Aktive Lokalsamfunn

søndag 15. februar 2015

Vurdering av periodeplan uke 2-7


Den originale periodeplanen jeg lagde måtte jeg ganske tidlige endre en del, grunnet at hovedtreneren Nina skulle være bortreist noen ganger og at treningsgruppen vokste seg større og større. Etter jul kom det 1-3 nye jenter på så og si hver trening og dette har så langt resultert i at det til nå er 27 jenter med på laget. Jeg måtte derfor forandre mange av øktene der jeg hadde satt opp fokus på spill til fokus på ballkontroll, fordi jeg så at de nye jentene ikke klarte eller skjønte mange av øvelsene til spilleforståelsesøktene.

Det ble også mye vanskeligere for meg å styre timene ettersom gruppen vokste, men jeg får mye hjelp av hovedtreneren og assistenttrenerne. Vi pleier som oftest å dele gruppen i to i hoveddelen slik at vi kan fokusere mer på hver enkelt av jentene og de blir ikke så ukonsentrert, som de ofte blir i stor gruppe. Jeg har også lært at jeg må ha enkle og aktive øvelser i starten av økten, der jentene får ut litt energi, slik at de ikke er så ukonsentrerte mot slutten.

Det har vært en fin treningsperiode med jentene og jeg begynner endelig å få tak på hvordan jeg skal sette opp håndballøktplaner til unge jenter, og hvordan jeg skal gjennomføre timene med mest mulig oversikt og kontroll. Det har vært en stor utfordring og det at gruppen vokser og jentene har et veldig varierende dagshumør har ikke gjort ikke utfordringen lettere, men en utfordring er aldri dårlig og det blir bedre og bedre. Jeg har lært at jeg må gå gjennom hvordan de skal oppføre seg og være tydelig på at det er jeg som er sjefen før hver eneste økt, fordi de glemmer dette fort. Alt i alt er det lærerikt, morsomt og utfordrende å være trener for dette laget med mange viltre men snille jenter!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar