mer spillrelaterte øvelser. Det virket som om barna syntes det var morsomt med noen nye øvelser. Etter treningsøkta hadde vi et møte hvor det ble pratet litt om hvordan Strømsgodset drev med talentutvikling.

  SvarSlett
 4. I økta hadde ikke jeg så mye å gjøre. Det ble mest observering av hvordan de to andre trenerne gjorde det i instruktørrollen. De hadde kontroll og oversikt hele tiden, og var veldig deltakende i øvelsene. De var engasjerte og hadde mye kunnskap om å utvikle ferdighetene til barn. I tillegg hadde de en autoritet siden de er fra godset som ga dem mye respekt fra starten av. Kjetil var selv med som spiller i deler av possession øvelsen, fordi nivået var ganske lavt og øvelsen ble litt vanskelig for spillerne. Det funket veldig godt, og han klarte likevel å ha kontrollen. Tror spillerne syns det var veldig gøy med nye øvelser og litt forandring i bane og trenere, og mange fulgte godt med og var konsentrerte hele tiden. Vi lærte mye, både nye øvelser og nye måter å instruere på.

  SvarSlett
 5. Fikk ikke byttet bort jobben! Så fikk dessverre ikke vært med ned til drammen denne gangen.

  SvarSlett
 6. Ser at der fikk noen gode opplevelser i Drammen. Spennende å se hvordan dere tar dette videre.

  SvarSlett