Aktive Lokalsamfunn

mandag 9. februar 2015

Øktplan 10.02.15

Her er øktplanen for 3. klasse på Gamlegrendåsen skole 10.02.15. Fokuset denne dagen blir mest på skuddøvelser.

ØKTPLAN

NAVN: Matias Save                                                                                                                        DATO: 10.02.15

SKOLE/STED: Gamlegrendåsen skole

TID: 15.30 – 16.30

ALDER: 10-11 år

ANTALL: 18 elever

MÅL FOR ØKTA: Øve inn grunnleggende basketballferdigheter, lære litt regler, ha det moro.

FERDIGHETSMÅL: bedre øye-hånd-koordinasjon i form av ballbehandling, bedre skuddteknikk.

KUNNSKAPSMÅL: lære grunnleggende prinsipper som skuddfinte og trippel trussel.

HOLDNINGSMÅL: lære de å vise respekt og spille på en ordentlig måte.

UTSTYR: Basketballer
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

8 min
BasketballerOppvarming
-Stiv heks

-Ball leik


-Én har den, uten ball, mens resten har ball og prøver ikke å bli tatt. Blir man tatt må man stå med ballen over hodet og spredde bein. For å bli fri, må en annen elev sprette ballen mellom beina på den som er tatt.

- Alle elevene har en ball hver. De må hele tiden sprette ballen og skal prøve å slå vekk ballen til de andre. De skal drible innenfor et visst område. Dersom ballen blir slått bort eller man tråkker utenfor merket område må man ta 5 jumping jacks.
Bli varme slik at overgangen fra hvile til arbeid blir gradvis.

Få ballfølelse.
Vise og forklare

42 min
Basketballer

Benker

Kjegler
Hoveddel
-Hinderløype med ball

-Skuddøvelse
-Bingo/5-spot 

-Bompball
-Deler inn i to rekker. Den ene gruppa starter på den ene siden av banen, mens den andre gruppa på andre siden. Førstemann i rekkene begynner og skal drible seg gjennom løypa med ballen under kontroll. Når spilleren kommer til andre siden av banen skal han eller hun score og stille seg bakerst i rekka.

-Alle skal være i par og starter på midtbanen. Den første ut skal først løpe til den ene kurven og skyte eller legge lay-up for så å løpe til den andre kurven og gjøre det samme. Når det er gjort skal spilleren med ballen sentre den til den andre i paret så han/hun kan gjøre det samme. Denne leken følger et poengsystem som blir brukt og gjort til konkurranse.

-To grupper på hver kurv. Står i en rekke med skyting fra baseline, deretter albuen, straffa, motsatt albue og baseline. Egen retur og sentre til nestemann i køen. Deretter stille seg bakerst i køen. Fem treff fra hver spot. Første gruppe til å fullføre vinner.

-Alle står på en rekke. Førstemann og andremann har ball. Om man treffer, stiller man seg bakerst i køen, men hvis den bak deg treffer før deg, er man ute. Vinneren er sistemann som står igjen.
For å øve inn grunnleggende basketballferdigheter

Bedre skuddferdighetene

Bedre ballkontrollen

Ha det moro
Vise og forklare

10 min
Avslutning
-stekt bacon crisp (som elevene kaller det)
-Deler inn i to grupper. Alle spillerne på begge gruppene blir tildelt et nummer hver. En står på midten med ballen og roper ut forskjellige nummer. De som har disse numrene løper til ballen og prøver å score på motstandernes kurv. Dette spillers til treningen er ferdig.
-Venne seg til konkurranse
Vise og forklare

3 kommentarer:

  1. Meget bra Matias. Du var godt forberedt, flink til å organisere.Lite" død-tid"Veldig bra at du byttet gruppe ofte.Veldig bra Matias.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. På tirsdag var det en økt med hovedfokus på skyting. Treningen gikk bra og det så ut til at elevene hadde det gøy. Jeg har sett på utviklingen dems den siste tiden, og de har hatt en fin framgang.

    SvarSlett