Aktive Lokalsamfunn

søndag 15. februar 2015

Øktplan 17.02.15 IL Skrim J06

 Øktplan «gøy med ball» IL Skrim J06


Navn: Leah Munz-Kløve
Dato: 17.02.15

Time: 1815-1930

Målgruppe: 9-10års alderen
Klasse: 3IDA

Utstyr: baller og vester
Antall: 25-30 personer

Mål: Øke elevenes ballkontroll gjennom morsomme og aktive øvelser. Viktig at jentene synes økten er morsom slik at de får en god avslutning før vinterferien. Jeg har derfor satt opp øvelser som både er etterspurt av jentene og noen øvelser jeg vet at de liker.
Treningstid: 75minutter

Ferdighetsmål: Elevenes grunnleggende ferdigheter ved kontroll med ball skal forbedres.

Kunnskapsmål: Kunnskapsmålet for økten er at elevens skal se viktigheten av å ha god kontroll med ball.

Holdningsmål: Jeg må huske å si i fra før økten at det er viktig at jentene hører etter når jeg blåser i fløyta, de skal altså lære seg å høre etter. Det skal være en økt med fokus på både ballkontroll og å ha det gøy med ball, men det blir ikke gøy for noen om jeg bare må kjefte på jentene. Dette budskapet må jeg prøve å få igjennom hos jentene. Det er små utøvere som skal i aktivitet så for å øke gleden for idretten er det viktig å gi ros hele veien slik at de opplever en mestringsfølelse. Barn i denne alderen har ofte begrenset konsentrasjonsevne, derfor er det viktig at jeg har øvelser som er lette å forstå men som samtidig er morsomme.



Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Totaltid: 15min
-          Generell del



















-Spesiell del
Doktorsisten
Den som får sisten må løpe og holde seg på den kroppsdelen som vedkommende ble tatt på når han/hun fikk sisten. Her må han/hun holde helt til han/hun får gitt sisten videre til en annen. Nå er den personen "frisk" og det er neste mann som må holde seg på armen/foten/ryggen. Deler gruppen i to, om det er veldig mange og det er muligheter til det (nok trenere) så deler vi gruppen og hallen i tre.


Håndballsisten
Vanlig sisten hvor en eller flere har sisten. De andre spiller ball
seg i mellom. Om å gjøre å gi fra seg sisten til noen som ikke har ball.
Den som holder ballen er fri.
Avgrenset område, avhengig av hvor mange utøvere, men
eksempelvis på innsiden av frikastlinja, innenfor en volleyballbane
Eller halvparten av en håndballbane.
5 min






















10min
Vis og forklar





















Vis og forklar
For å øke motivasjonen og lysten til å trene.

Øke prestasjonsevnen både psykisk og fysisk.

Forberede kroppen på hoveddelen og forebygge skader.



HOVEDDEL
Totaltid: 55min








Kortstokksisten
Utstyr: 1 kortstokk
Organisering: 4 lag i hvert sitt hjørne – stafettprinsipp, bruker en ball som stafettpinne. Ballen må stusses når utøverne løper og de må kaste den til hverandre før neste mann i rekken kan løpe. 
Oppgave: Samle flest mulig kort av ”sin” sort: Ruter, kløver, hjerter eller spar

Kortene legges midt i salen med baksida opp. Førstemann fra hvert lag løper inn til midten, tar opp et kort og ser på det. Hvis det er ”riktig sort” løper han/hun tilbake med det, og legger det ned, hvis feil, legges kortet ned igjen med baksida opp. Leken er ferdig når et av lagene har samlet alle kortene av sin sort.


Lagstafett
Organisering: deler inn i tre eller fire lag. En ball på hvert lag. Første mann i rekken sender ballen ned til den nederst i rekken gjennom å sende den gjennom tunnelen (alle står med spredte bein på rekken). Når bakerste mann får ballen skal han/hun løpe opp fram i rekken, ved å løpe i slalåm og stusse ballen. Alle på laget må gjennomføre en runde. Det laget som er først ferdig er vinnerne.

Vannpause


Kanonball
Deler volleyballbanen i to, midten deles av en benk og det er benker som skiller spillebanen fra konge område, som er bak lagene sitt spillområde. Spiller med to baller, der man skal prøve å treffe motstanderne med ballen. Lagene velger en konge eller dronning som skal være i sitt område bak motstanderen sitt område. Om man blir skutt må man gå til dette område og om man klarer å skyte noen andre fra dette stedet kan du komme ut på banen igjen. Om alle spillerne på ditt lag blir truffet må kongen ut på banen. Den skal da starte med alle ballene, kongen har tre liv, altså den kan bli truffet tre ganger før han/hun er ute. Første laget som klarer å få ut alle motstanderne sine spillere inkludert kongen er vinnerne. Jeg deler inn i 4 lag om de er veldig mange, slik at alle er i aktivitet.

15min


































10min





















2min


25min









Vis og forklar  

































Vis og forklar























Vis og forklar










Forbedre elevens ballkontroll i stuss, kast og mottak.
































Her settes jentenes samarbeids og kommunikasjonsevner på prøve. Stiller også krav til balltekniske ferdigheter



















En morsom øvelse jentene har etterspurt flere ganger, den stiller krav til balltekniskeferdigheter og er en fin avslutningsøvelse før vinterferien.
AVSLUTNING
Totaltid: 5min
Samling og samtale



Uttøyning


Snakke om økten og hvordan den har gått. Samtidig begynner vi å tøye lett:

Tøye muskelgruppene i beina:

-           Hofteleddstrekker
-           Ankelstrekker
-           Knestrekker
-            brystmuskelen

Hoftestrekker tøyes ved å sette det ene beinet foran det andre, med nitti grader i det fremste benet.





Ankelstrekker tøyes ved å sette foten inn mot en vegg, men hælen lengst mulig inn mot veggen. Press hofta og låret fremover.


Knestrekkeren tøyes ved å stå på ett bein og ta tak i den bøyde foten. Låret skal peke rett ned. Trekk inn navlen. Dra hælen mot setet og skyv hofta fram og skuldrene tilbake.


Brystmuskelen tøyes ved å plassere underarmen mot en vegg og få brystkassa fram.
Hold lave skuldre og roter med kroppen «vekk fra armen».





Totaltid: 5min
1min




4min







Apemetode






Ved å tøye på musklene etter en treningsøkt økes blodgjennomstrømningen i musklene, som påskynder restitusjonen.
I tillegg er det viktig å tøye for å opprettholde bevegelsen i muskler, sener og ledd, slik at man unngår skader.


1 kommentar:

  1. I dag hadde alle i 3. Klasse på Gamlegrendåsen aktivitetsdag og derfor var det bare 17 stykker på trening. vi fikk gjennomført en god økt likevel og jentene var veldig flinke til å høreetter!

    Jeg startet økten med doktorsisten. Fant fort ut at det ble lite aktivitet når det bare var 1 som hadde sisten og gjorde da om slik at to hadde sisten. Da fikk alle jentene vært i aktivitet. Deretter hadde vi håndballsisten som jentene har hatt ett par ganger nå, og de blir stadig flinkere og flinkere. I hoveddelen hadde jeg først kortstokksisten, dette synes jentene er veldig morsomt og alle viser god innsats. Deretter hadde vi en liten stafett. jentene hadde litt problemer med å forstå stafetten i starten og de klarte ikke helt å samarbeide innad i laget, men de løste det greit etterhvert. Store deler av tiden i hoveddelen gikk til kanonball. Alle jentene ELSKER kanonball, og hvis det hadde vært opp til dem så hadde vi spilt det hver gang! Jentene viste veldig god innsats i denne lekene. Jeg måtte gå 10min før fordi treningen min ble flyttet fram 1 time og fikk ikke med meg avslutningen, men det gikk helt fint for assistenttreneren som var der.

    SvarSlett