Aktive Lokalsamfunn

mandag 2. februar 2015

Håndballtrening uke 6

I dagens trening skal vi ha en litt roligere trening, og etter forspørsel fra trener skal vi ha en sekvens med mental trening. Dette er for å gjøre jentene mer bevisst, og lære dem hvordan mental kan påvirke dem positivt. 
Håndballtrening rettet mot restitusjon
Navn: Stine Nordli

Dato: 02.02.15
Sted: Skrimhallen
Mål for økta: Bedre mentale ferdigheter og restituere gjennom rolig lekspreget aktivitet

Ferdighetsmål:
Kunnskapsmål: Lære hvordan man kan bruke mental trening inn i treningshverdagen og hvilken effekt det har før kamp og trening
Holdningsmål: Følge med på instruksjoner og gjøre som man får beskjed om

Utstyr: Matter,
Kl: 16-17.15

Total varighet:
75 min

Antall: 18 personer
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
3 min
Generell del
Løpe litt frem og tilbake. Lag så en stor sirkel, hvor en løper først og finner på øvelser.Sirkelen følger etter og inn på plass igjen. Så starter den som var nr 2, og finner på en ny øvelse.
Oppvarming er viktig for å:
-   Øke motivasjonen
-   Hindre og forebygge skader
-   Øke prestasjonsevnen
Vis og forklar metoden
5 min
Spesiell del
Smashball
Øke intensiteten inn mot hoveddelen, litt lek før hoveddelen for å holde motivasjonen oppe.
Vis og forklar metoden
50 min

5 min


  
15 min


 20 min 10 min
HOVEDDEL

Pasninger
Utdrag fra teknikkmerket
Mental trening

Kantskudd


To og to sammen. Kaste ball. Fokus på store ebvegelser for å bli varm i skulderen.

Kantskudd. To varianter. En på hver banehalvdel. Stå med vesntre fot der mållinjen krysser med 6 meter linjen. Høyre fot kan du ha så langt inn du ønsker. Skyt og treff mål. Ut av 10 skudd, hvor mange klarer du å treffe på. Hvor mange treffer du på rad.
Variant nr 2. Start i hjørnet av banen, ta tre skritt inni hoppskudd og skyt i mål. Vinkelen på målet blir mindre, altså at målet blir flyttet ut i banen.

Konkurranseerfaring s 498 i Treningslære
Tenk tilbake på en situasjon der du lykkes og se på faktorene som gjorde at du lykkes. Gjenskap øyeblikket med alle detaljer.Som første øvelse


For å bli varme til neste øvelse og for å unngå skader.


Vi skal gjøre denne øvelsen først en gang. Så skal vi kjøre mental trening på denne øvelsen, for så å gjøre øvelsen igjen. Merket de noen forskjell på prestasjonen, hvorfor/ hvorfor ikke?

Selve øvelsen viser bruk av håndleddet og er en god peker på hvordan kastteknikken er. Det er viktig å bruke håndleddet for å avvikle et godt skudd.
Mental trening i form av visualisering kan hjelpe deg til å øve på komplekse idrettslige ferdigheter, gjøre deg bedre forberedt til kamp, regulere aktivitetsnivået opp eller ned, skape større bevissthet rundt følelser som oppstår.  

Repetisjon av øvelsen for å se om den lille sekvensen med mental trening har utgjort en forskjell


Forklar og vis metodenForklar og vis metoden


Forklar og vis metoden

Forklar og vis metoden
10 min
AVSPENNING

Avslutter med avspenning og mobiliseringsøvelser for å bedre bevegelighet i ryggen
Rygg

Uttøyning er viktig for å trappe ned treningsøkten, det fører også til økt restitusjon etter en økt. Faren for skader blir mindre ved at muskler og leddbånd bevarer lengden sin.
Vis og forklar metoden
75 min


1 kommentar:

  1. Treningen i dag gikk som planlagt, og jentene klarte ikke helt å visualisere i den mentale treningen. Men de fikk et innblikk i hva det går ut på, og flere var interressert i hvordan det kan brukes i forbindelse med kamper. De synes også den teknikkøvelsen vi hadde var veldig morsom, og litt utfordrende. Tror alle opplevde en viss grad av mestring ettersom jeg sa at det kunne være vanskelig og at det var nødvendig med fokus. Når de klarte det da, ble de veldig glade.

    SvarSlett