Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 3. februar 2015

Svømming 02.03

ØKTPLAN


NAVN: Matias Kollerud og Andreas Gundersen                                                                           DATO: 03.02.2015

MÅL FOR ØKTA: Målet for økta er å bli bedre på ryggteknikk, lære seg grunnleggende stupeteknikk og bli bedre til å dykke under navn.

STED: Svømmehallen

UTSTYR: Svømmebrett, ringerTID/Utstyr
Hva
Hvordan
Metode

5 min10 min


Oppvarming:

G- del:
Svømme lengder
S-del:
Stivheks


Elevene skal svømme frem og tilbake i bassenget, 4 lengder. De kan velge teknikk selv.Stivheks i vann. En av elevene er heks, og skal ta alle de andre. Når noen blir tatt, skal de stå stille på grunna med spredde bein. For at elevene som er tatt skal kunne bli fri, må en annen elev svømme igjennom beina på den som er tatt.


Vis og forklar


Vis og forklar
35 min


15 min


15 min5 min
Hoveddel:
Gliøvelser
Stuping

Svømme lengderDykking
Spark fra veggen å gli så langt du kan uten noen bevegelser, på rygg.
Elevene får en flyteplate hver som de holder på brystet, deretter skal de svømme en lengde med platen og bare beinspark. Etterpå prøver de en lengde uten plate.
Elevene får en flyteplate hver som de skal ha mellom knærne, deretter skal de svømme en lengde med bare armtak.
Etterpå prøver de en lengde uten plate.
Elevene svømmer fire lengder med bare ryggteknikk.


Elevene står på kanten og holder hendene over hodet. Deretter skal de hoppe ut i vannet med beina først, med strak kropp.
Elevene stiller seg på knærne, med hendene over hodet og lener seg fremover, slik at de får hodet først ut i vannet. Går gradvis høyer
Elevene kan velge høyde og nivå på stupingen sin selv, noen hopper fra kanten, mens andre prøver stupebrettet

Svømme 3 lengder med valgfri teknikk.


Hente ringer som vi legger ned på forskjellige dybder i vannet. Starter lett, for så å gå dypere etter hvert. Elevene skal prøve å hente disse ringene ved å dykke under vann, og personen som henter flest ringer, er vinneren.
Vis og forklar


Vis og forklar


Vis og forklar

1 kommentar:

  1. En av de bedre svømmeøktene vi har hatt, der vi har blitt bedre til å forklare hvordan de ulike teknikken skal gjøres.

    SvarSlett