Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 10. februar 2015

Øktplan 10.02.15 Skrim J06

Øktplan -spilleforståelse IL Skrim J06
I dag må jeg være streng med jentene når de er ukonsentrerte og sette klare grenser. Nina er ikke tilstede i dag og det er derfor jeg som har alt ansvaret. Jeg skal også være flinkere til og ikke sette de barna som tuller mest på samme gruppe.


Navn: Leah Munz-Kløve
Dato: 10.02.15

Time: 1815-1930

Målgruppe: 8-9 års alderen
Klasse: 3IDA

Utstyr: baller og vester
Antall: 25-30 personer

Hvor: Tislegård Ungdomsskole
Dag: Tirsdag

Mål: Øke elevenes spilleforståelse.
Treningstid: 75minutter

Ferdighetsmål: Elevenes spilleforståelse og samspill med medspillere skal økes.

Kunnskapsmål: Kunnskapsmålet for økten er at elevene skal få bedre forståelse for spillereglene i håndball.

Holdningsmål: Det er viktig at både elever og jeg som instruktør er positivt innstilt både før og etter økten. Det er små barn som skal i aktivitet så for å øke gleden for idretten er det viktig å gi ros hele veien slik at de opplever en mestringsfølelse. Barn i denne alderen har ofte begrenset konsentrasjonsevne, derfor er det viktig at jeg har øvelser som er lette å forstå men som samtidig er morsomme.


Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
Totaltid: 12min
-          Generell del
-Spesiell del
Stivheks med ball
Heksen har ikke ball, resten har ball som de må stusse og passe på ballen sin. En deltaker er heks.  De som blir berørt av heksa, må stå stille med bena fra hverandre. Man blir fri ved at en annen deltaker kryper mellom bena dine. Gjerne flere hekser dersom det passer.
Variasjon: Bare lov til å gå. Hinke.
Spill på stengene
Deler inn i fire lag. Deles oss på to bane halvdeler (spiller med mini banene). Spiller vanlig lag mot lag. Om å gjøre å legge ballen på stanga, det tilsvarer 1 poeng.

5 min7min
Vis og forklar


Vis og forklar
For å øke motivasjonen og lysten til å trene.

Øke prestasjonsevnen både psykisk og fysisk.

Forberede kroppen på hoveddelen og forebygge skader.HOVEDDEL
Totaltid: 55min
Firkant
Hvis det er veldig mange så deler jeg gruppen på to. Fordeler spillerne på fire hjørner. Det ene hjørne har ball, kaster til neste hjørne løper dit og første mann den rekka får ballen. Med andre ord man skal løpe dit man kaster ballen. Jeg må passe på at barna er stille og hører etter når jeg skal forklare øvelsen fordi det er en litt vanskelig øvelse for dem.
Variasjon: to baller. Snu vei. Stusse og legge opp.


Vannpause
Lag stafett
Deler inn i lag av 6. Stafetten går ut på at man skal jobbe to og to, en skal ha en ball mellom seg (man må presse kroppene mot hverandre for at man ikke skal miste ballen) og løpe fram og tilbake (langsidene) uten å miste den, hvis man mister ballen så må man gå tilbake til der man mistet ballen og starte på nytt. Første gangen skal de løpe med ballen mellom seg (beina rett fram), neste runde skal de ha ballen på magen og jobbe med beina sidelengs. Siste runde skal de ha ballen på ryggen.


Spill på to mål
Jeg går gjennom reglene først, da skal alle sitte i en ring, og jeg står slik at alle kan se meg. Gjennomgang av:
-3 skritt med ballen
-3 sekunder med ballen
-fot
-seksmeter merket
-nimeter merket
-frikast
-det som ikke er lov: stive armer, dytt bakfra osv.

De spiller 7min av gangen så bytter de spilleposisjoner, jeg styrer dette. Etter 15 minutter med spill er det en rask vann pause, deretter spiller de litt til.

10min

2min
15min
30minVis og forklar
Vis og forklar
Vis og forklar

Øke barnas kast og mottak ferdigheter i fart.Setter barnas ferdigheter til å bevege beina sidelengs og samarbeidsevner på prøve. Slik fotarbeid er viktig i forsvar.Forbedre barnas spilleforståelse 


AVSLUTNING
Totaltid: 5min
Ned jogging


Uttøyning


Jogge rolig rundt i hallen.


Tøye muskelgruppene i beina:
-           Hofteleddstrekker
-           Ankelstrekker
-           Knestrekker
-            brystmuskelen

Hoftestrekker tøyes ved å sette det ene beinet foran det andre, med nitti grader i det fremste benet.
Ankelstrekker tøyes ved å sette foten inn mot en vegg, men hælen lengst mulig inn mot veggen. Press hofta og låret fremover.
Knestrekkeren tøyes ved å stå på ett bein og ta tak i den bøyde foten. Låret skal peke rett ned. Trekk inn navlen. Dra hælen mot setet og skyv hofta fram og skuldrene tilbake.
Brystmuskelen tøyes ved å plassere underarmen mot en vegg og få brystkassa fram. Hold lave skuldre og roter med kroppen «vekk fra armen».
Totaltid: 5min
1min


4min


Vis og forklar


Apemetoden
Ved å tøye på musklene etter en treningsøkt økes blodgjennomstrømningen i musklene, som påskynder restitusjonen.
I tillegg er det viktig å tøye for å opprettholde bevegelsen i muskler, sener og ledd, slik at man unngår skader.

1 kommentar:

  1. Jentene var flinkere til å høreetter i dag, samtidig som jeg hadde øvelser der alle jentene var aktive stort sett hele tiden. Nesten halvparten av jentene var borte på grunn av sykdom og bursdag, men jeg hadde ansvaret alene fordi Nina var borte. Jentene har tidligere vært litt "villere" når Nina ikke har vært tilstede, men økten gikk veldig fint denne gangen!

    Vi brukte store deler av økte på å spille fordi jentene hadde turnering (14.02) Jeg hadde ikke mulighet til å se på kampene fordi jeg var i Trondheim, men trenerne skrev et innlegg på facebook gruppen der de var veldig fornøyd med innsatsen til jentene, og de kunne se stor fremgang!

    SvarSlett